Jobbsøking

Hvordan oppføre en GED på CV-en og jobbsøknadene

Mange elever som ikke fullfører videregående på den tradisjonelle måten velger å ta testen for generell pedagogisk utvikling (GED) for å motta et GED-diplom eller sertifikat. Studenter må oppnå en bestått poengsum på 145 av 200 på hver av de fire komponentene i eksamen for å oppnå en GED-ekvivalens på videregående skole. Studenter som scorer mellom 165 og 175 blir vurdert som karriere- og høyskoleklare, og en poengsum over 175 kan gi deg noen studiepoeng.Når du har tjent din GED, kan du liste den opp i utdanningsdelen av CV-en din, og inkludere den på jobbsøknader i stedet for et videregående vitnemål.

Hva er GED?

GED består av en serie tester for personer som ikke har fullført videregående skole. Testene måler ferdigheter i naturfag, matematikk, samfunnsfag og lesing gjennom språkkunst på videregående skolenivå. En GED er også kjent som en ekvivalensgrad på videregående skoler.

GED-legitimasjonen bekrefter at enkeltpersoner har kunnskapen og ferdighetene som tilsvarer den til en videregående utdannet. Når en person består GED, mottar de et GED-diplom eller sertifikat som tilsvarer et vitnemål på videregående skole. Du kan lære om GED, lære om studiealternativer, registrer deg for å ta eksamen på GED-nettstedet , og be om en utskrift hvis du allerede har tjent din GED.

Enten GED eller din statlig utdanningsdepartement utsteder vitnemålet, avhengig av når du ble uteksaminert. Hvis du allerede har en GED og trenger en kopi av sertifikatet ditt, kan det bestilles fra GED-nettstedet eller det statlige utdanningsdepartementet.

Øke sysselsettingsmuligheter med en GED

Til arbeidssøkere som ikke er uteksaminert fra videregående skole, kan å fullføre GED vise arbeidsgivere at du har det samme legitimasjon som utdannet videregående. Du kan føre opp din GED på CV-en og jobbsøknadene, akkurat som du ville listet opp videregående skole, høyskole og andre relevante klasser, og etterutdanningskurs.

Statlige ekvivalenseksamener

Noen stater har sine egne ekvivalenseksamener. For eksempel har California California High School Proficiency Exam (CHSPE) for videregående elever i California som ønsker å forlate videregående skole tidlig. Studenter som består CHSPE mottar et ferdighetsbevis fra staten California. Et CHSPE-sertifikat tilsvarer juridisk et diplom fra California videregående skole.

GED vs High School Diploma

De fleste amerikanske arbeidsgivere aksepterer GED-legitimasjonen som lik et tradisjonelt videregående vitnemål. Generelt godtar de fleste arbeidsgivere i privat industri og myndigheter, så vel som opptakskontorer på høyskoler og universiteter, et GED-sertifikat eller vitnemål som de ville gjort med et videregående vitnemål.

Du kan bli med i militæret med en GED , men kravene er strengere enn for kandidater som har fullført videregående skole.

Det er viktig å føre opp din GED på CV-en din hvis du ikke har gått på college. Det viser arbeidsgiveren at du har samme legitimasjon som en videregående.

Hvordan oppføre en GED på CV-en og jobbsøknaden

Du kan oppføre ditt ekvivalensbevis eller vitnemål på videregående skole på CV-en din i utdanningsseksjonen . Det vil erstatte standardoppføringen for videregående skole du ble uteksaminert fra. Eksempler inkluderer følgende:

utdanning

 • Sertifikat for generell pedagogisk utvikling

utdanning

 • General Educational Development Diploma

For pågående arbeid

Hvis du er jobber fortsatt med GED og ennå ikke har fått sertifikatet eller vitnemålet ditt, kan du liste opp din GED som pågår:

utdanning

 • General Educational Development Diploma (påmeldt nå)
 • General Educational Development Diploma (pågår)

Hvordan føre opp et California-kompetansebevis

Oppgi et California 'Certifikat of Proficiency' på CV-en din i følgende format. Bruk denne stilen for enhver annen spesiell GED-ekvivalens. Begynn med riktig forkortelse og stav alle ordene innenfor et sett med parenteser:

utdanning

 • CHSPE-sertifikat (kompetansebevis fra staten California)

Når du ikke trenger å føre opp en GED

Hvis du har uteksaminert fra college eller går på college etter å ha tjent din GED, trenger du ikke å føre GED på CV-en din.

Du trenger bare å inkludere høyskoleutdanningen din i utdanningsdelen av CV-en din:

 • Hvis du ikke har betydelig arbeidserfaring – ellers trenger du ikke å føre utdanning på CV-en
 • Hvis du ikke har videreutdanning eller arbeidserfaring å inkludere på CV-en din, bør du i så fall oppgi din GED i utdanningsdelen
 • Hvis du trenger å føre opp ditt GED-diplom på jobbsøknader

Verdien av en GED

Det er viktig å få din GED hvis du ikke ble uteksaminert fra videregående. En GED vil gi deg et sertifikat som teller som et videregående vitnemål, og det fungerer som din vei til flere alternativer når du blir med eller fortsetter i arbeidsstyrken.

 • Mange arbeidsgivere søker søkere med minst et videregående vitnemål eller GED, selv for stillinger på startnivå.
 • Lærlingeprogrammer krever vanligvis at lærlinger har fullført videregående skole eller har en GED for å bli vurdert for programmet.
 • De fleste høyskoler krever at søkere har en GED eller et videregående vitnemål.

Uten en GED eller videregående vitnemål vil det være vanskelig å finne anstendig arbeid. Det er spesielt vanskelig når det er stor konkurranse om jobbene som er tilgjengelige.