Jobbsøking

Slik introduserer du deg selv på en jobbmesse

Ung kandidatmøte med rekrutterer på jobbmesse

•••

SDI Productions / iStock / Getty Images Plus

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Enten du er en høyskolestudent som skal på en karrieremesse på campus eller en erfaren kandidat som deltar på et nettverksarrangement, er introduksjonen din den første muligheten du har til å gjøre et godt inntrykk. Du er kanskje ikke komfortabel med å sette deg selv der ute og snakke med folk du ikke kjenner godt. Det kan være utfordrende å selge deg selv til potensielle arbeidsgivere, så det vil hjelpe å lære hvordan du presenterer deg selv på en jobbmesse.

En jobbmesse (også kjent som en karrieremesse) gir jobbsøkere muligheter til å møte mange arbeidsgivere på ett arrangement. Lær noen teknikker for å hjelpe deg med å forberede deg på introduksjoner på en jobbmesse.

Ta deg tid til å forberede deg

Ikke ving den og gå inn på en karrieremesse uten å ha gjort noe for å bli klar. Hvis du har tid, vurder få et visittkort gjort opp med kontaktinformasjonen din. Sørg for at CV-en din er oppdatert ( gi den en rask makeover hvis det ikke er det) og skriv ut kopier klare til å dele ut til rekrutterere.

Hvis det er en liste over deltakende selskaper på nettet, sjekk dem ut for å se hvem du vil møte. Hvis du har en prioritert liste over arbeidsgivere du ønsker å komme i kontakt med, vil du kunne ta deg god tid arbeider på rommet og presentere deg selv.

Hva skal man ta med

En portefølje er en fin måte å inneholde alt du trenger å ta med. Et annet alternativ er en stor veske, liten koffert eller messenger bag. Pass på at du enkelt kan få materialet ditt ut av det for å dele med rekrutterere. Ta med minst 20 kopier av CV-en og en stabel med visittkort, hvis du har.

TIL mini CV er et godt alternativ å vurdere å bruke for å dele informasjonen din raskt.

Ta også med en notatblokk og penn for å skrive ned navn og fakta du vil huske.

Har spørsmål og pitch klar

Lag en liste over spørsmål du kan stille, slik at du ikke famler etter hva du skal si. Hvis tiden tillater det, sjekk ut selskapets nettsteder på forhånd, slik at du er kjent med de deltakende arbeidsgiverne. Sjekk oppdragserklæringen til hvert selskap av interesse, samt åpningene som er oppført på karrieresiden.

De beste spørsmålene å stille på en jobbmesse inkluderer 'Hvilke ferdigheter ser du mest etter hos en kandidat til X-stilling?' og 'Hva er en av jobbens største utfordringer?' Tilpass spørsmålslisten din før jobbmessen slik at du kan lære mer om temaene som interesserer deg mest.

An heisplass er en rask oversikt over dine ferdigheter, bakgrunn og erfaring. Gjør deg klar på forhånd og øv deg på å si den. Rekrutter dine venner og familie til å lytte til deg i 20-30 sekunder, som er så lang som pitchet ditt må være, og få tilbakemeldinger fra dem. Jo mer du øver på det, jo lettere blir det å si.

Å beskrive dine ferdigheter og talenter er en av de vanskeligste tingene å gjøre mens du søker jobb. Ikke vær redd for å høres selvsikker ut, men prøv å ikke fremstille deg selv som arrogant.

Hvis du er sjenert eller ekstremt innadvendt , eller hvis nettverk bare ikke er noe for deg, bør du vurdere å ta med en venn, spesielt noen som er naturlig sosial. Det blir mye lettere hvis du har noen andre som følger med.

Sjekk inn når du ankommer messen

Du må kanskje logge på i resepsjonsområdet og få et navneskilt. Navneskiltet ditt går på høyre side fordi du håndhilser på høyre hånd. Å ha navnelappen på samme side som håndtrykket trekker rekruttererens øye til navnelappen din, noe som gjør det lettere for dem å huske navnet ditt.

Gjør rundene dine, besøk dine prioriterte selskaper først. På den måten vil du ha størst sannsynlighet for å møte en representant fra selskapene du er mest interessert i å jobbe for. Hvis du har ekstra tid, snakk med andre organisasjoner også - du kan finne et overraskelsesselskap som passer godt.

Ved å etablere en liste over selskaper som skal besøkes etter prioritet, vandrer du ikke rundt og ser ut som om du vil snakke med noen som kan gi deg en jobb. Det kan være tilfelle, men du vil ikke fremstå som desperat.

Introduser deg selv med et smil

Et smil får deg til å snakke annerledes og projiserer en positiv, innbydende personlighet. Vær proaktiv og ta initiativ til å fortelle rekruttereren hvem du er og gi et håndtrykk. En enkel introduksjon er greit:

  • Hei, jeg heter Amanda Jones, og jeg er glad for å møte deg.
  • 'God morgen, jeg heter Anthony Tobias og jeg er glad for å møte deg.'
  • «Hei, jeg heter Kimberly Smith. Det er en glede å møte deg.'

Det er hensiktsmessig å spørre rekruttereren hvordan de ønsker å bli adressert. Etter at du har introdusert deg selv, vær forberedt på å gi din elevatorpitch og vær klar til å svare på noen spørsmål. Gi en kopi av CV-en og visittkortet ditt hvis du har en. Be rekruttereren om hans eller hennes visittkort å ta med deg.

Ta deg tid til å sende en oppfølgings-e-post. Send det så snart du kan etter at messen er ferdig. Det er en måte å gjøre enda et godt inntrykk på menneskene du møter. Skreddersy dette eksempel på et oppfølgingsbrev å sende etter en jobbmesse for å matche omstendighetene dine.

Hvordan forberede seg til en jobbmesse

Å delta på et arrangement med mange mennesker du ikke kjenner kan være utfordrende, spesielt hvis du ikke er den mest utadvendte personen i rommet. Men det er viktig for å komme videre i karrieren. Ikke bekymre deg, med litt forberedelse og øvelse vil du kunne introdusere deg selv på en profesjonell og nesten stressfri måte.

Husk at menneskene du møter er interessert i å finne nytt talent. De kan være din fremtidige arbeidsgiver. De vil gjøre sitt beste for at du skal føle deg komfortabel. Ta deg tid til å forberede deg, og du vil kunne presentere legitimasjonen din effektivt for alle du møter. Hvis du vet nøyaktig hva du kommer til å si og hvordan du skal si det, vil det være enda enklere å komme i kontakt med rekrutterere og få mest mulig ut av jobbmessen.

Viktige takeaways

  • Polsk CV-en din og vurder å lage visittkort. Tenk på hva du tar med deg, hva du skal ha på deg og hvilke selskaper du planlegger å målrette mot.
  • Still spørsmål om alt fra ferdighetene de verdsetter til organisasjonens bedriftskultur.
  • Vær forberedt på å beskrive din karriere, ferdigheter og mål på 30 sekunder eller mindre.
  • Send en e-post til rekrutterere, takk for tiden deres – og gjør det så raskt som mulig.