Praksisplasser

Hvordan gjøre et godt inntrykk under et eksternt internship

Blomstre under en virtuell opplevelse

Mann på videokonferanse på moderne kontor

••• MoMo Productions / Getty Images

Hvis du starter et internship akkurat nå, kan det hende du får en annen opplevelse enn du forventet, like mange praksisprogrammer er nå avsidesliggende. En undersøkelse fra mai 2020 fra National Association of Colleges and Employers (NACE) fant at 46 % av praksisprogrammene har gått over til en virtuell opplevelse.

Hvordan kan du få kontakt med folk på praksisplassen din og gjøre et positivt, varig inntrykk hvis du ikke jobber i samme fysiske rom?

Det er fortsatt mulig å danne relasjoner, få kunnskap og erfaring og få alle de andre fordelene som følger med internering mens du gjør det eksternt.

Snakker med The Balance Careers, Christine Yip Cruzvergara , VP for høyere utdanning og studentsuksess ved Håndtrykk , et nettbasert karrierefellesskap for studenter, sier: Eksterne praksisplasser vil være en ny opplevelse for nesten alle, så jeg oppfordrer studentene til å gå inn med et åpent sinn, være deres autentiske jeg, og benytte denne muligheten til å bygge et flott sett med ferdigheter som vil drive frem deres fremtidige suksess.

Tips for å gjøre det beste inntrykket

Oppdag enkle og svært effektive strategier for å hjelpe deg med å gjøre et positivt inntrykk under et eksternt internship.

Vær profesjonell

Du jobber kanskje fra et hjørne av stuen eller på kjøkkenbordet i stedet for fra et avlukke, men det er fortsatt viktig å opptre profesjonelt og ansvarlig. Her er noen tips du bør huske på:

  • Kle deg passende : De fleste praksisplasser vil dra nytte av videobaserte møter, gjennom tjenester som Zoom, Google Hangouts og Skype. Det betyr at lederen og kollegene vil se deg, så det er viktig å kle seg profesjonelt. For de første dagene, feil på siden av å ha på seg business casual antrekk. Etter at du har vært i stand til å observere kollegenes antrekk, kan du kle deg for å matche.
  • Øv på god møteetikett : Sørg for å ha kameraet på under videomøter, anbefaler Cruzvergara. Ellers kan det gi inntrykk av at du ikke gir møtet din fulle oppmerksomhet. Det er også en god idé å sørge for at plassen bak deg (som også vises på videoen) er egnet for kontoret. Til slutt, når du ikke snakker under et møte, anses det generelt som høflig å dempe deg selv.
  • Vær betimelig : Logg på chatteprogrammer umiddelbart om morgenen og sørg for å komme til møter i tide også. Svar også på e-poster umiddelbart: Siden folk ikke kan se deg personlig, er det viktigere enn noen gang å vise at du er tilstede, engasjert og jobber. Hvis du skal være borte fra datamaskinen, gi beskjed til lederen din på forhånd.

Hvert selskap har sin egen distinkte kultur . Det kan være mer utfordrende å finne ut hva som er passende for organisasjonen der du internerer når du ikke er der personlig, men det er på ingen måte umulig.

Vær observant og speil hvordan de fleste kollegaer opptrer under møter og interaksjoner.

For eksempel, i noen selskaper, er chat-funksjonen i videomøter mye brukt, med folk som lager vitser og deler lenker. Hos andre kan chat-funksjonen aldri brukes.

Vær omtenksom når du kommuniserer

Å snakke med kolleger og ledere over videochat, chatteprogrammer og e-post kan føles ukjent, eller til og med ubehagelig, påpeker Cruzvergara. Likevel, ikke la frykten stå i veien for deg. Ta i stedet kontakt med lederen din fra starten og spør hva den beste måten å kommunisere på er.

Mens noen veiledere kanskje foretrekker e-post, vil andre gjerne chattemeldinger i løpet av dagen – og du vil bare vite hvilken leir veilederen din faller i hvis du spør.

Å bekrefte lederens foretrukne kommunikasjonsstil 'vil ikke bare ta trykket av, men også vise at du er oppmerksom på de rundt deg og planlegger å respektere tiden deres,' sier Cruzvergara.

Og dra nytte av chatteprogrammer – for eksempel Google Hangouts eller Slack – hvis bedriften din bruker dem. Dette er mer uformelle måter å kommunisere med kolleger på. Men selv om denne typen samtaler kan involvere GIF-er og emojier, bør du fortsatt strebe etter å være profesjonell.

Bygg tilkoblinger

Et av de mange målene med interning er å knytte forbindelser og bygge opp din Nettverk . For et internship kan det være enkelt: Tilfeldige møter på kjøkkenet og heisen kan føre til samtaler, etterfulgt av lengre interaksjoner ved sosiale arrangementer, lunsj eller mens du tar kaffe. Men det er fortsatt måter å få kontakt med andre under et virtuelt internship-program.

Prøv å avtale en (virtuell) kaffedate med hver person på laget ditt, foreslår Los Angeles-basert karrieretrener Cynthia Orduna .

Å spise lunsj sammen over video er et annet alternativ, sier Cruzvergara. Bruk disse interaksjonene som en måte å bli kjent med alle på. I tillegg til å snakke om lette emner (filmer, hobbyer osv.), kan du spørre om folks karrierer, deres tanker om bransjetrender, alle råd de har å tilby, og så videre.

Noen praksisprogrammer kan ha innført formelle måter for praktikanter å nettverke med andre. Og hos noen selskaper kan folk nå ut på egenhånd.

Dra nytte av disse mulighetene, men hvis de ikke dukker opp organisk, vær proaktiv med å be folk bruke litt tid på å chatte.

Søk etter tilbakemelding

Ønsker du å imponere din veileder? Be om tilbakemelding. Prøv dette med kollegaer også. Å ta initiativ til å be om tilbakemelding viser at du er ivrig etter å lære og vokse, sier Cruzvergara.

Hvis lederen din er motvillig til å dele tilbakemeldinger eller bare tilbyr vage utsagn, foreslår Handshake VP å følge opp. Be om eksempler på hvordan veilederen din ville ha gjort arbeidet annerledes og hvordan du best kan forbedre deg på neste prosjekt du jobber med.

På noen praksisplasser vil du ha en ukentlig en-til-en med veilederen din og motta tilbakemelding naturlig. Hvis den strukturen ikke er på plass, anbefaler Orduña å be om tilbakemelding hver eller annen uke fra jevnaldrende og veilederen din.

Ta initiativ

Enten du interner eksternt eller på et kontor, er det alltid en god idé å ta initiativ. Bedrifter verdsetter ansatte som ser etter prosjekter fremfor å vente på oppdrag. Du bør alltid spørre lederen din om det er noe mer du kan gjøre, sier Orduña og legger til: Målet ditt bør være å lære og ta så mye av tallerkenen som mulig for å vise din verdi og støtte.

I tillegg til å be om flere prosjekter og oppgaver, kan du også komme med forslag eller være frivillig.

For eksempel, hvis noen under et møte klager over at de blir slengt med prosjekter og sliter med å følge med, spør om du kan hjelpe. Hvis du kan, vær konkret om hvilket prosjekt du kan hjelpe til med og i hvilken kapasitet.

Snakk ut

De beste, mest imponerende praktikantene er proaktive, ikke passive. Så ikke vær sjenert for å dele din mening. Som praktikant har du overtaket på å bringe et friskt perspektiv til bordet, sier Cruzvergara.

Det utenforstående perspektivet kan være nyttig. Enten du er i et samarbeidsmøte eller en idédugnad, føl deg i stand til å si ifra og bidra til samtalen, råder hun. Når det er sagt, les rommet: Hvis ingen andre kommer med forslag under et mye besøkt møte, vurder å følge opp med riktig person etterpå.

På samme måte, hvis du har spørsmål eller er forvirret over hvordan noe fungerer, ikke hold det for deg selv. Det kan hende du synes det er lettere å chatte eller sende e-post med én medarbeider – eller din veileder – individuelt, i stedet for å be om avklaring under et gruppemøte.

Uttrykke takknemlighet

Det er en god idé å være takknemlig og høflig gjennom hele praksisperioden. Takk kolleger og veilederen din når de gir opplæring, tilbakemeldinger og innsikt i selskapet og den generelle bransjen.

På din siste dag, send en takkebrev . Du kan sende en melding for hele teamet så vel som individuelle meldinger til lederen din og alle andre du har jobbet tett med. En gjennomtenkt og personlig melding kan ha stor innvirkning, bemerker Cruzvergara. Du kan også legg til disse forbindelsene på LinkedIn slik at du enkelt kan holde kontakten.

Artikkelkilder

  1. Høyskolers og arbeidsgiveres landsforbund. Arbeidsgivere holder på å ansette nye høyskoleutdannede, sommerpraksisplasser – for det meste .' Åpnet 23. juni 2020.