Kriminologi Karrierer

Hvordan overvinne bakgrunnssjekkdiskvalifikasjoner

Overvinn tidligere feil for å finne en jobb i rettshåndhevelse

Fingeravtrykk

•••

Jeffrey Coolidge / Getty Images

Ikke alle er interessert i strafferettslige og kriminologiske jobber har det som skal til for å bli ansatt. Den lange ansettelsesprosessen, de iboende farene forbundet med mange tilgjengelige karrierer, og de fysiske påkjenningene som følger med jobbene tar alle en toll på ellers kvalifiserte kandidater.

For noen mennesker er imidlertid den største hindringen for å få en strafferettslig jobb deres egen fortid. Omfattende bakgrunnssjekker for mange jobber betyr at hvis du har noen tvilsomme merker i bakgrunnen din, byråer kan videreformidle søknaden din. Det betyr imidlertid ikke at du ikke har en sjanse. Det er noen måter du kan overvinne problemene i fortiden din som ellers kan hindre deg i å bli ansatt.

Ber om ny vurdering

Hvis en bakgrunnssjekk avslører røde flagg fra fortiden din som diskvalifiserer deg, finn ut nøyaktig hva det er som hindrer deg i å bli ansatt. Ring din bakgrunnsetterforsker eller ansettelseskontakt og be om informasjonen.

Mange avdelinger tillater en slags ankeprosess slik at du kan presentere din side av saken. Når du vet hvorfor et byrå ikke ønsker å ta en sjanse, kan du prøve å forklare omstendighetene rundt problemet og presentere et argument for hvorfor du har lært av feilen og at den ikke vil skje igjen.

Den beste måten å anke på er gjennom et veldig respektfullt og profesjonelt brev. Tonen skal være angrende, ikke sint. Bare fortell saken din og be høflig om ny vurdering i lys av fakta og omstendigheter du presenterer.

Livsforandrende hendelser

Mange av oss gjør feil når vi er unge, men livshendelser bidrar til å forandre oss og tvinge oss til å vokse opp. Selv om du gjør deg skyldig i den typen ungdommelige indiskresjoner som ellers kan hindre deg i å bli ansatt, kan livsendrende hendelser vise at fortiden din virkelig er bak deg.

Høyskoleeksamen, militærtjeneste, ekteskap og velkommen et nytt barn er alle viktige indikatorer på at du er klar til å endre dine måter. Slike livsendrende hendelser har en tendens til å indikere modenhet og kan over tid bevise at du er en bedre jobbkandidat.

Hvis du skriver et brev for å be om en anke, sørg for å inkludere informasjon om hvorfor og hvordan livet ditt har endret seg siden de tidligere feilene.

Ytterligere hjelp til saken din

Frivillig arbeid og hjelp i lokalsamfunnet ditt er en utmerket måte å demonstrere at du har endret på, og det er også en god måte å få erfaring du må kvalifisere deg for mange jobber. Jo mer du kan gjøre for å fremheve den gode, omsorgsfulle og hjelpsomme personen du virkelig er, jo bedre.

Det er også viktig å være tålmodig. For noen diskvalifiserte er det å la tiden gå noen ganger den eneste måten å komme til et sted hvor du kan bli ansatt. Hvis du hadde et problem som tidligere bruk av narkotika, for eksempel, kan byråer være mye mer tilbøyelige til å ta en sjanse hvis det var flere år siden i motsetning til for flere måneder siden.

Uansett hvor gjerne du ønsker jobben, kan det være tider når det blir tydelig at det bare ikke er i kortene for deg. Uansett hvilke problemer som hindrer deg i å bli ansatt, er det klokt å vite når du skal gå videre til andre muligheter. Når og hvis den tiden kommer, vet at det ganske enkelt betyr at det kanskje ikke er det den rette jobben for deg .