Ledelse Og Ledelse

Hvordan lede effektive teammøter

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Bilde av Maddy Price The Balance 2019

Effektive møter er interessante arrangementer med høy energi der teammedlemmer jobber sammen for å ta beslutninger eller løse problemer. For mange av møtene vi deltar på ser dessverre ut til å være det motsatte. De verste møtene bringer tid til en gjennomgang som gjør alle mentalt og følelsesmessig utslitte og mer enn litt frustrerte. Forskjellen ligger i hvordan møtene planlegges og gjennomføres.

De beste lederne forstår viktigheten av disse hendelsene, og de forstår at det å produsere et godt møte krever planlegging og bevisst innsats. Denne artikkelen gir ti tips for å hjelpe deg å dra nytte av denne verdifulle samarbeidstiden med teamet ditt. Her er tips til hvordan du kan styrke teammøtene dine.

Ha en positiv holdning til møter

Det er det viktigste en leder kan gjøre som leder for å forbedre teammøtene. Det er overraskende hvor mange ledere som er stolte av å forkynne at de ikke liker møter, men for å oppnå betydelige resultater, løse problemer, ta beslutninger, informere, inspirere, samarbeide og motivere, må ledere jobbe med mennesker.

Det betyr av og til å samle disse menneskene i et rom eller på en konferansesamtale og snakke med dem. Administrasjon handler ikke om å sitte på kontoret med døren lukket og sende e-poster. Som leder kan du prøve å se på møter som en manifestasjon av lederskap. Det er lederskapstid, ikke noe å grue seg til som en tur til tannlegen.

Husk at du eier møtet

Ikke deleger agendaplanleggingen til en administrativ assistent eller et annet teammedlem. Som leder er det din møte for å planlegge og kjøre. For å sette deg selv i den rette sinnstilstanden, spør og svar på følgende spørsmål: 'Hva vil jeg etter dette møtet at folk skal ha lært, oppnådd eller løst?'

Forbered alltid en agenda

Alt du noen gang vil lese om effektive arbeidsplassmøter inkluderer råd om utarbeide en agenda . Likevel har vi alle møtt opp til et møte der det ikke er noen agenda å finne. Handlingen med å planlegge agendaen hjelper til med å fokusere og identifisere de prioriterte temaene for møtet.

Be om innspill til dagsorden

Selv om det er lederens primære ansvar å utvikle agendaen, kan teammedlemmer inviteres til å bidra med agendapunkter. Send ut en innkalling for ideer noen dager før møtet.

Spice It Up

Legg litt variasjon i formatet. Her er noen ting du kan gjøre for å krydre teammøtene dine :

 • Inviter gjesteforelesere
 • Feire noe
 • Gjennomfør en læringsrundebord – be teammedlemmer ta en tur om å lære hverandre noe
 • Se en Ted Talk som er relevant for møteagendaen
 • Kjør en teambyggingsaktivitet
 • Endre plassering (vurder å ta møtet utenfor stedet)
 • Ta med litt morsom eller interessant mat
 • Ha et enkelt saksagendamøte
 • Be om lynrunde oppdateringer
 • Engasjer teamet i idédugnad
 • Bytt stol eller bytt hva som helst å bryte opp monotonien

Tillat litt hvit plass for spontan kreativitet og engasjement

Ikke fyll så mange punkter på agendaen at du sliter med å fullføre den. La heller litt plass på slutten for spontan diskusjon. Hvis møtet avsluttes tidlig, la alle gå tidlig. Alle setter pris på funnet tid også.

Bruk Team Meetings for å samarbeide

I stedet for bare å dele informasjon, prøv å løse et problem eller arbeid med gruppen for å komme frem til en avgjørelse. Ja, det er utfordrende og kan være rotete, men det er der vi får mest verdi av møter.

Lys opp

Å være leder for et møte handler ikke om å fremvise autoritet eller maktmisbruk. Å refse noen for å komme for sent foran laget er et eksempel på å gjøre dette. Ha en sans for humor og din ydmykhet.

Følge opp

Hold styr på handlingselementer og sørg for at folk gjør det de sier de skal gjøre. Det er frustrerende å møte opp på neste møte og finne ut at halve teamet ikke gadd å gjøre det de forpliktet seg til i det siste møtet. Følge opp før møtet og holde enkeltpersoner ansvarlige for sine forpliktelser .

Vær en rollemodellleder

Teammøter er ikke en tid for å svikte og slappe av med teamet ditt. Hold deg selv og teamet ditt til de høyeste standardene for oppførsel, noe som betyr at ingen vitser er ufarlige, å pirke på teammedlemmer, kynisme og sarkasme, eller å krenke andre avdelinger eller ledelse. Tenk på hva slags leder du vil bli kjent som, og møt så opp til hvert eneste møte å være den lederen.

Bunnlinjen

En mulighet til å møte og jobbe med teamet ditt er en forferdelig ting å kaste bort. Det er viktig at du utvikler disiplinen for å planlegge og lede møter som folk verdsetter og driver initiativer fremover.