Ledelse Og Ledelse

Hvordan ledere kan skape et profesjonelt arbeidsmiljø

Uformell arbeidsplass med arbeidere ved bord og arbeid i grupper

•••

Morsa Images/Getty Images

Hva er et profesjonelt arbeidsmiljø, og hva kan en leder gjøre for å skape og vedlikeholde det?

Et profesjonelt arbeidsmiljø er et som resulterer i en arbeidsplass full av svært kompetente, respektfulle, modne og ansvarlige medarbeidere som jobber mot et felles mål. Det er den typen arbeidsplass at enhver ansatt ville føle seg stolt over å ta barna sine.

Profesjonelle ansatte banner ikke, sladrer, mobber, lyver, jukser, stjeler, mister besinnelsen – de lar dramaet være hjemme og kler seg passende. Med andre ord, de ser ut, fungerer og høres ut som profesjonelle.

Ansatte trives i profesjonelle arbeidsmiljøer hvor de føler seg respektert og rettferdig behandlet til enhver tid. De færreste av oss liker å jobbe i miljøer der hver dag føles som en dag på sirkuset.

Så hva kan en leder gjøre for å skape og opprettholde et profesjonelt arbeidsmiljø? Massevis – faktisk starter og slutter det hele med lederen av et team eller en organisasjon. Her er noen handlinger for å stimulere et profesjonelt arbeidsmiljø.

Ansette

Inkluder elementer av profesjonalitet i stillingsprofiler og stillingsbeskrivelser. Se forbi imponerende CV og tekniske ferdigheter, og bruk effektive utvalg og atferdsintervjuer for å grave dypt etter tegn på profesjonell eller uprofesjonell oppførsel.

Vær en rollemodell

En stillingsbeskrivelse som inkluderer profesjonell atferd er verdiløs hvis lederen for et team ikke setter det rette eksemplet. En leder som kler seg dårlig bruker grovt språk eller engasjerer seg i sladder eller skurker, selskapet vil få mer av det samme fra teamet hans/hennes.

På den annen side, en leder som holder forpliktelser innrømmer feil, mister aldri humøret, og alltid har en positiv holdning setter et positivt eksempel, og tjener retten til å forvente det samme fra teamet sitt.

Gjenkjenne og belønne både resultater og atferd

Når en leder sier at alt som betyr noe er resultater, og jeg bryr meg ikke om hvordan du kommer dit, er det en invitasjon til uprofesjonell oppførsel. Effektive ledere jobber hardt for å sikre at ingen krysser en etisk grense. Hvis du blir fortalt at kun resultater teller, er det et tegn på et potensielt giftig arbeidsmiljø.

Vær villig til å disiplinere eller sparke en ansatt for uprofesjonell oppførsel

Ingenting sender et sterkere budskap enn kroninger og henrettelser. Det vil si å belønne og feire riktig oppførsel, og straffe feil oppførsel. Det betyr å ikke la en topputøver slippe unna med uprofesjonell oppførsel, og belønne riktig oppførsel selv om resultatet ikke var det du søkte.

Gi tilbakemelding og coaching

Nye ansatte, spesielt ansatte som er nye i arbeidsstyrken, trenger noen ganger at noen tar dem til side og gir tilbakemelding og veiledning. En erfaren, omsorgsfull medarbeider kan også gi denne typen konstruktive råd.

Opplæring

Jeg er ikke en stor fan av trening i sensitivitet, etikk og anti-mobbing, men slike treningsprogrammer er ofte pålagt av selskaper, så hvis de er det, vis din støtte og sørg for at alle deltar (begynner med lederne).

Noen ansatte kan trenge individuell opplæring i mellommenneskelige ferdigheter, grammatikk, hvordan man håndterer konflikter og sinnehåndtering. Bare ikke bruk opplæring hvis den ansatte allerede vet hvordan – det er et resultatstyringsproblem, ikke et opplæringsproblem.

Ikke ignorer tilbakemeldinger fra andre eller advarselsskilt

Ledere er ikke alltid i stand til å observere eksempler på uprofesjonell oppførsel, så når en klage sendes til lederen, bør den ikke tas lett på. Takk personen, og sørg for at du vil se nærmere på det.

Sørg for et fysisk miljø som oppmuntrer til profesjonalitet

Når en organisasjon kutter hjørner på kontorlokaler, møbler, kontorinnredning, rengjøringstjenester og vedlikehold, er det ganske hyklersk å ha en diskusjon med en ansatt om utseendet deres. Hvis du forventer femstjerners oppførsel og oppførsel fra dine ansatte, start med å gi dem et femstjerners arbeidsmiljø.

Stå opp for dine ansatte

Hvis en av dine ansatte er gjenstand for trakassering, misbruk, raserianfall eller annen type ekstrem uprofesjonell oppførsel som kommer fra en annen avdeling, leverandør eller til og med en kunde, er det opp til lederen å fortelle den ansatte at det er uakseptabelt og de trenger ikke å tolerere det. Lederen bør støtte den ansatte når de står opp for seg selv, og når det er nødvendig, konfrontere lovbryteren selv.

En profesjonell atferdspolicy

Noen vil si ja, at hvis det er en viktig forventning for alle ansatte, bør du skrive det inn i en medarbeiderhåndbok. Jeg antar at det i noen organisasjoner kan være nødvendig, spesielt for å forsvare seg mot urettmessige oppsigelsessøksmål. På den annen side, hvis en leder konsekvent følger punkt 1 til 9, vil det ikke være behov for en skriftlig policy.

Bunnlinjen

Effektive ledere og ledere jobber hardt for å støtte utviklingen av et effektivt arbeidsmiljø. Det er for viktig for firmaet, teamet og for din karriere til å overlate til tilfeldighetene.

Oppdatert av Art Petty