Jobbsøking

Slik får du arbeidshistorikken din til å se bedre ut

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Ung kvinne som jobber på en bærbar datamaskin

Georgijevic / Getty Images

Hvordan kan du få CV-en til å høres bedre ut? Når du skriver arbeidshistoriedelen av CV-en din, er det noen få mål å vurdere. Det er viktig å få CV-en din lagt merke til av ansettelseslederen og å vise en sterk karriererekord, presentert i omvendt kronologisk rekkefølge.

Men CV-en din er ikke bare en liste over hva du gjorde når. Snarere er det ditt mest verdifulle verktøy for å få et intervju – et salgsargument for ditt kandidatur. Dermed opplevelsesdelen må fremheve dine beste kvalifikasjoner for jobben du søker på.

Hvordan få CV-en til å høres bedre ut

Du kan skrive stillingsbeskrivelser som vil gjøre din arbeidshistorie høres bedre ut, få forbi søkersporingssystemet , og imponere ansettelsessjefen. Selv om du hadde en kjedelig jobb, kan du fokusere på dine beste ferdigheter og fremheve dem på CV-en din.

Ikke finn på ting, for ansettelsesledere sjekker det. Filtrer i stedet dine ansvarsområder og fokuser CV-en din på egenskapene arbeidsgiveren søker.

Se gjennom disse tipsene for å forbedre din CV-jobbbeskrivelser, samt en før- og etterversjon av en revidert stillingsbeskrivelse.

Tips for å skrive CV-jobbbeskrivelser

  1. Rediger CV-en din for hver jobb . Det kan være tidkrevende, men jo mer tid du investerer i CV-en din, jo mer får du ut av den. Ta deg tid til gjennomgå og avkode stillingsannonsen , slik at du vet hva selskapet ønsker i søkere. Lag en liste over hva organisasjonen ser etter, og fremhev disse kvalifikasjonene på CV-en din.
  2. Prioriter . Ta deg tid til finpusse CV-en din for hver jobb du søker på. List opp dine mest relevante oppgaver først, og sørg for å gjøre det koble prestasjonene dine til stillingsbeskrivelsen . Flytt dine andre ansvarsområder nedover listen. Du vil kunne mikse og matche basert på jobbåpningen, så dine toppkvaliteter er alltid oppført først.
  3. Bruk punkttegn i tillegg til narrative avsnitt . For å fremheve arbeidsprestasjonene dine, formater dem i en punktliste umiddelbart etter en kort narrativ beskrivelse av dine spesifikke arbeidsansvar. Dette vil tillate prestasjonene å dukke opp på siden, og skiller deg fra konkurrentene dine.
  4. Kvantifiser prestasjonene dine. Tall fungerer godt på CV. De er informative og merkbare. For eksempel høres økt regnskapsårinntekt på 25 % mye bedre ut enn forbedret inntekt. Bruk prosenter, dollar og tall i stedet for ord for å vise hva du oppnådde i stillingene du har hatt, og selektivt uthev disse tallene med fet skrift slik at de umiddelbart fanger ansettelseslederens øye.
  5. Vis hva du har oppnådd på jobben . Ta med praktiske prestasjoner, ikke bare beskrivelser av dine daglige oppgaver. Ansettelsesledere vil vite hvorfor du var en fantastisk ansatt, ikke hva du gjorde på jobben. Bruk handlingsord for å beskrive pliktene dine. Her er en liste over gjenoppta handlingsverb og kraftord for å komme i gang.
  6. Hold det kortfattet . Du trenger ikke å inkludere alt du gjorde på hver jobb du noen gang har hatt på CV-en. Tre eller fire setninger for hver beskrivelse, etterfulgt av noen få punktlister, er nok. Inkluder dine mest verdifulle bidrag til organisasjonen. Du vil ha en mulighet til å diskutere dine andre oppgaver i dybden når du intervjuer.

Et eksempel på en revidert stillingsbeskrivelse

Her er en før- og etterversjon av en stillingsbeskrivelse, skrevet for å fremheve kandidatens beste egenskaper for jobben.

Før: Jeg var ansvarlig for design og utvikling av nettsider for en rekke kunder. Jeg hadde tilsyn med dataoptimalisering, produktopplastinger og produktadministrasjon, og diagnostiserte og reparerte produktproblemer. Mine ansvarsområder inkluderte å implementere og lede prosjekter fra design til lansering. Jeg administrerte søkemotormarkedsføring, SEO og nettannonsering for flere kunder, inkludert strategiløsninger for å optimalisere synlighet.

Etter: Laget, utviklet, lanserte og administrerte nettsteder for en rekke kunder med vekt på toppmoderne, responsive og brukerfokuserte design. Implementerte data-, produkt- og designforbedringer. Administrerte søkemotoroptimalisering og markedsføring og overvåket nettstedstatistikk for å optimalisere synlighet.

  • Økt søkemotortrafikk med 25 %, sider per økt med 18 % og doblet nettstedinntekter det siste året.
  • Opplært og veiledet 5 nye teammedlemmer i effektive klientrelasjonsstrategier.
  • Implementerte forbedringer på arbeidsgivers nettsted som økt kundelisten med 45 % mellom FY2020 og FY2021.

Hva skal inkluderes i den reviderte beskrivelsen

Ser du forskjellen? Ved å bruke aktive verb og konkrete prestasjoner gir ettereksemplet et mer overbevisende argument for kandidatens egnethet for jobben.