Karriereråd

Hvordan få mest mulig ut av høgskolenettverksarrangementer

Folk i uformelle forretningskjoler blander seg på et nettverksarrangement på college.

•••

Caiaimage / Sam Edwards / EYE+ / Getty Images

Flere og flere høyskoler skaper muligheter for studenter, nyutdannede og alumner til å samhandle, bli kjent med hverandre og, når det er hensiktsmessig, få karrierehjelp. Disse arrangementene kan annonseres med et tydelig karrierenettverksfokus eller ha en annen sosial eller kulturell vekt som et galleribesøk, happy hour på en pub eller presentasjon av fakultetsmedlemmer eller fremtredende alumner.

Disse programmene kan være sponset av karrierekontorer, alumnikontorer eller regionale alumnigrupper. Ta kontakt med høgskolens karriereservicekontor, alumni-virksomhet og lokale alumniklubb for en tidsplan for kommende arrangementer.

Når du har identifisert muligheter for nettverk gjennom skolen din, vil neste trinn være å dra full nytte av disse hendelsene ved å presentere deg selv på en levedyktig måte og knytte så mange nyttige kontakter som mulig. Her er noen tips for å hjelpe deg med å gjøre nettopp det:

Tips for å delta på høyskolenettverksarrangementer

Spør arrangementssponsorene om en liste over potensielle deltakere samt deres karriere- og arbeidsgivertilknytning i forkant av programmet. Identifiser alumni som jobber i felt eller for arbeidsgivere av interesse, og sørg for at du finner en måte å henvende deg til dem på. Undersøk deres felt, arbeidsgiver eller industri for å identifisere noen trender og utfordringer i deres sektor. Dette vil hjelpe deg å stille mer sofistikerte spørsmål.

  • Lag en liste med spørsmål: Lag en liste med spørsmål før programmet. Sørg for at du er genuint interessert i å høre svar, ellers kan du virke stiv eller uoppriktig. Be karrierekontoret ditt om å dele en kilde for eksempler på denne typen spørsmål. Gjennomgang av noe av innholdet på informasjonsintervjuer vil gi deg noen ideer.
    Vær forberedt på å tilby litt informasjon om dine interesser, talenter, ferdigheter, prestasjoner og/eller mål. Det vil være veldig vanskelig for de forsamlede alumni å hjelpe deg hvis du ikke har gitt dem en følelse av hvem du er og hvor du er på vei.
  • Forskningskarriere Interessefelt: Undersøk noen karriereinteressefelt slik at du kan dele noen mulige mål (det kan være mer enn ett område hvis du presenterer en solid begrunnelse for å målrette hver karriere). Selv om du ikke kan nevne et spesifikt felt eller formulere et sammenhengende mål, vil det være viktig å i det minste dele noen av ferdighetene du liker å bruke, som har ført til noen suksesser i klassen, på jobben, i friidretten eller i pensum.
  • Øv på en heistale: Øv på en kort introduksjon eller ' heis tale ' som kan leveres på 20 - 30 sekunder. Hvis arrangementet har blitt annonsert med et karrieretema, kan innholdet fokusere på din karrierestatus og interesser. For andre arrangementer kan introduksjonen din inneholde litt mer generell informasjon som kobler deg til temaet for programmet, for eksempel 'Som hovedfag i kunsthistorie liker jeg virkelig moderne kunst og var spent på å høre at en alumna stilte ut på dette galleriet!' .
    Det er nesten alltid bedre å etablere en personlig rapport før du ber om konkret karrierehjelp ved disse programmene. Vær tålmodig mens du dyrker en personlig forbindelse med alumni. Se etter et felles grunnlag som en delt interesse, høyskolesport, klubb eller fakultetskontakt. Å spørre dem om de mest givende aspektene ved deres høyskoleerfaring kan bidra til å flytte ting videre.
  • Kom tidlig for å mingle: Kom tidlig slik at du kan mingle med folk når de ankommer og før nøkkelkontakter blir overfylt av andre. Heng med etterpå mens gruppen tynner ut og noen av de virkelig motiverte hjelperne vil fortsatt være tilgjengelige. Du kan til og med bli invitert ut på en drink etter programmet.
  • Ta med visittkort: Ta med visittkort hvis du har og lag et hvis du ikke har det. For studenter kan kortet ditt inneholde en tittel som 'aspirerende selger' samt kontaktinformasjon og en nettlenke til LinkedIn-profil og gjenoppta. Du kan også ta med kopier av CV-en din og dele dem etter behov gitt hendelsens art og forholdet du har utviklet med en spesifikk kontakt. Hvis du virkelig treffer en alumnus, kan du spørre om du kunne møte dem for en informativ konsultasjon eller skygge dem på jobben.
  • Oppfølging etter arrangementet: Følg opp etter arrangementet med kontakter du knytter. Send en e-post, takk dem for eventuelle spesifikke råd og inkluder en påminnelse om hvem du er ved å dele LinkedIn-siden din. Din oppfølgingskommunikasjon er en annen mulighet til å ta ting et skritt videre ved å spørre om du kan gjøre et informativt intervju eller jobbskygge. Du kan også be om forslag fra andre alumnikontakter gitt dine interesser, eller om stillinger hvis du har lagt grunnlaget.

Husk at karrierepaneler på campus med alumni og besøkende alumni-foredragsholdere representerer muligheter for nettverksbygging før og etter de formelle presentasjonene. Å hjelpe til med å sponse slike programmer på vegne av studentklubber kan gi deg muligheten til å bli bedre kjent med alumni.

Høyskolegjenforeninger er en fin måte for alumner i en karriereovergang å komme i kontakt med tidligere klassekamerater. Studenter kan melde seg frivillig til å hjelpe til på slike arrangementer og få tilgang til hjelpsomme alumner. Implementering av noen av disse strategiene kan hjelpe deg med å utnytte godviljen til alumni på skolen din og ha en dramatisk innvirkning på fremdriften i jobbsøkingen.