Grunnleggende

Hvordan forhandle, godta eller avslå et jobbtilbud

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Illustrasjon av folk som sitter ved et skrivebord.

The Balance/ Marina Li

Har du nylig vært tilbudt jobb ? Enten det er drømmejobben eller noe du sannsynligvis vil avslå, lurer du kanskje på hvordan du skal gå frem. Tross alt er de fleste bransjer små verdener. Uansett om du har tenkt å akseptere jobben, vil du oppføre deg på en måte som ikke kommer tilbake til å hjemsøke deg senere.

Hva du skal gjøre når du får et jobbtilbud

Når du mottar et jobbtilbud , vil du vanligvis ikke si 'ja' og ta jobben på stedet. Selv om du vet at du vil ha jobben, ta den tid til å vurdere jobbtilbudet for å være helt sikker på at stillingen er riktig for deg. Bestem deg deretter dersom kompensasjonspakken er rimelig .

Hvis du ikke tror du vil ha jobben, kan det være en god grunn til å takke nei til tilbudet . Men ta deg tid til å evaluere det, og vurder nøye hva du bør.

Lær hvordan du håndterer jobbtilbud på best mulig måte for å få jobben du ønsker, og lønnen og godene du fortjener.

Vurder tilbudet

Når du får tilbud om jobb, ber du først om litt tid til å vurdere tilbudet. Sørg for å understreke din takknemlighet og din interesse for jobben, og spør deretter om det er en frist for å ta avgjørelsen din. Hvis du tror du trenger mer tid enn de gir deg, er det greit å be om litt mer tid. Men ikke utsett avgjørelsen så lenge at de trekke tilbake tilbudet ditt .

I løpet av denne beslutningstiden, vurdere jobbtilbudet :

  • Pass på å ta hensyn til hele kompensasjonspakken, ikke bare lønnen.
  • Vurder fordeler og fordeler , tiden du ville brukt på å reise, timene og bedriftskulturen.

Hvis jobbtilbudet er betinget (hvis du for eksempel må gjennomgå visse visninger eller bakgrunnssjekker før tilbudet er offisielt), sørg for at du vet nøyaktig hva du må gjøre for at tilbudet skal tre i kraft.

Gir det noen gang mening å ta en jobb du ikke tror du vil ha ? Det er egentlig ikke et riktig eller galt svar, men det er tider da det kan være i din beste interesse å akseptere. Dette gjelder spesielt hvis du trenger en jobb i en fart, eller hvis jobben er et nødvendig skritt mot noe bedre.

Sørg for at du har vurdert alle alternativene og veid alternativene dine før du tar en beslutning om å akseptere eller avvise en stilling.

Vurder et mottilbud

Hvis tilbudet ikke er det du håpet på, kan det være lurt å tenke på en mot tilbud , eller du kan bestemme at dette ikke er det beste jobben for deg . Når du har bestemt deg for om du vil forhandle, godta eller avslå jobbtilbudet, er det på tide å varsle selskapet om avgjørelsen din.

Hvordan forhandle et jobbtilbud

Hvis du har evaluert jobben og er interessert i stillingen, men føler at tilbudet kan være sterkere, vurder forhandle .

Det er en rekke trinn du kan ta til forhandle effektivt . Først, forskningslønn for at jobben skal få en følelse av hva du er verdt. Tenk på hvilken kombinasjon av lønn og goder som vil fungere for deg – dette vil være ditt mottilbud. Send deretter en mottilbudsbrev eller e-postmelding til arbeidsgiver for å starte samtalen om mottilbudet.

Husk at selv om du bør forhandle om en rettferdig lønns- og fordelspakke, må du vite når du skal slutte å forhandle og enten godta jobbtilbudet eller gå bort. Hvis du presser for hardt, vil arbeidsgiver kan trekke et jobbtilbud .

Godta et jobbtilbud

Du har funnet en jobb du liker, og er fornøyd med kompensasjonspakken. Gratulerer!

Selv om du godtar jobben over telefon eller personlig, bør du fortsatt offisielt godta jobben med en høflig, formell akseptbrev for jobbtilbud . Dette brevet gir deg en sjanse til å bekrefte detaljene i tilbudet (inkludert lønn, fordeler, stillingstittel og startdato for ansettelse). Det er også en sjanse til å demonstrere din profesjonalitet.

Avslå et jobbtilbud

Selv om du desperat søker jobb, hvis du vet at en jobb ikke passer godt, det kan være fornuftig å avslå tilbudet . Det er mange ganger når dette kan være den beste handlingen. Selvfølgelig er en lønns- og fordelspakke som ikke tilbyr det du trenger en god grunn til å si nei til en jobb (spesielt hvis du allerede har prøvd å forhandle). Tilsvarende, hvis du tror du ville ha et fiendtlig forhold til sjefen din, hvis selskapet virker økonomisk ustabilt, eller hvis organisasjonen har høy hastighet på ansatteomsetning, bør du tenke deg om to ganger på å ta jobben.

Hvis du har evaluert et jobbtilbud og bestemt at det ikke er riktig for deg, må du takke nei til tilbudet. Et høflig brev som avslår et jobbtilbud vil hjelpe deg å opprettholde et positivt forhold til arbeidsgiveren, noe som vil være viktig dersom du noen gang søker på en annen stilling i samme bedrift. I brevet, sørg for å uttrykke din takknemlighet for tilbudet, og si tydelig at du ikke kan akseptere stillingen. Du bør ikke gå i detalj om hvorfor du ikke tar jobben, spesielt hvis det er av årsaker som kan støte arbeidsgiveren (for eksempel hvis du mislikte arbeidslederen eller føler at bedriften er ustabil økonomisk).

Hvis du allerede har akseptert et jobbtilbud, og deretter bestemmer deg for at du ikke vil ha det, må du la arbeidsgiveren vite at du har ombestemt deg så raskt (og høflig) som mulig.

Utvide

Å trekke seg fra vurdering

Du vil kanskje trekke seg fra vederlag fra en jobb før du har fått tilbud. Vanligvis vil du gjøre dette etter å ha mottatt en invitasjon til et intervju, men før du mottar et jobbtilbud. Du kan trekke deg fra vurderingen hvis du bestemmer deg for at jobben (eller selskapet) er absolutt ikke riktig for deg, eller hvis du mottar og aksepterer et annet jobbtilbud. Sørg for å sende et brev eller e-post med angivelse av uttaket ditt.

Hva om jobbtilbudet blir opphevet?

Dessverre noen ganger jobbtilbud blir enten opphevet eller satt på vent . Hvis et selskap trekker et tilbud, er det lite du kan gjøre med det juridisk. Det er imidlertid grep du kan ta for å håndtere situasjonen, for eksempel å be om den gamle jobben tilbake hvis du hadde et godt forhold til arbeidsgiveren. Hvis jobbtilbudet blir satt på vent, er det måter du høflig kan følge opp mens du fortsetter med jobbsøkingen.

Bunnlinjen

VURDER JOBBETILBUDET: Vurder kompensasjonspakken, inkludert fordeler og fordeler. Tenk på aspekter ved jobben som reiser, timer og bedriftskultur.

FORHANDLE OM NØDVENDIG: Hvis du liker jobben, men føler at kompensasjonen kan være mer konkurransedyktig, bør du vurdere å forhandle om tilbudet.

GODKJEN ELLER AVVIS MED NÅDE: Sørg for å sende et brev som formelt godtar eller avslår tilbudet. Uttrykk din takknemlighet og takk for muligheten.