Arbeidsplass Tips

Hvordan håndtere jobbstress

Senior mann som jobber sent

••• Peter Dazeley/Photographer's Choice/Getty ImagesI følge The American Institute of Stress er jobbstress den viktigste kilden til stress for amerikanske voksne, og 'det har eskalert gradvis i løpet av de siste tiårene' (The American Institute of Stress. Stress på arbeidsplassen ). Ikke bare kan det gjøre deg misfornøyd med jobben din og føre til at ytelsen din lider, men det kan også påvirke din fysiske og mentale helse.

Det er viktig at du lærer hvordan håndtere jobbstress før det fører til langvarige problemer som det vil være vanskelig å komme seg fra. La oss først se på noen av de viktigste årsakene til jobbstress og problemene forbundet med det. Utforsk deretter noen måter å håndtere det på.

Årsaker til jobbstress

Det er nyttig å identifisere hva som forårsaker jobbstress. Først da kan du prøve å administrere det. Her er noen muligheter:

Overarbeid

Når du er engasjert i et stort prosjekt på jobben din, kan det være nødvendig å bruke mye tid på kontoret eller bli tvunget til å ta med deg arbeid hjem. Hvis det skjer sjelden, er det lite sannsynlig at det blir et problem, men hvis du regelmessig må bli sent eller fortsette å jobbe hjemmefra etter timer, kan du begynne å føle deg stresset.

Jobbusikkerhet

Det er ikke overraskende å være bekymret hvis du er redd du kommer til det miste jobben når som helst. Forestående permitteringer er veldig stressende.

Karrieremisnøye

Hvis karrieren din ikke er bra kamp for din personlighetstype, evner, arbeidsrelaterte verdier og interesser, er det usannsynlig at du vil være fornøyd med det. Det er viktig å vurdere disse egenskapene når velge en karriere .

Misnøye på jobb

Å jobbe i en jobb som ikke fullt ut utnytter dine evner og talenter eller i en der du ikke har de rette ferdighetene er stressende. Før du godtar en jobbtilbud , sørg for at stillingen passer godt.

Konflikt med sjefen din eller kollegaer

Med tanke på hvor lang tid du bruker på jobben, er gode relasjoner til kollegene dine avgjørende. De kan gjøre en god jobb bedre, og hjelpe deg å overleve en dårlig en.

Effekter av jobbstress

Syttito prosent av mennesker som har daglig stress rapporterer at det forstyrrer livene deres. 30 prosent av respondentene sier at de har tatt medisiner for å håndtere angsten og relaterte problemer som nervøsitet og søvnforstyrrelser (Anxiety and Depression Association of America [ADAA]. Høydepunkter: Undersøkelse om stress- og angstlidelser på arbeidsplassen ).

Jobbstress kan føre til kroniske helseproblemer som kardiovaskulær sykdom, muskel- og skjelettlidelser og psykologiske lidelser, ifølge National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH), en avdeling av U.S. Centers for Disease Control and Prevention. Hvis du oppdager symptomer tidlig, kan du løse problemene før de fører til mer alvorlige konsekvenser.

NIOSH påpeker at noen av de tidlige varseltegnene å se etter er misnøye med jobben, søvnforstyrrelser, hodepine, konsentrasjonsvansker, kort humør, urolig mage og dårlig moral. Vær også oppmerksom på endringer i personlige relasjoner, økt bruk av rusmidler eller alkohol, og tanngnissing.

ADAAs undersøkelse om stress- og angstlidelser på arbeidsplassen fant at stress på arbeidsplassen også kan forårsake problemer på jobben. Personer som lider av det rapporterer problemer med jobbytelse, arbeidskvalitet og forhold til kolleger og overordnede.

Håndtere jobbstresset ditt

Her er rettelser som kan hjelpe deg med å løse noen av problemene som gjør at du blir stresset. Hver enkelt er spesifikk for en spesifikk årsak som tidligere ble diskutert.

Ta en pause

Hvis overarbeid har blitt et problem, finn en måte å komme deg bort fra jobben en stund på. Hvis du kan ta en ferie, vil det gi den beste lindring. Hvis du ikke kan komme deg unna over en lengre periode, prøv å reise i tide minst noen dager i uken. Unngå å ta med deg jobben hjem hver dag. Ta en lunsjpause så ofte som mulig og bruk den tiden til å gå en tur eller delta i en annen avslappende aktivitet.

Forbered deg på permittering

Mens en truende permittering kan være svært foruroligende, kan det å være proaktiv redusere noe av stresset ditt. Ha en plan på plass dersom du skulle havne arbeidsledig.

Endre karrieren din

Hvis du finner ut at du tok feil yrkesvalg, eller karrieren din ikke lenger er tilfredsstillende, kan det være på tide med en endring. Velg med omhu.

Si opp jobben din

Selv om det å si opp kan virke som en ekstrem handling, kan det være ditt eneste alternativ hvis jobben din gjør deg elendig, og spesielt hvis den gjør deg syk.

Forbedre relasjonene dine på arbeidsplassen

Se etter måter å løse konflikter med sjefen eller kollegaene dine på. Selv om det kan være vanskelig, er det verdt innsatsen.

Få profesjonell hjelp

Til slutt, Hvis stresset ditt har en dyp effekt på ditt velvære, ikke vær redd for å få profesjonell hjelp.

Å identifisere kildene til jobbstresset ditt og finne måter å håndtere dem på kan forbedre din generelle mentale og fysiske helse. Det kan også ha en positiv effekt på din karriere og livet generelt.