Jobbsøking

Hvordan matche kvalifikasjonene dine til en jobb

Nærbilde av gull og sølv puslespillbrikker

••• Eekhoff Picture Lab / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En av de viktigste tingene du kan gjøre når du søker jobb, er å vise bedrifter hvor godt du er kvalifisert for jobbene du søker på. Å gjøre det vil gjøre det lettere for ansettelseslederen å betrakte deg som en kandidat som er vel verdt å intervjue.

Arbeidsgivere vil vanligvis bare bruke noen få sekunder på å avgjøre om du passer godt nok for en jobb til å garantere en mer grundig gjennomgang av CV-en og følgebrevet. Så det er viktig å sørge for at det umiddelbart er tydelig at du har mange av ferdighetene , erfaringer og egenskaper som de setter høyest.

Tips for å vise arbeidsgivere at du er en match

Det er viktig å fokusere på dine mest relevante ferdigheter og styrker ved skriving av CV og følgebrev, og ved intervju. Jo nærmere du kan demonstrere matchen din til posisjonen og vis arbeidsgiveren hvordan du vil tilføre verdi til organisasjonen, jo større er sjansene dine for å lykkes med jobbsøking.

Analyser stillingslisten nøye

Stillingsannonser er vanligvis delt inn i flere seksjoner. Forvent å se:

  • Informasjon om selskapet
  • Detaljer om ønskede kvalifikasjoner til søkere
  • En beskrivelse av ansvaret involvert i rollen
  • Veibeskrivelse for hvordan du søker

Noen stillingsannonser er korte, mens andre inneholder flere detaljer om jobben og selskapet. Ta deg tid til å gjennomgå stillingsannonsen nøye, slik at du er kjent med hva arbeidsgiveren ønsker.

Slik gjør du det avkode en stillingsannonse , slik at du kan bestemme om du vil søke og starte arbeidet med CV-en og følgebrevet.

Lag en liste over dine kvalifikasjoner

Hvis jobben er en god match, er neste skritt å lage en sammenheng mellom dine ferdigheter og arbeidsgiverens krav ved å lage en liste over foretrukne kvalifikasjoner for den ideelle kandidaten for måljobben. Hvis en stillingsannonse er velskrevet og detaljert, kan du kanskje sette sammen mye av listen direkte fra annonsen.

Trekk ut noen av søkeord som beskriver ferdigheter, egenskaper eller erfaringer som arbeidsgiver har oppført som påkrevd eller foretrukket. Se også gjennom jobboppgavene og gjør noen antakelser om kvalifikasjonene som trengs for å utføre disse pliktene.

For eksempel, hvis annonsen nevner at du vil organisere innsamlingsarrangementer for potensielle givere, kan du anta at ferdigheter innen arrangementsplanlegging vil bli verdsatt høyt og bør legges til listen din.

Få mer informasjon

Noen ganger er annonser for jobber veldig korte og avslører ikke mye om arbeidsgivers forventninger. Prøv å se på arbeidsgiverens nettsted, siden det kan være en lengre beskrivelse i jobbdelen av nettstedet enn i annonsen du så.

En annen strategi er å søke jobbsider som Indeed med samme stillingstittel, for å få en følelse av hva andre arbeidsgivere ser etter hos kandidater. Søk også på Google for å se beskrivelser av lignende jobber. Hvis du for eksempel søker på en stilling som kredittanalytiker, kan du prøve å søke ved å bruke uttrykket 'jobbbeskrivelse for kredittanalytiker.' Slik bruker du avanserte søkealternativer for å finne jobbinformasjon.

Trenger du ferdigheter å inkludere?

Når du ikke er sikker på hvilke ferdigheter eller kvaliteter du skal inkludere, sjekk dette liste over ferdigheter for CV, følgebrev og intervjuer. Den inkluderer lister over generelle ferdigheter som arbeidsgivere mest ønsker, pluss ferdigheter for en rekke yrker. Inkluder de mest relevante ferdighetene i din CV og følgebrev.

Spør om råd

Hvis du virkelig er motivert for å få en bestemt jobb, intervju fagfolk på feltet og spør dem hva som skal til for å utmerke seg i rollen sin. Nå ut til høyskolealumner gjennom høgskolens karrierekontor og alumnikontor, LinkedIn-kontakter og familievenner for å generere en liste over kontakter for disse informasjonskonsultasjoner .

Match dine kvalifikasjoner med jobben

Når du har satt sammen en detaljert liste over kvalifikasjonene for måljobben din, gå gjennom hvert element på listen og prøv å tenke på hvordan du kan bevise at du har den eiendelen. Skriv en setning om så mange av kvalifikasjonene som mulig, og beskriv hvordan du brukte den ferdigheten eller viste den kvaliteten i en jobb-, frivillig-, akademisk- eller co-curricular rolle.

Når det er mulig, pek på eventuelle positive resultater eller anerkjennelse du fikk mens du brukte ferdigheten. For eksempel, hvis en jobb krever sterke skriveferdigheter, kan du si:

Mens jeg jobbet som kampanjepraktikant, skrev jeg pressemeldinger om kandidatens plattform, noe som resulterte i to artikler i lokale medier.

Utvide

Prioriter dine kvalifikasjoner i følgebrevet ditt

Prioriter setningene om dine kvalifikasjoner og inkorporer de hardest slående uttalelsene i følgebrevet ditt. Skriv en oppgaveuttalelse for begynnelsen av din følgebrev som refererer til 2 - 4 eiendeler som gjør at du passer utmerket for jobben. Målet ditt er å selge legitimasjonen din til ansettelsessjefen.

For en jobb med bankkasserer kan du for eksempel si:

Mine sterke matematiske ferdigheter, kundeserviceorientering, oppmerksomhet på detaljer og evne til å jobbe med presisjon gjør at denne jobben passer utmerket for meg.

Utvide

I påfølgende avsnitt bør du gi eksempler på hvordan og hvor du brukte disse ferdighetene.

Gjennomgå og finjuster CV-en din

Se gjennom din eksisterende CV og sørg for at du har tatt med så mange utsagn om de foretrukne kvalifikasjonene for måljobben som mulig. Oppgi de høyest prioriterte setningene i begynnelsen av beskrivelsene dine for å få mest mulig oppmerksomhet.

Hvis du har et par jobber som er mer kvalifiserende enn andre, kan du utvikle en potensiell kundekategori til toppen av CV-en din, som 'Relatert erfaring' (hvis de ikke er de siste jobbene dine).

Bruk noen minutter på å oppdatere beskrivelsene av stillingene du har hatt. Gir opp CV-jobbbeskrivelsene dine kan gjøre CV-en din mye mer imponerende.

Inkluder overskrifter

Noen kandidater vil ha klynger av erfaringer som tilsvarer nøkkelkvalifikasjoner. Ta for eksempel eksempelet der skriving og arrangementsplanlegging er svært kvalifiserende for en bestemt jobb.

Hvis en kandidat har erfaring som passer til disse kategoriene, kan de lage overskrifter som 'Skriveopplevelse' og 'Eventplanleggingserfaring', og plassere de relaterte erfaringene i disse delene av CVen.

Relevante overskrifter vil trekke arbeidsgivers oppmerksomhet til sentrale kvalifikasjoner på et øyeblikk.

Hvordan nevne dine kvalifikasjoner under jobbintervjuer

Før du intervjuer, se gjennom listen over dine mest relevante styrker som du opprettet da du jobbet med jobbsøknaden din. Se etter muligheter i løpet av intervjuet for å legge inn uttalelser om dine spesifikke ferdigheter og eiendeler.

Når du blir spurt åpne spørsmål som Hvorfor skal vi ansette deg for denne jobben? , fortell 4 - 6 av dine mest verdifulle egenskaper som samsvarer med nøkkelkvalifikasjonene for den aktuelle muligheten. De mest overbevisende utsagnene vil inkludere bevis på hvordan du har brukt disse styrkene for å tilføre verdi i tidligere situasjoner.

Intervjuet ditt er en annen mulighet til selge deg selv til ansettelsessjefen ved å vise hvor sterk match du er for jobben.

Intervjuoppfølging

Du kan også kort gjenta dine mest kvalifiserte eiendeler når du komponerer din takkebrev . Du kan for eksempel si:

Mine sterke analytiske og presentasjonsevner - sammen med min mestring av statistisk programvare - vil hjelpe meg til å gi et solid bidrag hvis jeg blir ansatt for denne stillingen.

Utvide

Artikkelkilder

  1. Stiger. ' Du har 6 sekunder på deg til å gjøre et inntrykk: Hvordan rekrutterere ser din CV .' Åpnet 14. januar 2020.

  2. CareerOneStop. ' Hvorfor du trenger en flott CV .' Åpnet 14. januar 2020.

  3. CareerOneStop. ' Hvordan skriver jeg et følgebrev? ' Åpnet 14. januar 2020.