Brev Og E-Poster

Hvordan varsle sjefen din om en legeavtale

Medisinsk utredning

••• Geber86 / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du har en kommende legetime, eller spesielt hvis du vet at du har en rekke kommende avtaler, hjelper det deg å opprettholde et positivt faglig forhold ved å informere overordnet og holde dem oppdatert om tidspunktet. Det sikrer også at arbeidet ditt er dekket og holder tidsplanen.

Denne situasjonen kan oppstå av en rekke årsaker, for eksempel en pågående tilstand som krever mange medisinske avtaler, symptomer som krever flere turer for å diagnostisere, fysioterapi eller mental helsebehandling hos en terapeut eller psykiater.

Varsle din overordnede om en legetime

For å gjøre ting enklere, kan du skriv avtaleopplysningene dine skriftlig slik at sjefen din har et dokument som en påminnelse og for fremtidig referanse. Konstruer brevet ditt på en respektfull, grei måte og ta med relevante detaljer sjefen din trenger å vite.

Husk at du ikke trenger å fortelle sjefen din alle detaljene om legen din. En kort melding som forklarer at du ikke er på kontoret eller ikke er tilgjengelig på nettet er passende.

Gi forhåndsvarsel når det er mulig

Sørg for å gi så mye forhåndsvarsel som mulig. Hvis du kan, send én e-post som inkluderer datoene og klokkeslettet for avtalene dine, i stedet for flere e-poster etter hvert som informasjonen blir tilgjengelig. Det vil redusere uroen din leder kan ha hvis du foreslår hvordan du vil håndtere dekningen for arbeidet ditt, om du vil gjøre opp arbeidet selv, gi noen til å dekke arbeidet eller skiftet ditt, eller hvis du vil at overordnet skal håndtere ordningene.

Det er ingen grunn til å gi detaljert informasjon om dine medisinske problemer. Hvis du vil oppsøke en terapeut å jobbe med psykiske helseproblemer du trenger for eksempel ikke spesifisere dette overfor din arbeidsgiver. Det er greit å beskrive disse besøkene bare som medisinske avtaler.

Du er ikke forpliktet til å gi en medisinsk årsak eller en diagnose for en legetime, men du kan bli bedt om en legeerklæring for å støtte forespørselen din.

Eksempler på legebeskjed

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal formulere meldingen din, bruk følgende eksempler for å komme i gang.

Fraser du kan bruke i brevet ditt

Disse eksemplene på frasering kan varsle din overordnede om problemet samtidig som de bidrar til å opprettholde personvernet ditt:

  • Jeg har ikke følt meg bra i det siste, og legen min bestilte noen timer for å prøve å komme til bunns i hva dette er. Jeg har prøvd å planlegge disse avtalene tidlig for å unngå å gå glipp av mye arbeid, men det har ikke alltid vært mulig. Her er listen over mine avtaledatoer og -klokkeslett: [sett inn avtaledatoer og -klokkeslett].
  • Jeg er forsinket til flere medisinske avtaler, og jeg ville bare fortelle deg på forhånd at jeg vil være ute av kontoret eller starte sent på grunn av disse avtalene. Jeg vil gi deg beskjed om hver spesifikke dato så snart jeg planlegger det: gitt ventelisten på lege- og tannlegekontorene mine, mistenker jeg at jeg vil kunne gi deg minst to ukers varsel før hver avtale.
  • Jeg har en ukentlig legetime på onsdager kl. 12.00 de neste seks ukene, og jeg må ta en lengre lunsjpause for å imøtekomme det. Jeg vil definitivt bli senere på slutten av dagen for å fullføre arbeidet mitt, om nødvendig.
  • Jeg vil være fraværende fra mandag til onsdag i neste uke på grunn av legebesøk av helsemessige årsaker. Jeg har allerede snakket med Jim, som har sagt ja til å dekke meg i løpet av denne tiden. Ingen grunn til bekymring, og jeg regner med å være bra og i topp stand når jeg kommer tilbake.

Eksempel på e-postmelding

Her er et generelt meldingseksempel for når du trenger å gi en e-postmelding om at du mangler arbeid (eller allerede har vært fraværende) på grunn av en enkelt legetime.

Eksempel på e-postmelding om legeavtale

Emne: [Ditt navn] – Legetime

Kjære [veileders navn]:

Vennligst godta dette brevet som skriftlig melding om at jeg ikke kan møte på jobb på [dato(er)] på grunn av en tidligere planlagt legetime.

(Merk: Hvis det oppstår en akutt eller ikke-planlagt legetime som du ikke kan planlegge i forkant, må du bare merke deg at du dessverre ikke var i stand til å møte på jobb den gitte dagen og beklager at du ikke var i stand til å gi forhåndsvarsel.)

Gi meg beskjed hvis jeg kan gi ytterligere informasjon eller dokumentasjon.

Vennlig hilsen,

[Navnet ditt]

Utvide

Hvordan og når du skal sende meldingen

Forhåndsvarsel

Sørg for å hold e-postmeldingen din profesjonell . Livet skjer, og arbeidsgivere innser at ansatte til tider vil være fraværende av forskjellige grunner.

Så lenge du ikke gjør det til en vane fravær og, når det er mulig, gi forhåndsvarsel om de gangene du forventer at du mangler arbeid, ditt sporadiske fravær bør ikke reflektere negativt på din generelle arbeidsprestasjon.

Sender en unnskyldningsmelding

Ansatte kan også trenge å gi et unnskyldningsbrev når de savner tid fra jobb til intervju eller av andre grunner. Disse prøver unnskyldningsbrev kan redigeres for å passe dine personlige forhold.

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Har en arbeidsgiver lov til å be om en legeerklæring når en ansatt har et helserelatert fravær ?' Åpnet 3. mars 2021.