Gjenopptar

Hvordan få en jobb til å høres superimponerende ut på CV-en din

Tips for å fornye CV-en jobbbeskrivelser

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Tre bedriftsledere sitter i lenestoler og venter på et intervju

Digital Vision / Getty Images

Når det gjelder å søke jobber, er det viktig å se bra ut på papiret. Tross alt kommer du bare til neste trinn – et intervju – hvis CV-en din fanger oppmerksomheten til ansettelsesledere. Hvis du allerede har gjort det grunnleggende for å lage CV-en din, er det på tide å gå videre til neste fase: få hver enkelt posisjon til å skinne med arbeidserfaringsseksjonen .

Men hvordan? Vi har samlet tips og triks som hjelper deg med å få jobber til å høres imponerende ut på CV-en din – uten å gå for langt og få deg selv til å fremstå som skrytende eller dum.

Bruk tall

Hva høres bedre ut? Valg 1: 'Serkte bord på travel restaurant' eller alternativ 2: 'Servte 15 bord samtidig på en travel restaurant.'

Du vil sannsynligvis velge alternativ nummer to, som bare er litt mer beskrivende takket være bruken av tall. Det er overraskende hvor meningsfylte beregninger kan være – og det gjelder selv for stillinger som er engelsk-major vennlige. Hvis stillingen din er stabsskribent, kan CV-en din liste opp hvor mange artikler du skriver hver måned eller hvor mange sidevisninger du mottar på nettet, for eksempel.

Gå videre og hva forenkle stillingsbeskrivelsene dine med tall , enten det er bord servert, kunder hjulpet til eller prosent av veksten i salget.

Prioriter lesbarhet

Du har sikkert tenkt på formatering, fra skrifttype valg til margstørrelse, på et tidspunkt under opprettelsen av CV-en. Men ta en ny titt på hver stillingsbeskrivelse du har listet opp, med et øye for hvor lett hver beskrivelse kan absorberes. Vurder lesbarheten både fra et kopi- og et designperspektiv.

Hvis det er litt for overveldende, vurder å klippe ut en kopi eller bruke mindre sjargong. (Noen sjargong er bra, men bruker alle buzzwords og akronymer kan gjøre en CV vanskelig å lese.) Og sørg for at det er rikelig med mellomrom – du kan legge til dette ved å ved hjelp av kulepunkter eller avsnittsskift.

Selvfølgelig er det en selvfølge at det å ha skrivefeil eller grammatiske feil i stillingsbeskrivelsen er skadelig for lesbarheten.

Bruk denne sjekkliste for gjenoppta korrekturlesing for å sikre at dokumentet ditt er feilfritt.

Pratprestasjoner, ikke oppgaver

Det er fristende når du beskriver en jobb på CV-en din å lage en punktliste over oppgaver, i hovedsak skrive ned dagen (eller ukens) å gjøre-liste når du var på jobben. Men mest sannsynlig er det informasjon som ansettelsesledere allerede vet fra å se på stillingstittelen. I stedet for en oppgaveliste, del prestasjoner og prestasjoner.

I stedet for å skrive 'Designet vindusvisning på månedlig basis', kan du skrive: 'Økt kundetilgjengelighet med 10 % med temavinduer, oppdatert på månedlig basis.'

Hvis du ledet et møte, snakk om hva som skjedde under det møtet, hvordan du styrte det, eller hva som ble gjort som et resultat av ditt lederskap. Eller, hvis du lager en månedlig rapport, snakk om hvorfor rapporten er viktig – hjalp den med å holde budsjettet på rett spor, prioriterte salgsinnsats eller engasjerte kunder? Se flere tips for dele prestasjoner på CV-en din .

Velg kraftige ord

En advarsel: Ikke gå over toppen med ordvalget ditt. Du trenger ikke å bryte ut tesaurusen på jakt etter sprø, uvanlige ord! Men vær oppmerksom på at noen ord bare er mer spennende enn andre – her er noen anbefalte kraftord du kan bruke på CV-en din .

Se gjennom stillingsbeskrivelsene dine for ord som blir gjenbrukt gjennom hele dokumentet. Prøv å variere dem mer. I stedet for 'administrert' kan du for eksempel prøve 'overvåket' eller 'koordinert'.

Det er noen ord som ofte dukker opp på CV-en. Tenk: 'lagspiller' eller 'detaljorientert.' Disse ordene og setningene kan føles uaktuelle for ansettelsesledere. Vurder måter du kan vise frem at du har disse ferdighetene i stedet for å si at du besitter dem. For eksempel, i stedet for å si 'detaljorientert' kan du kanskje ha et punkt om 'frigi ren kode og hjelpe andre med å spore opp små kodefeil.'

En advarsel: Det er å få jobben din til å høres imponerende og meningsfull ut – og så er det skryt. Hvis du blåser opp gjenkjennelige posisjoner med overdrevet språk, kan det virkelig slå tilbake og få deg til å virke dum.

Ansettelseslederen vil vite hva det betyr hvis stillingstittelen din er 'assistent' eller 'leder', og å øke stillingens ansvar med oppblåst språk vil ikke hjelpe deg med å få et intervju.

Og definitivt, ikke vær svikefull eller uærlig. Å ligge på CV-en kan koste deg en jobbmulighet og er til og med grunn for oppsigelse hvis løgnen oppdages etter at du er ansatt – her er mer om hvorfor det er viktig å holde CV-en ærlig .