Jobbsøking

Hvordan liste frilansjobber på en CV

kvinne med dokument

••• Ariel Skelley/Getty ImagesEnten du er en karrierefrilanser eller bare plukke opp arbeid på siden , er det viktig å lære hvordan du viser frilansjobber på CV-en din. Hvis du forblir uavhengig, må du vise frem dine ferdigheter til potensielle kunder; hvis du er mellom jobbene, eller tar arbeid ved siden av fulltidsjobben din, trenger du CV-en din for å holde tritt med mas og ny læring.

Hvordan liste frilansjobber på en CV

Den gode nyheten er at det er enkelt å organisere freelancejobbene dine når du først vet hvordan. I hovedsak skriver du en funksjonell CV , konsentrere seg om dine ferdigheter og prestasjoner, i stedet for en kronologisk CV , som gir arbeidshistorikken din i kronologisk rekkefølge, og starter med den siste jobben din.

Skreddersy din CV til den potensielle kunden eller jobben

Å skrive en frilans-CV kan være befriende fordi fokuset er på hva du har gjort og hva du kan gjøre, ikke på hvor du gikk på skolen eller om karrieren har forløpt på en ryddig måte. Dine kunder eller arbeidsgivere vil ansette deg for å få noe til å skje; målet ditt er å vise dem at du kan gjøre det, helst så raskt som mulig.

I følge en eye-tracking-studie av The Ladders, bruker ansettelsesledere ca seks sekunder se på en CV før du flytter den til 'ja' eller 'nei'-bunken; du vil få de seks sekundene til å telle. Dette betyr skreddersy din CV til kunden eller selskapet du håper å imponere, og ta ut alt som ikke har med jobben å gjøre.

Er det vondt å lage flere CV for flere jobber? Absolutt. Men det er verdt det. Å lage en målrettet CV viser ansettelsessjefen bare det du vil at de skal se. Du vil gjøre et mye bedre inntrykk hvis du tar deg tid til å lage en versjon som passer til deres behov.

Inkluder en egen seksjon for ferdigheter

Det viktigste du prøver å uttrykke er hva du kan gjøre for klienten eller arbeidsgiveren. Det er fornuftig å inkludere en egen seksjon for ferdigheter og sertifiseringer . Hvis du kan et etterspurt program eller programmeringsspråk, har en verdsatt sertifisering i feltet, eller mange års erfaring med å gjøre noe som tar tid å lære å gjøre, er dette avsnittet der du kan skryte litt.

De vanlige forbeholdene gjelder: ikke hevder kunnskap som omtrent alle har, som internettkunnskaper eller Microsoft Office, og ikke hevder at du er fortrolig med noe du ikke vet hvordan du gjør på ekspertnivå.

Bruk handlingsord, nøkkelord og dollartegn

Gå tilbake til barneskolen og omfavn disse verbene. Handlingsord , fra absorbere og arbitrere til å utnytte, gi og vinne, viser at du er en person som får ting gjort. Søkeord for CV er også viktige, spesielt hvis du søker på nettet.

Mange selskaper er avhengige av en Søkersporingssystem å sortere og skjerme CV-er før de noen gang kommer til et menneske; å bruke søkeord vil hjelpe deg komme forbi robotene og videre til en faktisk person. Å analysere stillingslisten vil hjelpe deg å finne ut hvilken søkeord å målrette mot .

Til slutt, husk at alt kommer ned til penger, selv om du er en kreativ person som aldri snakker med selgerne eller regnskapsavdelingen. Hvis du kan demonstrere at du økte en kundes eller arbeidsgivers inntekter, selv indirekte, er det mer sannsynlig at du får den første samtalen.

Organiser opplevelsen din med underoverskrifter

Det er ikke uvanlig at frilansere har variert erfaring. Selv om det er viktig å luke ut de ikke-relaterte spillejobbene, vil til og med den avkortede CV-en din sannsynligvis vise at du kan bruke mange hatter. Det er en bonus hvis du presenterer det på riktig måte.

Arbeidsgivere elsker å se at du kan multitaske og se ting fra forskjellige perspektiver, så lenge det ikke ser ut som du passer dårlig for rollen eller er tilbøyelig til å hoppe etter noe annet ved første anledning.

Den beste måten å vise mangfoldet av talentene dine samtidig som du opprettholder en ryddig fortelling, er å bryte opp opplevelsen din med underoverskrifter. For eksempel, som frilansskribent og redaktør, bør en CV inneholde overskrifter for skriving, kopiredigering og redaksjonell ledelse.

Eksempel på hvordan du kan føre frilansjobber på en CV

Med alt dette i tankene, la oss se på hvordan du presenterer jobbene dine på en CV slik at kunder og ansettelsesledere kan se hvorfor du er den beste personen å ansette, enten det er for en kontraktsjobb eller en fast stilling.

Nedenfor er en CV med frilansjobber oppført. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online).

Skjermbilde av en CV med en liste over frilansjobber

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Freelance CV-eksempel (tekstversjon)

Carly-søker
999 Main Street, New York 10003
(123) 555-1234
carly.applicant@email.com

KARRIEREMÅL

Vellykket frilanser/kontraktsleder, med en rekke yrkeserfaringer fra å lage en teknologiblogg til å lede et prisvinnende team av eiendomsmeglere, søker en kontrakt eller fast stilling hos et toppfirma.

KJERNEKVALIFIKASJONER

  • Laget en vellykket kampanje i sosiale medier som hjalp en matvarebedrift med å doble det totale salget.
  • Organiserte og ledet et eiendomssalgsteam da det mer enn doblet kundebasen.
  • Grunnla en teknologiblogg og administrerte en stab på 20 frilansere.
  • Har solide mellommenneskelige ferdigheter; i stand til å koordinere med og administrere personell i en rekke forretningsmiljøer, både online og personlig.

PROFESJONELL ERFARING

ABC MARKEDSFØRING, Stamford, CT
Kampanjeleder for sosiale medier [ https://twitter.com/ABCMarketing ] september 2012 – i dag
Sikret et blått verifisert merke for byråets Twitter-feed ved å lage morsomme, målrettede, retweetbare tweets til støtte for den populære Who's Bob? annonsekampanje.

  • Kunder inkluderte Crunchy Potato Chips, Alpha Office Furniture og E-Z Mortgage.

JONES REAL ESTATE, Trenton, NJ
Salgssjef [ https://www.realproperties.com ] mai 2007–september 2012
Ledet et team på fem agenter til rekordsalg hvert år i fem år på rad.

  • Brainstormet nye kampanjer som bidro til å øke kundebasen med 15 prosent det første året, 20 prosent det andre, 35 prosent det tredje og 50 prosent både det fjerde og femte året.
  • Kåret til årets agent i 2011 og 2012.

NERDLETS MAGAZINE, New York, NY
Blogggrunnlegger/skribent/redaktør [ https://www.bestdarnblog.com ] mai 2007 – i dag
Grunnlagt prisvinnende teknologiblogg, som ble kåret til Årets blogg av The Blog Alliance.

  • Administrer en stab på opptil 20 bidragsytere, rediger, budsjetter, korrektur og perfeksjoner en rekke spalter og funksjoner, fra svært tekniske til humoristisk nerdete.

UTDANNING

Bachelor of Arts i engelsk (mai 2005); GPA 3.9
Clemson University, Clemson, South Carolina
Dekanens liste; Uteksaminert Summa Cum Laude

Utvide

Tips til å skrive følgebrev

Se gjennom disse tipsene for skrive et følgebrev for en frilansjobb å sende med din CV.