Jobbintervjuer

Hvordan gjøre et godt inntrykk på et jobbintervju

Ung mann på jobbintervju

•••

vgajic / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Den viktigste delen av et jobbintervju er begynnelsen. Det er da du har en mulighet til å gjøre et godt inntrykk – eller et dårlig – på intervjueren din. I en studie bestemte mer enn 30 % av ansettelseslederne om de skulle ansette en kandidat i løpet av de første fem minuttene av et jobbintervju.

Selv om du møter en av de 70 % av ansettelseslederne som tar mer tid enn det, er det fortsatt viktig å sette en god tone i løpet av de første minuttene av en jobbintervju . Hold det opp gjennom resten av samtalen, slik at du har en god sjanse til å få et nytt intervju og et jobbtilbud.

Raske tips for å imponere intervjueren din

Her er noen tips om hvordan du kan imponere ansettelsesteamet.

Før intervjuet

Øve på. Gjennomgå intervju spørsmål at arbeidsgivere oftest spør og tenker på hvordan du vil svare dem. Be en venn om å gjennomføre et praksisintervju for å se ferdighetene dine i aksjon og gi tilbakemelding på intervjustilen din.

Undersøk selskapet før du intervjuer . Ta deg tid til undersøke organisasjonen , så du vet så mye som mulig om det. På den måten vil du være forberedt på å svare på spørsmål om hva du vet om selskapet.

Få innsiden scoop. I tillegg til å undersøke organisasjonen, se om du kan få innsideinformasjon om selskapet og dets ansatte. Kryss av LinkedIn , Facebook og ditt alumninettverk for å se om du kjenner noen som kan dele innsideinformasjon med deg.

Se gjennom stillingsannonsen. Lær så mye du kan om jobben. Se gjennom stillingsannonsen og vet hva arbeidsgiveren ser etter hos personen de ansetter. Ta også en titt på følgebrevet og CV-en din, så du er tydelig på hva du kan tilby arbeidsgiveren.

Sjekk ut intervjueren på LinkedIn. Bruk et minutt eller to på å sjekke ut intervjueren på LinkedIn hvis du finner dem. Det vil gi deg en følelse av personen du vil møte, så vel som deres karrierevei og funksjonstid i selskapet.

Gjør deg klar til intervju

Bruk passende intervjuantrekk. Det kan være vanskelig hvis du møter opp på et jobbintervju overkledd — eller underkledd. Alltid kle deg passende for et intervju , slik at du gjør det beste førsteinntrykket.

Gå lett på parfymen eller cologne. Noen mennesker har overfølsomhet eller allergi mot dufter. Andre har sterke reaksjoner på dufter – og ikke alltid positive. Sørg for at intervjueren kan fokusere på kvalifikasjonene dine, ikke parfymevalget ditt.

Unngå svette håndflater. Ingen vil ta på en slimete, våt hånd. Hvis du kan besøke toalettet på vei til intervjuet, vask og tørk hendene grundig. Når det ikke er mulig, bruk en serviett for å sikre at hendene er tørre.

Under intervjuet

Pust dypt inn. Så en til. Intervjuer kan være stressende . Mens du er på toalettet, ta noen dype åndedrag og husk at du er her fordi du ble valgt til å intervjue.

Hils intervjueren hjertelig. Introduser deg selv ved å si hei og håndhilse hvis det passer. Få øyekontakt, men pass på at du ikke stirrer eller låser øynene for lenge. Du vil fremstå som vennlig og åpen.

Smil. Smil når du møter intervjueren og når det passer under intervjuet. Positive mennesker med sterke mellommenneskelige ferdigheter er mer sannsynlig å bli ansatt.

Som med øyekontakt, er det mulig å overdrive et smil. Sørg for at smilet ditt fremstår som vennlig ved å be om tilbakemelding under praksisintervjuer.

Vis din entusiasme. Vis lidenskapen din for det du gjør og hva du vil gjøre i din neste jobb. Det er godt å fortelle intervjueren at du elsker arbeidet ditt og er begeistret for denne muligheten.

Vis hvordan du passer godt til jobben. Sikkerhetskopier entusiasmen din med fakta. Det er ikke nok å si at du har de riktige tingene for jobben. Vær konkret og vis arbeidsgiver hvorfor og hvordan du er kvalifisert .

Ikke få panikk. Selv om du har gjort alt det riktige forarbeidet, kan du bli tatt av vakt ved et intervjuspørsmål du ikke hadde forventet. Forbered deg på det verste, slik at du kan være robust i øyeblikket.

Del en historie eller to. Ikke bare oppgi kvalifikasjonene dine. Bruk i stedet din fortellerferdigheter å dele eksempler på hva du har oppnådd på jobben. Det er ingenting bedre enn en virkelighetshistorie for å engasjere intervjueren din og vise hva du kan.

Etter intervjuet

Følg opp etter intervjuet. En siste måte å gjøre det beste inntrykket på og vise at du bryr deg om denne muligheten er å følge opp med en e-postmelding, notat eller telefonsamtale. I tillegg til å formidle takk for intervjuet, gjenta hvorfor du er en fantastisk kandidat for jobben.

Artikkelkilder

  1. Rachel E. Frieder, Chad H. Van Iddekinge og Patrick H. Raymark. Hvor raskt tar intervjuere beslutninger? En undersøkelse av intervjuernes beslutningstakingstid på tvers av søkere , Tidsskrift for yrkes- og organisasjonspsykologi . Åpnet 13. juli 2021.