Karriereråd

Hvor lenge bør en ansatt være i en jobb?

Ansatte brainstormer i møte.

•••

Hinterhaus Productions / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Dagene er for lengst gått da folk ville bo på én jobb i hele karrieren . Arbeidstakere bytter nå jobb flere ganger i løpet av karrieren, og arbeidsgiverforutsatt jobbsikkerhet eksisterer ikke lenger.

Bekymret for å bli ansett som en jobbhopper hvis du bytter selskap for ofte? Du har rett i å være bekymret, innenfor rimelighetens grenser. Men det er også mulig å bli for lenge i en jobb og få faglige konsekvenser av det.

Hvor lenge blir ansatte på jobb?

Hva er typisk arbeidstakertid ? Median antall år som ansatte har jobbet for sin nåværende arbeidsgiver er for tiden 4,1 år, ifølge en økonomisk nyhetsmelding fra U.S. Bureau of Labor Statistics. Imidlertid varierer denne levetiden etter alder og yrke:

 • Median ansettelsestid for arbeidere i alderen 25 til 34 år er 2,8 år.
 • Median ansettelsestid for ansatte i alderen 55 til 64 år er 9,9 år.
 • Arbeidstakere i ledelse, profesjonelle og relaterte yrker hadde høyest median ansettelsestid (4,9 år).
 • Arbeidstakere i tjenesteyrker hadde lavest median ansettelsestid (1,9 år).

Hvis du skulle bytte jobb hvert tredje til femte år, ville du vært rett innenfor gjennomsnittet, og jobbbytte kan belønne deg med høyere kompensasjon og en bredere kompetansebase enn du ville oppnådd ved å jobbe for bare ett eller to selskaper i løpet av hele din karriere.

En historie om jobbhopping

Hvis du ser på ett år som en retningslinje for å bli i en jobb, kan dette fungere for en jobb (eller til og med to) i din totale karrierehistorie. Arbeidsgivere innser at i vanskelige økonomiske tider kan ansatte bli tvunget til å forlate en jobb i løpet av det første året uten egen skyld på grunn av situasjoner som permitteringer.

Men hvis du har etablert et mønster med å jobbe på flere jobber i bare ett år, skaper du en jobbhoppende arbeidshistorie, og CV-en din kommer ikke til å imponere noen ansettelsessjef. Hvis du er bekymret for å bli ansett som en jobbhopper, her er noen CV-tips som kan hjelpe .

Permitteringer kan ikke unngås, men hvis du går videre etter eget valg, er det en god idé å vurdere hva, om noen, innvirkning flyttingen vil ha på dine fremtidsutsikter. Noen ganger blir arbeidet så giftig at å bli er kanskje ikke et alternativ . Eller du kunne ha blitt rekruttert til din drømmejobb .

I slike tilfeller trenger du ikke tenke for mye på hva du skal gjøre. I andre situasjoner kan det imidlertid ganske enkelt være et spørsmål om å kjede seg eller ikke bli utfordret, og det er da det er på tide å tenke to ganger om å reise.

Blir for lenge på jobb

Å bli for lenge i en jobb kan også hindre ansettelsesutsiktene dine, og en lengre periode med ett selskap kan gi inntrykk av at du ikke er interessert i å utvide karrieren. Det kan også få arbeidsgivere til å tenke at du kanskje ikke har fleksibiliteten eller åpenheten til å lykkes i en ny rolle.

Så når er den beste tiden å bytte jobb? Det er et spørsmål om balanse, med nok år lagt ned for å lære og vokse, men ikke så mange år at ferdighetene dine blir stillestående eller forankret i en bedrifts måte å gjøre ting på.

Beslutningsspørsmål å stille

Hvis du har flere korttidsjobber i din ansettelseshistorie , still deg selv noen spørsmål før du bestemmer deg for å si opp og starte enda et jobbsøk:

 • Forlater du av de rette grunnene (bedre jobb, mer penger, mer fleksibilitet)?
 • Er du forberedt på å forsikre arbeidsgivere om at du ikke er en høyrisikoansatt?
 • Vil det å bytte jobb nå hjelpe eller hindre karrieren din?
 • Er det noe du kan gjøre for å forbedre situasjonen på din nåværende jobb hvis timingen ikke er riktig?
 • Er dette riktig tidspunkt å gå videre av både personlige og profesjonelle årsaker?
 • Vil det å bytte jobb nå påvirke sjansene dine for å få en ny jobb senere?
 • Kan du få mer klarhet i hva du trenger i en jobb slik at din neste stilling kanskje passer dine behov i mer enn ett år?

Bunnlinjen

Det er ikke noe slikt som en perfekt CV fordi det er så mange grunner til å forlate en jobb og for å bli i en jobb. Vær imidlertid klar over at avgjørelsene dine har betydning på langsiktig og kortsiktig basis.

Artikkelkilder

 1. U.S. Bureau of Labor Statistics. Ansattes ansettelsesundersøkelse . Åpnet 12. august 2021.

 2. Payscale.com. Kan du slutte til høyere lønn ? Åpnet 12. august 2021.