Gjenopptar

Hvordan inkludere styrker i en CV og følgebrev

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse To fagfolk snakker, en holder og diskuterer et stykke papir

Ariel Skelley / Getty ImagesLandingsintervjuer handler om å overbevise rekrutterere om at du har de rette ferdighetene, evnene og kvalifikasjonene til å utmerke seg i jobben. Så det er viktig å fremheve dine styrker på den mest overbevisende måten i din CV og følgebrev.

Vanligvis vil disse styrkene inkludere begge harde og myke ferdigheter , samt arbeidserfaring og prestasjoner som er relatert til selskapets oppdrag og mål.

Her er tips for å inkludere dine styrker som er mest relevante for jobben i din gjenoppta , følgebrev , og jobbsøknader .

Listen over styrker du kompilerer kan også brukes under jobbintervjuer for å øke sjansene dine for å lykkes med intervjuet.

Hvordan inkludere styrker i CV-en og følgebrevet

CV og følgebrev tilbyr en begrenset mengde eiendom. For å gjøre et best mulig inntrykk på ansettelseslederen, må du raskt kunne fremheve dine styrker. Slik kommer du i gang:

1. Vurder kvalifikasjonene for jobben

Begynn med grundig vurdere kvalifikasjoner for jobben . Forsiktig gå gjennom stillingsannonsen og beskrivelser av lignende jobber. Lag en liste over kjerneferdighetene, egenskapene, kunnskapsområdene og erfaringene som arbeidsgivere verdsetter høyest.

2. Inventar dine styrker

Det neste trinnet er å inventere din styrker . Dine styrker kan være ferdigheter , kunnskapsområder, personlige egenskaper og/eller tidligere erfaringer.

  • Lag en liste med 10 styrker som vil gjøre deg i stand til å utføre målrollen din på et høyt nivå.
  • Sett et hake ved siden av styrken som samsvarer best med kravene til jobben du ønsker å få.
  • Kryss av styrken som du kan gi de mest overbevisende bevisene for, prioritere dine mest relevante kvalifikasjoner .
  • Vis resultatene du produserte, verdien du tilførte og prestasjonene du oppnådde mens du brukte styrkene dine.

3. Legg ved en sammendragserklæring på CV-en din

Du kan forsterke styrkene nevnt i følgebrevet ditt ved å å lage en oppsummering øverst på CV-en din med detaljer om noen av dine mest relevante styrker.

Hoveddelen av CV-en din bør gi mer detaljerte bevis på hvordan du har brukt dine sterke sider i ulike roller for å tilføre verdi til arbeidsgiveren din. Sørg for å referere til hvordan du brukte styrken og resultatene du genererte når det var mulig.

For eksempel, hvis jobben krever at du skriver kraftige pressemeldinger, kan du oppgi i en CV-beskrivelse:

Undersøkte produktutviklinger for våre kunder og komponerte pressemeldinger som resulterte i fremtredende medieplasseringer hos New York Times og Wall Street Journal.

Utvide

4. Inkluder kjernestyrker i følgebrevet ditt

Følgebrevet ditt bør introdusere rekruttereren til dine styrker og peke på din CV, portefølje, anbefalinger , og andre kilder til bevis om dine evner. Planlegg å referere til seks til åtte kjernestyrker fra listen din i følgebrevet ditt.

Vurder å bruke en innledende uttalelse i ditt første avsnitt som peker på tre eller fire av dine viktigste styrker for å hevde hvorfor du kan utmerke deg i den rollen. For eksempel kan en kandidat som søker på en salgsjobb si:

Sterk presentasjon og overbevisende ferdigheter sammen med evnen til å lukke avtaler har hjulpet meg til å utmerke meg i tidligere salgsroller.

Utvide

I påfølgende avsnitt bør du peke på bevis som støtter påstandene i din innledende uttalelse.

Vær spesifikk. Jo mer du kan kvantifisere kvalifikasjonene dine, jo større er sjansene dine for å bli valgt til intervju.

For eksempel kan en salgskandidat skrive:

Mens jeg jobbet for IBD, utviklet jeg en dynamisk salgspresentasjon som hjalp meg med å øke salget i mitt territorium med 15 % i forhold til året før.

Utvide

Inkluder lignende utsagn for tre til fem ekstra styrker for å avslutte følgebrevet ditt.

5. Vær forberedt på å diskutere dine styrker under jobbintervjuer

Husk at uansett hva du sier om dine styrker i CV og følgebrev vil utløse spørsmål under et intervju. Vær sikker på at du ikke strekker til sannheten og er forberedt på å underbygge og utdype eventuelle påstander under møtet.

Her er eksempler på intervjuspørsmål du kan bli spurt om:

  • Hva er din største styrke? – Beste svar
  • Hvordan vil din største styrke hjelpe deg å prestere? – Beste svar
  • Hvilken styrke vil hjelpe deg mest til å lykkes i denne jobben? – Beste svar

Viktige takeaways

Match dine kvalifikasjoner med arbeidsgivers krav Se gjennom stillingsannonsen, se etter ferdigheter, evner og erfaring som er mest relevante.

Fremhev kjernestyrkene i følgebrevet ditt Plasser dine mest verdifulle kvalifikasjoner i åpningsavsnittet.

Knytt ferdighetene dine til resultater Kvantifiser prestasjonene dine når det er mulig.

Øv deg på å svare på intervjuspørsmål om dine styrker Vær klar til å fortelle en historie om hvordan dine evner førte til suksess.