Jobbsøking

Hvordan lage en bedre LinkedIn-profil

Din LinkedIn-profil er i mange tilfeller det viktigste aspektet ved din profesjonelle tilstedeværelse på nett. Du kan bruke LinkedIn for å få kontakt med folk i nettverket ditt, og rekrutterere bruker det ofte for å finne deg når de søker etter kandidater.

Profilen din inneholder detaljer om jobbkvalifikasjoner, ansettelseshistorie, utdanning, ferdigheter og erfaring. For å få mest mulig ut av LinkedIn, er det viktig å gjøre LinkedIn-profilen din så omfattende og overbevisende som mulig.

LinkedIn-profilen din kan også øke din synlighet på nett og hjelpe deg med å bygge en profesjonell merkevare som viser din bakgrunn til potensielle arbeidsgivere. Her er tips for å få din LinkedIn-profil til å skille seg ut fra mengden.

Skriv en omfattende og engasjerende profil

Mann som holder Ipad med appen LinkedIn på skjermen

Prykhodov / Getty Images

Hvis du ennå ikke har laget en profil, her er hvordan du kommer i gang . Det er viktig å være sikker på at din LinkedIn-profil er fullstendig, detaljert, interessant og lesbar. Faktisk bør du vurdere LinkedIn-profilen din som din nettbaserte CV. Den bør ha all den samme informasjonen som er på CV-en din og mer.

Du bør legge til et bilde ( et hodeskudd ) til din LinkedIn-profil. Sørg for at bildet representerer den profesjonelle deg, i motsetning til den uformelle deg. LinkedIn er ikke stedet for å vise frem hunden din eller betydelige andre.

Ikke glem å gjøre profilen din offentlig - det er slik verden kan finne den. Også, tilpasse URL-en din vil gi deg en lenke som er enkel å dele på CV-en din og med arbeidsgiver og forbindelser. Hvis navnet ditt er tilgjengelig, bruk det.

Fremhev opplevelsen din i sammendraget

LinkedIn Alison Doyle

Alison Doyle

Sammendrag (Om)-delen av LinkedIn-profilen din er en fin måte å fremheve det som gjør deg unik og uunnværlig for din bransje.

Ikke glem overskriften, siden den er helt øverst på siden når noen ser på profilen din. Hvis det er aktuelt, er det hensiktsmessig å nevne viktige faglige sertifiseringer, tospråklige ferdigheter eller viktige prestasjoner. Jo mer robust profilen din er, jo mer sannsynlig er det at du blir lagt merke til. Velg en bransje, fordi rekrutterere ofte bruker det feltet til å søke.

Hvis du er arbeidsledig, er det flere strategier du kan bruke for å presentere dine nåværende arbeidsforhold. Forsiktig vurdere alternativer før du bestemmer deg for hva du skal inkludere og når du bør oppdatere profilen din.

Bruk CV-en din til å skrive opplevelsesdelen

CV med et sammendrag

AndreyPopov / iStock

I et nøtteskall, Erfaringsdelen av LinkedIn-profilen din er din online CV. Når formatering av LinkedIn profil, er det viktig å inkludere sysselsetting (nåværende og tidligere), utdanning og industri. Selv om du kanskje ikke inkluderer alle jobber i fortiden din på en tradisjonell CV, er det hensiktsmessig å inkludere hele arbeidshistorikken din på LinkedIn.

For raskt å lage en LinkedIn-profil, gå gjennom CV-en din og kopier/lim inn den relevante informasjonen i profilen din. Det er viktig at CV-en din samsvarer med profilen din fordi potensielle arbeidsgivere vil sjekke. Men når du får mer tid, sørg for å legge til så mye som mulig på LinkedIn-profilen din. Arbeidsgivere forventer at CV-en din er noe komprimert og spesifikk for jobben du søker. Men LinkedIn-profilen din bør være mer omfattende og komplett.

Vis ferdighetene dine

Ferdighetsbanner og ikon

Enis Askoy / Getty Images

De Ferdigheter og påtegninger delen er en viktig komponent i profilen din. Det er en måte som rekrutterere kan finne deg og hvordan kontaktene dine kan se kjernekompetansen din på et øyeblikk. Faktisk er det mer sannsynlig at profilen din blir sett hvis den inkluderer ferdigheter .

Akkurat som du gjorde med Experience-delen, kan du bruke CV-en din til å komme i gang med en liste over ferdigheter som skal inkluderes . Fokuser på ferdighetene som fremhever dine sterkeste eiendeler og er mest relevante for dine karrieremål.

En annen tilnærming er å lese tidligere stillingsbeskrivelser, eller stillingsbeskrivelsene til jobber du søker. Ta med eventuelle nøkkelord du finner som er relevante for dine ferdigheter og erfaring.

Ta deg tid til å be om anbefalinger

Kvinne som holder en iPad som viser Linkedin-påloggingsskjermen.

courtneyk / Getty Images

Ta deg tid til be om LinkedIn-anbefalinger . Anbefalinger fra personer du har jobbet med veier mye. For en potensiell arbeidsgiver er en LinkedIn-anbefaling som en referanse på forhånd.

En måte å få anbefalinger på er å gi dem. Når du anbefaler et LinkedIn-medlem, bekrefter du deres kvalifikasjoner, og folk elsker å bli anbefalt. De vil mest sannsynlig gjengjelde hvis du tar deg tid til å anbefale dem. En annen måte å få anbefalinger på er å be om dem fra dine tidligere sjefer (så lenge du fortsatt har et anstendig forhold til dem), mentorer og/eller høyskoleprofessorer.

Ikke spør folk du ikke kjenner om referanser i et 'hva du ikke skal gjøre på LinkedIn'. Det er ikke slik du kan be om en anbefaling, selv om du kjenner personen.

Inkluder dine prestasjoner

Siste artikler om bærbar PC

RawPixel / iStock / Getty Images Plus

Bruk Accomplishments-delen av LinkedIn for å fremheve prosjekter du har jobbet med, publikasjoner du har bidratt til, språk du kan og annen legitimasjon du har opptjent.

Inkluder frivillig erfaring og årsaker

Frivillig kvinne borer gips

Roberto Westbrook / Getty Images

TIL LinkedIn-undersøkelse rapporterer at frivillig erfaring kan gi jobbkandidater et forsprang med ansettelsesledere. 41 % av de spurte fagpersonene oppga at når de vurderer kandidater, anser de frivillig arbeid like verdifullt som lønnet arbeidserfaring. 20 % av de spurte ansettelseslederne har tatt en ansettelsesbeslutning basert på en kandidats frivillige arbeidserfaring. Slik legger du til feltet Volunteer Experience and Causes i LinkedIn-profilen din:

 • Etter å ha logget inn, klikk på 'Profil' øverst på LinkedIn.
 • Klikk på 'Legg til seksjoner'-knappen.
 • Velg 'Frivillig erfaring.'
 • Klikk på pluss-knappen og fyll ut de aktuelle feltene.

Hva du ikke bør inkludere i LinkedIn-profilen din

Kryssord: Strategikonsept

porcorex / Getty Images

Når du oppretter en LinkedIn-profil, er det viktig å skille seg ut fra mengden som søker jobb. Du vil ikke at profilen din skal lese akkurat som alle andres. Her er de 10 beste begrepene som er overbrukt av fagfolk basert i USA, med tillatelse fra LinkedIn .

 1. Spesialisert
 2. Opplevde
 3. Ledelse
 4. Dyktig
 5. Lidenskapelig
 6. Ekspert
 7. Motivert
 8. Kreativ
 9. Strategisk
 10. Vellykket

Slå av Linkedin-aktivitetssendinger når du søker jobb

Skjermbilde for Linkedin-nettstedets hjemmeside

zakokor / Getty Images

Du trenger ikke å annonsere det faktum at du søker jobb, spesielt når du er ansatt. Når du søker jobb og ikke vil at arbeidsgiveren din skal vite at du oppdaterer LinkedIn-profilen din, er det en god idé å slå av aktivitetssendingene dine. Slik angir du kontoen din, slik at oppdateringene dine ikke vises i feeden din:

 • Klikk Innstillinger (Under profilbildet ditt øverst til høyre på siden)
 • Rull ned til delen, Hvordan andre ser din LinkedIn-aktivitet.
 • Klikk på Del jobbendringer, utdanningsendringer og arbeidsjubileer fra profil.
 • Bevege seg knappen fra ja til nei.

Undersøk alle de andre visningsfunksjonene på denne siden for å se om du føler at andre personvernfunksjoner gjelder.