Jobbsøking

Hvordan nevne morsomme fakta om deg selv i et jobbsøk

Bilde av to forretningskvinner som har en diskusjon mens de bruker en bærbar datamaskin

••• MilosBataveljic / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Jobbsøking kan føles veldig regimentert: Det er retningslinjer for CV- og følgebrevformater som strekker seg ned til de minste detaljene, for eksempel fontvalget ditt. Når du kommer til intervjustadiet, er det en forventning om at du vil ha forberedte svar på vanlige intervjuspørsmål .

Ikke rart jobbsøkingsdokumenter kan bli repeterende og formelt, og intervjusvar kan høres overøvde ut.

Utarbeide og følge jobbsøkernormer er viktig. Men det betyr ikke at søknadsmaterialet og intervjusvarene dine skal fratas all personlighet. Å dele morsomme fakta om deg selv skiller deg fra mengden, og kan gjøre deg til en sterkere, mer tiltalende kandidat.

Verdien av morsomme fakta i jobbsøket ditt

La oss si at du opptrer som standup-komiker i helgene – ved å dele denne detaljen kan arbeidsgivere vite at du er rask og komfortabel foran en mengde. Det er en nyttig ferdighet for enhver jobb som krever offentlige taler. Selv en hobby med å bygge modelltog i helgen kan vise tålmodighet for detaljer.

Morsomme fakta er en vei til å dele relevante evner og overførbare ferdigheter . Å nevne dem hjelper også med å overføre intervjuer fra et spørsmål-og-svar-format til noe litt mer samtale.

Morsomme fakta kan gi arbeidsgivere en følelse av deg selv (utover personligheten din på kontoret).


Direkte ledere og medarbeidere er ofte spesielt ivrige etter å få en følelse av hvordan kandidater er både i avlukket og også på klientmiddager, sene kvelder på kontoret eller tidlig morgenkaffe.

En advarsel: Del morsomme fakta på en fornuftig måte

Selv om det er fordeler med å dele morsomme fakta gjennom jobbsøknaden din, advarer eksperter ofte mot å vise for mye personlighet eller gå overbord med humor. Tross alt vil du ikke dele noe som rekrutterere ser på som dumt, støtende eller rett og slett bortkastet tid.

Her er tips til hvilke morsomme fakta du kan dele og hvilke du bør holde for deg selv:

  • Vær ærlig: Det er ingen vits i å dele en hobby eller interesse som ikke virkelig er noe du liker eller engasjerer deg i. Hvis du inkluderer 'maratonløper' på CV-en din, men ikke har gjort en eller løpt på flere tiår, kan det føre til et vanskelig øyeblikk i intervjuet ditt.
  • Vær interessant: Det er greit å dele typiske hobbyer og interesser - matlaging, lesing, yoga, se filmer - men selvfølgelig er det herlig å sette ting som er litt uventet. Uansett interesse, vær forberedt på å snakke om det på en engasjerende måte.
  • Vær relevant: Alltid, alltid, gjør ditt beste for å relatere morsomme fakta tilbake til jobben du har. Å dele hobbyer kan være en fin måte å vise frem overførbare ferdigheter - hvis du er en del av et lokalt hockeylag, er du sannsynligvis en sterk lagspiller, for eksempel.

Hvor kan du dele morsomme fakta på CV-en din

CV-en din kan være et av de aller enkleste stedene å dele morsomme fakta: Du kan legge til en seksjon kalt Hobbyer og interesser og inkludere dem der. Eksperter anbefaler ofte å fjerne denne delen hvis du har trangt om plass – det er absolutt et fornuftig råd, men å inkludere det gir intervjuere en mulighet til å komme i kontakt med noe mer personlig enn folk du kjenner til felles gjennom universiteter eller tidligere jobber.

I denne delen kan du inkludere frivillig opplevelse og fritidsaktiviteter, samt generelle hobbyer og interesser.

Hvor kan du legge til morsomme fakta i følgebrevet ditt

Gå forsiktig her: I motsetning til en CV, er det ingen fast del for å dele morsomme fakta. Siden følgebrev er ment å gi en stram, overbevisende sak for ditt kandidatur, er det en dårlig idé å inkludere fremmede setninger som ikke fremmer dette målet.

Noen av dine interesser kan imidlertid passe godt sammen med jobben du har. Du kan skrive: I min rolle i XYZ-selskapet klarte jeg å redusere tiden brukt på å utarbeide en årsrapport med 15 %. Ærlig talt, å forbedre arbeidsflytene er bare en del av personligheten min uansett hvor jeg går: Hos XYZ Charity opprettet og vedlikeholder jeg treningsplanen for frivillige.

I et nøtteskall, del morsomme fakta om deg selv i følgebrevet ditt bare hvis de er relevante for rollen, og sørg for at forbindelsen til jobben er krystallklar.


Del morsomme fakta under intervjuet ditt

Hvis du kjeder deg under intervjuet, føler intervjueren din sannsynligvis det samme. Det er ikke et godt resultat. Tar sikte på å vise litt personlighet under jobbintervjuer ; deling av morsomme fakta gjør svarene dine minneverdige, og gir intervjuere en full følelse av deg som person.

Her er noen spørsmål der deling av morsomme fakta – som hobbyer og interesser – kan hjelpe:

Ideen her er å bruke morsomme fakta som en vei til å snakke om deg selv som arbeider. Så hvis du for eksempel ble spurt om din største svakhet, kan du begynne med å snakke om hvordan du alltid har slitt med disiplin, men trening for et maraton viste deg hvordan struktur og rutine kan hjelpe deg med å lykkes i langsiktige prosjekter. Deretter vil du gå tilbake til en arbeidssituasjon og vise igjen hvordan du jobber for å øke disiplinen din.

Så fortsett: Bruk morsomme fakta for å gi et fullstendig bilde av deg selv, og del litt engasjerende, minneverdig informasjon om deg selv gjennom hele søknadsprosessen, fra CV-en til personlige intervjuer.