Karriereråd

Slik holder du jobbferdighetene dine oppdatert

Folk som jobber på moderne kontor

••• 10 000 timer / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er mange faktorer involvert i å bli ansatt. Noen er utenfor din kontroll, men det er andre du kan jobbe med for å forbedre utleieevnen din.

Hvis du søker forfremmelse på jobben eller ønsker å bytte jobb, vil det å ta deg tid til å forbedre dine ferdigheter og kvalifikasjoner gjøre det mye lettere å ta neste steg oppover karrierestigen.

Personer som kontinuerlig oppgraderer ferdighetene sine for å holde tritt med utviklingen innen sitt felt vil ha størst sjanse til å gjøre det bra i karrieren, både hos sin nåværende arbeidsgiver og når de søker jobb. Her er 10 måter å holde jobbferdighetene dine oppdaterte.

Identifiser etterspurte ferdigheter for yrket ditt

Det første trinnet i å holde ferdighetene dine oppdatert er å identifisere talentene som arbeidsgivere verdsetter høyest innen ditt felt. Anmeldelse Jobb titler for stillinger innen ditt karrierefelt. Se også gjennom topp kompetanse som kreves av arbeidsgivere , både generell og jobbspesifikk.

Søk på jobbsider som Indeed eller Monster ved å bruke setninger relatert til jobben din for å finne stillingsbetegnelsene som passer best for din nåværende jobb og for alle stillinger du kunne tenke deg å jobbe med, hvis du kunne. Gjennomgå stillingsbeskrivelser og lag en liste over ferdighetene som arbeidsgivere oftest søker hos søkere.

Få Scoop

Snakk med personalet hos din nåværende arbeidsgiver for å få mer innsikt i de mest foretrukne ferdighetene for yrket ditt. Analyser bakgrunnen til fremragende utøvere hos arbeidsgiveren din eller stjerner fra faglige sammenslutninger og identifiser eventuelle ferdigheter som har hjulpet dem til å utmerke seg.

Beskrivelsene i LinkedIn-profilene til utøvere på høyt nivå kan også gi innsikt. Legg merke til ferdighetene som deres referanseforfattere nevner i LinkedIn-anbefalinger for disse personene. Gjennomgå agendaene for konferanser og nettbaserte workshops for ditt felt for å få innsikt i andre kunnskapsområder eller ferdigheter som folk i ditt felt er ivrige etter å tilegne seg.

Følg bransjeledere på sosiale medier

Mange konsernsjefer og bransjeledere legger nå regelmessig ut på sosiale medier som LinkedIn for å etablere seg som tankeledere eller påvirkere. Ved å følge dem på sosiale medier, vil du bli bedre i stand til å identifisere nye retninger i yrket ditt, lære om de ferdighetene arbeidsgivere oftest søker innen ditt felt, og bestemme hvilke ferdigheter som er viktigst for deg å fokusere på.

Lag en faglig utviklingsplan

Når du har identifisert målferdighetene dine, lag en faglig utviklingsplan for å kartlegge karrierebanen din og deretter styrke eller få de mest etterspurte ferdighetene for yrket ditt. Fagforeninger tilbyr workshops på årlige og regionale konferanser og gjennom hele året. Mange organisasjoner har online veiledninger eller workshops. Gjennomgå agendaer og snakk med ledere for disse organisasjonene for å identifisere muligheter.

Delta på et verksted

Teknologiverksteder eller nettbaserte opplæringsprogrammer tilbys ofte av programvareleverandører og tredjepartsgrupper. For eksempel er det gratis eller lavpris online programmeringskurs tilgjengelig.

Snakk med IT-eksperter i organisasjonen din for å finne ut hva arbeidsgiveren din tilbyr og for å få anbefalinger om andre anerkjente læringsleverandører. Mange fagorganisasjoner vil ha et teknologiutvalg, og lederen kan også ha noen nyttige forslag.

Gå til skolen

I tillegg, sjekk med lokale høyskoler og voksenopplæringsprogrammer siden de ofte vil tilby kurs eller seminarer for å hjelpe ansatte med å oppgradere sine kunnskaper og ferdigheter. Sjekk ut sertifikatprogrammer og nettbaserte utdanningskurs du kan ta for å fornye ferdighetene dine raskt.

Delta på profesjonelle nettverksarrangementer

Profesjonelle nettverkskonferanser er en fin måte å både bygge opp din profesjonelle konferanseliste og sammenligne ferdighetene dine med de andre i ditt karrierefelt. Disse konferansene vil også ofte ha seminarer eller workshops dedikert til faglig utvikling, og gir dermed en fantastisk mulighet til raskt å lære om jobbferdighetene du bør legge til ditt karriereverktøy.

Les fagtidsskrifter

Fagtidsskrifter og fagblader er en av dine beste ressurser for å holde deg oppdatert på teknologiutviklingen i din bransje og for å spore endringer i beste praksis. Ved å lese disse regelmessig, vil du kunne føre en løpende liste over de økende områdene der du kan forbedre kunnskapen din.

Frivillig

Meld deg frivillig til å påta deg prosjekter på jobben eller bli frivillig i organisasjoner der du kan utvikle og bruke ferdighetene du jobber med. Det endelige målet ditt bør være å kunne dokumentere nøkkelferdighetene dine når du ønsker å få en ny jobb, oppnå forfremmelse eller rettferdiggjøre en lønnsøkning. Din frivillig arbeid kan inkluderes på CV-en din akkurat som betalt arbeidserfaring.

Utvikle både harde og myke ferdigheter

Selv om det er viktig at du holder deg oppdatert på harde ferdigheter av yrket ditt (de jobbspesifikke ferdighetene du lærte på college eller i et opplærings- eller sertifikatprogram), er det alltid rom for forbedring i mellommenneskelig myke ferdigheter også. Ta en grundig titt på hvor godt du kommuniserer med andre, organiser arbeidsflyten eller kontorlokalene, eller administrer tiden din. Hvis det er områder du mangler, kan det være på tide for deg å fokusere på å styrke disse myke ferdighetene.

Flere tips for å oppdatere ferdighetene dine

Her er et par flere tips for å holde ferdighetene dine oppdatert.

Fremhev relevante ferdigheter når du søker på jobber

Sørg for å referere til dine mest relevante ferdigheter i følgebrevene og CVene dine. Det er viktig at det du inkluderer i jobbsøknadsmateriellet ditt er så nært som mulig nærmere en kamp du er , jo større er sjansene dine for å få jobben.

Begynne på nytt

Når du har gjort noe eller alt av det ovenfor, start på nytt. Å holde ferdighetene oppdatert er en pågående prosess. Teknologien er i konstant endring, og ferdighetene dine må holde tritt for at du skal være mest mulig salgbar.

Hvis du planlegger å bruke litt tid på å engasjere deg i faglig utvikling med jevne mellomrom, vil du kunne oppgradere ferdighetene dine uten for mye innsats. Det er lettere å planlegge fremover enn det er å rykke ut når du søker jobb og innser at du ikke har kvalifikasjonene arbeidsgivere søker.