Arbeid-Familiebalanse

Hvor lang bør fødselspermisjonen din være?

Planlegg på forhånd og gjør deg klar over hvor mye fødselspermisjon du kan ta.

Gravid kvinne som står på kontoret og ser ut av vinduet

••• Yuri_Arcurs / Getty Images

På slutten av svangerskapet er det brennende spørsmålet i alles sinn: 'Jeg lurer på når hun kommer tilbake fra fødselspermisjon.' Så hvor mye fødselspermisjon bør eller kan du ta? Svaret er ikke enkelt, og det er mange faktorer å vurdere før du svarer på dette viktige spørsmålet.

Kjenn dine rettigheter

Sett alle de andre detaljene til side for et øyeblikk, ta en titt på fakta. I USA har du rett til 12 ukers ulønnet permisjon under Lov om familie- og medisinsk permisjon (FMLA) . Dette er alt du vil få, siden USA er en av tre nasjoner i verden som ikke tilbyr betalt permisjon, men forhåpentligvis endrer det seg med den foreslåtte FAMILIEloven som jobber seg gjennom Kongressen for øyeblikket.

Det er et stort press på betalt permisjon fra mange arbeidere. Selv om det ikke er føderalt mandat, tar mange selskaper, stater og til og med byer saken i egne hender. Dette er flott, men med mindre du jobber for et av disse flotte selskapene eller bor i en stat eller by som baner vei for å støtte arbeidende foreldre, er du ansvarlig for å bestemme hvor mye fødselspermisjon du vil ta.

Det er ulovlig for arbeidsgivere å si opp en kvinne fordi hun blir gravid eller tar fødselspermisjon. Imidlertid kan bedrifter la deg gå hvis det er en del av en generell reduksjon i arbeidsstyrken eller av en sak. Hvis du mistenker graviditetsdiskriminering, kontakt en advokat eller advokat Kommisjonen for likestillingsarbeid .

Arbeid med din HR-avdeling

Kontakt din HR-avdelingen for det siste ansatthåndbok eller retningslinjer og prosedyrer for å se hvor mye (hvis noen) betalt fødselspermisjon du kan motta. Din arbeidsgiver eller HR-avdeling kan gi et fødselspermisjonsskjema som du kan fylle ut, og de kan til og med sende inn papirene for deg.

Spør andre om fødselspermisjonen deres

Spør kolleger, venner og bekjente hvordan fødselspermisjonen deres gikk. Hvor mye fri fungerte for dem? Hvis det var noe de ville ha gjort annerledes? Finn også ut om og hvordan de holdt kontakten med jobben under permisjonen.

Sjekk ditt økonomiske budsjett

Knus tallene for å se hvor mye ulønnet permisjon du har råd til. Sørg for å forstå hvordan lengden på permisjonen din kan påvirke helseforsikringen din fra arbeidsgiver, hvis det er relevant.

Spør ektefelle eller familiemedlemmer om hjelp

Diskuter permisjonsplaner med din ektefelle eller familie. Hvis en annen voksen kan ta permisjon etter at permisjonen er over, kan dette bidra til å spare penger på utgifter til barnepass og forlenge tiden til babyen din blir tatt vare på av et familiemedlem.

Vurder søvnmangel og restitusjonstid

Mange nybakte mødre trenger omtrent seks uker for å komme seg helt etter de fysiske effektene av fødselen. Det kan ta ytterligere to til tre måneder før du kan begynne å få en 4-timers søvn om natten. Noen babyer vil sove i fem eller seks timer om gangen når de er fire måneder gamle, men andre babyer gjør det ikke før åtte måneder eller senere.

På grunn av dette og avhengig av jobben din, kan det være farlig å komme tilbake til jobb for tidlig. Hvis du vet at du trenger en god natts søvn for å prestere godt på jobben, kan det være lurt å vurdere å ta en lengre fødselspermisjon.

Overvurder heller enn å forlenge permisjonen

Det kan være lurt å overvurdere hvor mye permisjon du ønsker, i tilfelle du ender opp med å trenge mer enn du tror. Å føde kan være uforutsigbart. Du vet ikke hvordan helsen din eller babyens helse vil være umiddelbart etter fødselen. Hvis det nyfødte barnet ditt havner på intensivavdelingen, er det siste du vil tenke på å ringe sjefen din for å be om mer permisjon.

Det er ikke noe enkelt svar

Dette spørsmålet er komplisert å svare på av en rekke årsaker, så sørg for å gi deg selv mye tid til å vurdere. Det er lett å si at du kommer tilbake så snart du kan fordi du ikke har møtt babyen din ennå. Når du har holdt den perfekte nyfødte, kan du føle at ingenting annet betyr noe. Så gi deg selv god tid til å ta den beste avgjørelsen for deg og din familie. Husk at du alltid har et valg.