Lykkes På Jobb

Hvordan glade ansatte gjør bedriften din mer produktiv

Å skape glade ansatte er bra for alle kolleger

Glade ansatte holder møter med hverandre som alltid er positive.

••• PeopleImages / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Vet du at fornøyde ansatte er den viktigste faktoren når du tenker på å øke arbeidsproduktiviteten og skape glade, fornøyde kunder? Ikke alle ledere forstår dette enkle faktum.

Når du ser en leder skrike til sine ansatte, nit-plukke over hvert dokument, og gi ytelsesvurderinger som viser feil fra åtte måneder tidligere, tror du kanskje at de tror en elendig ansatt er den beste medarbeideren.

Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Når de ansatte er fornøyde, er livet bedre for alle – inkludert kundene dine. Her er hvordan glade ansatte gjør bedriften din mer produktiv.

Fornøyde ansatte betyr fornøyde kunder

Uansett hvor flott produktet ditt er, eller hvor genialt ideen din er, hvis ingen kjøper den, vil bedriften mislykkes. En studie av et farmasøytisk selskap fant at kundelojalitet økte når ansatte var glade og engasjerte.

Tenk på hvordan du føler deg når du må møte en person som er ulykkelig og ikke liker jobben deres. Denne holdningen gjør møtet kjedelig og ubehagelig. Hvis selgeren eller kontoansvarlig er genuint blid og hyggelig, kan du finne ut at du er det ser frem til møtet . Når en kunde ønsker å jobbe med bedriften din, vil du oppdage at det er mer sannsynlig at de kjøper produktene dine.

Mens Seinfelds Soup Nazi hadde en kø ut døren, skjer det ikke for de fleste som behandler kundene sine dårlig. Hvis du blir behandlet dårlig, vil du sannsynligvis ikke gå tilbake. Hvis ansatte er misfornøyde med jobben eller arbeidsplassen sin, er det mer sannsynlig at de behandler kundene dine dårlig. Resultatet vil absolutt ikke være en rekke mennesker som venter på at du skal tjene dem.

Glade ansatte presterer på et høyere nivå

I en annen studie, deltakerne ble gitt lykkesjokk. Selv om dette kan høres forferdelig ut, var lykkesjokkene faktisk ti minutter lange komedievideoer eller mottak av drinker og snacks. Studien sjekket at disse metodene gjorde forsøkspersonene lykkeligere (det gjør de) og fortsatte deretter med å vise at disse personene hadde «omtrent 12 % større produktivitet enn en kontrollgruppe» som ikke mottok noe.

Deltakere som så disse videoene og deretter fullførte oppgaver utførte på et høyere og mer nøyaktig nivå. Ikke en dårlig bytte for å se 10 minutter med komedie eller snacks. Dette viser at det å ha den rette, positive sinnstilstanden kan påvirke arbeidsytelsen din. Misfornøyde ansatte har større sannsynlighet for dårlig oppmøte og opplever mer utbrenthet og stress .

Tenk på ditt eget liv. Når du står opp sent, søler kaffe på skjorten og må kjøre rundt blokken i 10 minutter for å søke en parkeringsplass, spretter du ikke inn på jobb klar til å gjøre ditt beste. Dine ansatte er mennesker, akkurat som du er, og å være i et elendig humør påvirker ytelsen deres . Selv om du ikke kan kontrollere kaffesølet deres, kan du det kontrollere arbeidsmiljøet de opplever .

Glade ansatte betyr mer penger for bedriften

En eldre studie så på selskaper som kom på Fortune Top 100 Companies to Work-listen fra 1998 til 2005, og fant at selskaper på listen så en økning på 14 % i aksjekursen , sammenlignet med et gjennomsnitt på 6 % for bedrifter totalt sett.

Det er en enorm forskjell. Og selv om dataene er eldre, er det ingen grunn til å tro at de ikke gjelder i dag. I motsetning til mange andre medarbeiderundersøkelser, gjøres denne ikke bare ved å spørre HR om å svare på en haug med spørsmål – de spør faktiske ansatte. Du kommer ikke på topp 100-listen uten å ha fornøyde ansatte .

Den enorme forskjellen i aksjekurs indikerer at selskapene faktisk presterer bedre. 'Når ansatte føler at selskapet tar deres interesser til hjertet, vil de ansatte ta selskapets interesser til hjertet,' sier Dr. Noelle Nelson, en klinisk psykolog og forfatter av 'Tjen mer penger ved å gjøre dine ansatte glade.'

Endringer for å gjøre slik at dine ansatte er fornøyde

Hvis du er administrerende direktør, du kan gjøre omtrent alt budsjettet tillater , men hvis du er linjeleder eller HR-sjef, kan du være bundet av valgene til sjefene dine. Det betyr ikke at du ikke kan gjøre endringer. Her er fem forskjeller du kan gjøre for å øke arbeidsgleden til dine ansatte:

Få slutt på mobbing:

Ikke vær redd for mobbere - du må håndtere dem rett ut døren hvis de skaper problemer for dine ansatte. En mobber kan skade alvorlig lykke i din avdeling.

Betal de ansatte rettferdig:

Visst, du kan ikke endre selskapets lønnsstruktur, men du har en viss kontroll over avdelingens budsjett og hva du betaler ansatte. Hvis alle ansatte satte seg ned og delte lønningene sine, ville noen oppleve sårede følelser? Ta i så fall en se på kompensasjonen din og jobbe for å fikse det.

Gi tilbakemelding – positiv og negativ – med konstruktive råd:

Noen ganger er ledere, som ønsker glade ansatte, nølende med å si noe negativt, men det gir ikke ansatte lykke. Det gir frustrasjon.

Ansatte ønsker seriøst å vite hvordan de har det. Så lenge du peke på gode og dårlige ytelser og gi forslag til hvordan de kan gjøre det bedre, vil dine ansatte ta imot tilbakemeldingene og vil jobbe for å bli bedre. Ingen liker å føle seg inkompetent i jobben sin.

Belønn godt arbeid med kampanjer:

Noen ledere bekymrer seg mer om sin egen karriere enn sine ansattes. Du vil at de ansatte skal vokse og skinne . Hjelper dem få kampanjer kan bidra til å motivere dine nåværende ansatte, og som en bonus får du et positivt rykte for å trene og utvikle mennesker.

Vær høflig, profesjonell og hyggelig:

Dette virker grunnleggende, men så mange ledere forsømmer dette. Jeg er bare sur - det er min personlighet. Greit, men dine ansatte tolker det som du er en dust . Behandle folk pent. Løs problemer og ikke tål dårlig oppførsel, absolutt, men sørg for at din generelle personlighet er hyggelig, hyggelig og tilgjengelig.