Karriere Planlegging

Hvordan gjøre en vellykket karriereendring

10 trinn for å endre karrieren din

Å lage en karriereendring betyr vanligvis å investere både tid og penger. Som med enhver investering, er det viktig å være informert før du tar en beslutning for å øke sjansene for suksess.

Bestem om du trenger et karriereskifte

Forretningsmann går forbi heisen i moderne kontorbygning, bevegelsesuskarphet

B&M Noskowski / Getty Images

Før du begynner å tenke på å gjøre en karriereendring, må du bestemme deg for om du faktisk trenger en. Du må kanskje bare finne en ny jobb som ikke er en lett oppgave, men absolutt enklere enn en hel karriere-makeover.

Vurder deg selv

Hvis du bestemmer deg for at en karriereendring er på sin plass, evaluer dine verdier, ferdigheter, personlighet og interesser ved å bruke selvevalueringsverktøy , ofte kalt karriereprøver . Egenvurderingsverktøy brukes til å generere en liste over yrker som anses passende basert på svarene dine på en rekke spørsmål. Noen velger å ha karriereveiledere eller andre profesjonelle innen karriereutvikling administrerer dem, men mange velger å bruke gratis karriereprøver som er tilgjengelig på nett.

Lag en liste over yrker å utforske

Se over listene over yrker generert gjennom din bruk av selvevalueringsverktøyene. De er sannsynligvis lange, så begrense listen til fem til 10 yrker. Sett ring rundt eller fremhev yrker som vises på flere lister, samt de du kanskje har vurdert tidligere og synes er attraktive. Skriv disse yrkene ned på en egen liste med tittelen 'Yrker å utforske.'

Utforsk yrkene på listen din

For hvert yrke på listen din, se på stillingsbeskrivelsen, pedagogisk og andre krav, jobbutsikter , avansementmuligheter , og inntjening. Du kan finne mesteparten av denne informasjonen direkte på stillingsannonser, eller fra nettsteder som Indeed, CareerBuilder og Glassdoor. Disse nettstedene vil ofte samle den informasjonen for deg fra flere kilder, noe som sparer deg for tid på å se på individuelle oppføringer.

Fortsett å begrense listen din

Trim ned listen over mulige yrker basert på det du har lært fra forskningen din. Det kan for eksempel hende at du ikke er villig til å bruke tid og energi på å forberede deg til et yrke som krever en avansert grad, eller du kan vurdere inntjeningen for et bestemt yrke som utilstrekkelig.

Gjennomføre informasjonsintervjuer

På dette tidspunktet bør du bare ha noen få yrker igjen på listen din. Du må nå samle mer inngående informasjon. Din beste kilde til denne informasjonen er personer som har førstehåndskunnskap om yrkene du er interessert i. Identifiser hvem de er og foreta informative intervjuer med dem hvis mulig. Hvis du ikke kjenner noen personlig, kan LinkedIn være en stor ressurs. Du kan finne personer med ønsket stillingstittel og koble til og nå ut til dem med hensyn til din interesse for deres felt.

Sett dine mål

Nå bør du ha bestemt deg for ett yrke du vil satse på. Før du legger en plan for til slutt å finne en jobb på det feltet, må du først sette deg noen mål. Del disse målene inn i kortsiktige mål som kan oppnås på under ett år og langsiktige mål som kan ta alt fra ett til fem år å oppnå. For eksempel kan det å søke på en community college for å motta en associate's degree gjøres på mindre enn ett år og vil være et kortsiktig mål. Å få en sertifisering som krever to år vil være et langsiktig mål. Det er viktig å sørge for at dette er handlingsrettede mål som lar deg måle fremgangen din.

Skriv en karrierehandlingsplan

Nå som du har satt deg mål, må du bestemme deg for hvordan du skal nå dem. EN handlingsplan for karrieren vil hjelpe deg med å forfølge dine kortsiktige og langsiktige mål. Det første trinnet for å lage handlingsplanen din er å liste opp alle målene dine. Når du har målene dine oppført, bør du skrive de konkrete trinnene det kommer til å ta for å oppnå hvert enkelt. Skriv også ned eventuelle hindringer som kan hindre deg i å nå dine mål. Å ha denne informasjonen foran deg kan hjelpe deg med å prioritere handlingene som trengs for å nå hovedmålet ditt – å finne en jobb.

Tren for din nye karriere

Å endre karrieren kan bety at du må gjennomgå litt trening, men du kan også ha det overførbare ferdigheter som du kan bruke i din nye karriere. Før du begynner på noen trening, finn ut hvilke ferdigheter du allerede har og hvilke du må tilegne deg. Å lære nye ferdigheter kan ta form av å oppnå en grad eller sertifisering, gjør praksisplass , eller ta nettkurs.

Si farvel til din nåværende karriere

Hvis beslutningen din om å bytte karriere var inspirert av en tap av jobb , trenger du ikke å bekymre deg for å forlate jobben. Men hvis du er ansatt for øyeblikket, må du slutte i jobben og håndtere noen problemer knyttet til det, for eksempel potensielle skyldfølelser eller uro over livsendringene du er i ferd med å gjøre.