Jobbsøking

Hvordan søke jobb som en midtkarrierekandidat

Forretningsfolk som bruker digitalt nettbrett på fortauskafé

••• Caiaimage/Paul Bradbury / Getty ImagesÅ søke etter en ny jobb midt i karrieren er annerledes enn da du først kom inn på arbeidsplassen. Mange aspekter av prosessen er enklere: Som en midtkarrieresøker kan du peke på din arbeidsoppgave eller merittliste for å støtte kandidaturet ditt til en stilling.

I tillegg er du full av eksempler når det gjelder svare på spørsmål om tidligere triumfer og hvordan du har taklet det vanskelige kollegaer eller situasjoner. Du har betydelig arbeidserfaring på CV-en og sterk legitimasjon du kan ta med til din neste arbeidsgiver.

Vellykkede strategier for jobbsøk i midten av karrieren

Baksiden til denne fordelen i midten av karrieren: å være i midten er ikke alltid lett (bare spør et mellombarn du kjenner!). En kandidat i midten av karrieren er for avansert for en jobb på startnivå, men mangler ofte de nødvendige kvalifikasjonene for en rolle på seniornivå. Dette kan gjøre det vanskeligere å finne en stilling, siden du må målrett jobbsøkingen så nøyaktig . Her finner du anbefalinger for å gjøre jobbsøkingen din i midten av karrieren til en suksess, slik at du kan få den rette jobben for denne fasen av karrieren.

Vet hva du vil ha og målrett mot gode treff

Tidlig i karrieren kan fleksibilitet ha vært en ledetråd; du kan ha søkt på jobber i flere byer og vært åpen for å jobbe alle slags timer. Selv om det ikke alltid er tilfelle, har mange ansatte i midten av karrieren flere parametere når det kommer til arbeidsbehov. Hvis du er en huseier, for eksempel, kan geografi spille en rolle i hvor du utfører jobbsøkingen. Foreldre kan føle at lange timer eller hyppige reiser ikke er ideelt. (Foreldre, her er hvordan vite om en stillingsannonse er familievennlig .)

Vær realistisk om hvilke aspekter av en jobb som er en avtalebryter for deg, samt hvor du kan være fleksibel.

I motsetning til startnivåkandidater, vet midtkarrierekandidater som har vært i arbeidsstyrken i flere år mer om hva som fungerer best for dem, fra bedriftsstørrelse til kultur . Bruk denne informasjonen til lage en liste over selskaper og stillinger som passer godt for deg. Bruk litt tid på jobben du har nå posisjonere deg selv for å gå videre til din neste rolle .

Hvis du vurderer å bytte karriere, start med lage en overgangsplan . Det vil være mye lettere å komme i gang hvis du vet hva du ser etter og hva du vil gjøre videre i karrieren.

Identifiser og bruk nettverket ditt

Nettverket ditt er en av dine største fordeler. Selv om du utelukkende har jobbet i én jobb, har du sannsynligvis møtt mange mennesker som har gått videre til andre selskaper. Bruk din nettverk for å drive jobbsøkingen din .

Ta kontakt med tidligere kolleger. Dette kan være så enkelt som en rask e-post for å si hei eller en invitasjon til en kaffedate. Sjekk på LinkedIn for å sikre at du er i kontakt med alle du har jobbet med. Før du søker jobb, se om du har en tilknytning dit som personlig kan henvise deg til ansettelseslederen. EN anbefaling fra en verdsatt ansatt hos organisasjonen du er interessert i kan hjelpe deg med å få et intervju.

Overhal din CV og tilstedeværelse på nett

Er det en stund siden du oppdaterte CV-en din? Gjennomgå disse tips for CV-er i midten av karrieren og gi din en overhaling. Det er enkle, men kraftige måter du kan oppdatere CV-en på for å øke salgbarheten din.

I tillegg til å oppdatere CV-en din, vil du kanskje også oppdatere eller opprette en tilstedeværelse på nettet. Dette kan være så enkelt som å oppdatere din LinkedIn-profil eller ber om anbefalinger på LinkedIn, men det kan være lurt å gå større: Vurder om det er fornuftig for deg å ha en personlig nettside eller en nettportefølje å kringkaste dine kvalifikasjoner og vise frem arbeidet ditt.

Oppdater intervjupersona

Som en midtkarrierekandidat er selvtillit, erfaring, resultater og lederskap noen av dine sterkeste eiendeler. Det er ikke lenger nok å si at du er en hard arbeider – arbeidsgivere ser etter mer. Tenk på hvordan du bærer deg selv i intervjuer, fra antrekket ditt til hva som står på CV-en din til dine svar på intervjuspørsmål .

Vis de riktige kvalifikasjonene og sørg for at ferdighetene dine er oppdatert

Der kandidater i tidlig karriere kan slite med å ha noen erfaring, kan kandidater i midten av karrieren få problemer hvis de har foreldet erfaring. Dette kan være spesielt sant i teknologidrevne felt.

Sørg for at alle sertifiseringer er oppdatert, og gå gjennom industrinettsteder, nyhetsbrev og sosiale medier for å sikre at du bruker riktig språk.

I tillegg til sørge for at ferdighetene dine er oppdaterte , er det viktig for søkere i midten av karrieren å vise frem det riktige kvalifikasjonsnivået.

Selv om du ikke vil virke underkvalifisert og bagatellisere erfaringen din, kan du oppleve at du for noen jobber blir avskjediget som overkvalifisert. Her er tips til skrive CV og følgebrev hvis du er overkvalifisert for en stilling.

Vurder en rekrutterer

Som kandidater med dokumentert erfaring er jobbsøkere i midten av karrieren attraktive for rekrutterere , som fungerer som matchmakere mellom selskaper som fyller åpne stillinger og kandidater. I tillegg til å arrangere intervjuer og gjøre introduksjoner, kan rekrutterere hjelpe deg med å skreddersy CV-en din og gi tips om hvordan du kan svare på spørsmål og hvilke ferdigheter og egenskaper du bør vektlegge. Hvis dette høres ut som det kan være nyttig, her er mer informasjon om hvordan finne en rekrutterer .

Sikt høyt

Når du ser på stillingsannonser som en midtkarrierekandidat, ikke vær redd for å sikte høyt. Strekk deg! Se etter å gjøre et vertikalt trekk i stedet for et horisontalt. Det er altfor lett å undergrave deg selv eller snakke deg selv ut av å søke på en jobb, men vit at selv om du ikke har hver enkelt ferdighet eller krav oppført på en stillingsannonse, kan du lære på jobben.

Hvis du føler deg skremt, prøv denne øvelsen: lag en liste over hver av dine prestasjoner på jobben. Når det er fullført, vil du garantert føle deg trygg når du sender følgebrev og intervjuer for jobber.