Jobbsøking

Hvor langt bør et følgebrev være?

Forretningskvinne som jobber på kontoret hennes.

••• vgajic / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Følgebrev er en viktig del av jobbsøknadsprosess . Du burde nesten alltid sende et følgebrev med en jobbsøknad med mindre ansettelseslederen spesifikt ber deg om å la være.

En ting som imidlertid er mindre tydelig er hvor langt følgebrevet ditt skal være. Hvis det er for kort, kan arbeidsgivere tro at du ikke bryr deg så mye om jobben. Hvis det er for langt, kan det hende at arbeidsgivere ikke tar seg tid til å lese brevet ditt og vurderer deg kanskje ikke for et intervju.

Les nedenfor for flere råd om hvor langt følgebrevet ditt bør være, samt flere råd om å skrive et sterkt følgebrev.

Hvorfor inkludere et følgebrev

Bør du inkludere et følgebrev med CV-en din? Noen arbeidsgivere krever følgebrev , og du kan finne ut om de gjør det ved å lese stillingsannonsen. Dersom det kreves følgebrev, vil stillingsannonsen omtale det.

Jobvites Recruiter Nation Survey rapporterer at bare 27 % av rekruttererne sa at følgebrev er viktige i deres ansettelsesbeslutninger, opp fra 8 % i 2017.En CareerBuilder-undersøkelse rapporterer at 40 % av personalsjefene svarte at et følgebrev ville hjelpe en søker å bli lagt merke til.

Kravene til følgebrev varierer mellom arbeidsgivere, bransjer og jobbene organisasjonen fyller. De varierer også avhengig av om du sender et følgebrev på e-post, sender et trykt brevvedlegg eller laster opp dokumentet ditt.

Selv når et følgebrev ikke er nødvendig, kan det øke sjansene dine for å bli ansatt hvis du inkluderer et når du søker på en jobb.

Utelat derfor et følgebrev kun når arbeidsgiveren spesifikt ber deg om å ikke sende det.

Hvor langt bør følgebrevet ditt være?

Bør du holde følgebrevet ditt kort, eller bør det være en helside eller enda lengre? Følgebrevet ditt bør ikke være lengre enn én side. Hvis du sender et e-postbrev, kan det være enda kortere.

Faktisk, så langt som hvor langt følgebrevet ditt skal være, er kortere bedre. Unntaket vil være når en arbeidsgiver ber om en bokstav som har en bestemt lengde eller antall ord.

 • Følgebrevet ditt bør være på maksimalt én side, og kortere enn det for et følgebrev på e-post.
 • Noen arbeidsgivere vil ha enda mindre. En undersøkelse fra Saddleback College rapporterte at nesten 70 % av arbeidsgiverne ønsket et følgebrev på en halv side eller kortere, 20 % hadde ingen preferanse, og 12 % forventet et helsidesbrev.

Brevet ditt skal konsist fremheve dine mest relevante kvalifikasjoner for jobben og hva du har å tilby arbeidsgiveren.

Lengde på følgebrev på e-post

Når du sender en følgebrev på e-post , det er enda viktigere å være kortfattet. Det første avsnittet er det leserne legger merke til når de leser en e-post. Resten av meldingen skumles vanligvis. To avsnitt – ett som fungerer som en introduksjon, og ett som forklarer din kvalifikasjon for jobben – og så er en avslutning tilstrekkelig.

Følgebrev Ordtelling

Det er ingen spesifikk ordtelling du bør sikte på når du skriver et følgebrev (med mindre arbeidsgiveren gir deg et spesifikt ordantall). I stedet for å fokusere på antall ord, fokuser på å gjøre følgebrevet til én side eller mindre, med en lesbar skrift og skriftstørrelse, og nok mellomrom mellom avsnitt og i margene.

Målet ditt er å fremheve dine mest relevante kvalifikasjoner for jobben , for ikke å gjenta alt som står på CV-en din.

Men hvis du bruker en 12-punkts skrift, vil en helsides bokstav, uten overskrift eller signatur, være på omtrent 250 til 400 ord.

Det kan være lurt å dele ut en utskrevet versjon av følgebrevet til en venn eller et familiemedlem og spørre dem om brevet virker for ordrikt eller for vanskelig å lese.

Bruk en kortfattet emnelinje

Du kan også få følgebrevet ditt til å skille seg ut med en klar, kortfattet e-post emnefeltet . Vanligvis vil du inkludere tittelen på stillingen du søker på og navnet ditt. For eksempel: Redaksjonsassistent-John Smith (prøv å ha mindre enn 30 tegn).

Dette er omtrent like mye som folk kan se på sine mobile enheter, som ofte er hvordan folk sjekker e-posten deres.

Hvordan formatere et følgebrev

Like viktig som lengden på følgebrevet ditt er format . Du vil velge en gjøre som er enkel og lesbar (som Arial, Calibri, Verdana eller Times New Roman) i en lesbar skriftstørrelse (vanligvis 12 poeng).

Din brev skal inneholde følgende:

 • Overskrift (papirbrev)
 • Hilsen
 • Innledende avsnitt
 • Dine kvalifikasjoner (ett til tre avsnitt eller en liste over punkt)
 • Lukking
 • Signatur (inkluder kontaktinformasjonen din i signaturen når du sender et e-postbrev)

Din marginer skal være 1-tommers rundt, med teksten justert til venstre.

Du vil også ha plass mellom avsnitt i følgebrevet ditt , samt mellom din hilsen og teksten (og mellom teksten din og signaturen), slik at brevet ditt er lett å lese.

En god tommelfingerregel er at du alltid vil ha en god mengde hvitt mellomrom på papiret . Dette vil forhindre at brevet ditt ser for rotete ut og vanskelig å lese.

Artikkelkilder

 1. Jobvite. ' Recruiter Nation Survey ,' side 19. Åpnet 3. januar 2022.

 2. Karrierebygger. ' Hvordan lage et følgebrev som får oppmerksomhet .' Åpnet 3. januar 2022.

 3. CareerOneStop. ' Skriv effektive følgebrev .' Åpnet 3. januar 2022.

 4. Saddleback College. ' Din CV er ditt første intervju .' Åpnet 3. januar 2022.