Praksisplasser

Hvordan forberede seg til et internship-telefonintervju

Bedriftsfolk, moderne arkitektur

••• Klaus Vedfelt/Riser/Getty ImagesPraksistelefonintervjuer gjør det mulig for arbeidsgivere å screene kandidater fremover og identifisere hvilke studenter som har ferdighetene de søker i en praktikant. Selv om et telefonintervju virker mye mindre skremmende enn et vanlig ansikt-til-ansikt-intervju, må du ikke ignorere viktigheten ved å unnlate å forberede seg på forhånd.

Når du søker om praksisplasser, er det viktig å være forberedt til enhver tid dersom en arbeidsgiver kan ringe angående søknaden din. Sørg for at du legger igjen en profesjonell talepostmelding på telefonen din og svar alltid på telefonen på en profesjonell måte. Det er viktig å være forberedt på et telefonintervju omtrent på samme måte som du ville forberede deg til ethvert intervju.

Hvordan forberede

 1. Hold CV-en din og en liste over prestasjonene dine ved telefonen i tilfelle du mottar en uventet oppringning fra en arbeidsgiver.
 2. Ha en avsidesliggende, rolig plass klar for at du kan gå for å gjennomføre intervjuet.
 3. Vær trygg på at mobiltelefonen din tilbyr en utmerket forbindelse (ingen statiske/tapte anrop) eller velg å bruke en fasttelefon for alle intervjuer.
 4. Vær forberedt på å diskutere dine ferdigheter og prestasjoner samt dine styrker og svakheter med intervjueren.
 5. Øv på å svare intervju spørsmål høyt før intervjuet. Dette øve på vil hjelpe deg med å formulere ideene dine og hvordan du vil si dem. Det vil gi deg en mulighet til å gjøre feil før selve intervjuet.
 6. Avtal en spottintervju med en rådgiver i din Karrieretjenestekontor på høgskolen eller med en venn eller et familiemedlem som er villig til å hjelpe og i stand til å gi konstruktiv kritikk. Det kan være lurt å ta opp det falske intervjuet ditt for å kunne spille av og høre stemmen din, så vel som eventuelle distraherende ums, ands eller andre repeterende ord som brukes upassende.
 7. Forbered svar på de tøffe atferdsspørsmålene, for eksempel: Fortell meg om en gang du måtte bruke dine overtalelsesevner for å oppmuntre et medlem av teamet ditt til å delta mer fullt ut i å sette sammen et prosjekt eller en presentasjon. Det kan være uvurderlig å planlegge fremover ved å identifisere flere scenarier med kurs, praksisplasser, jobber osv. som du kan bruke som eksempler på denne typen spørsmål.

Hva du skal gjøre på intervjudagen

 1. Hold et glass vann tilgjengelig for å unngå bomullsmunn.
 2. Smil under intervjuet, det er smittsomt og vil projisere en positiv holdning og forbedre kvaliteten på stemmen din.
 3. Ikke tygg tyggegummi, spis, drikk eller røyk under intervjuet.
 4. Ha din CV og en kort liste over prestasjonen din plassert foran deg under intervjuet.
 5. Snakk sakte og si tydelig.
 6. Bruk intervjuerens navn og tittel og bruk kun hans/hennes fornavn hvis du blir bedt om det.
 7. Ikke avbryt intervjueren.
 8. Hvis du ikke forstår eller ikke hørte spørsmålet, spør ham/henne om de kan gjenta det.
 9. Gi intervjueren korte, konsise svar. De fleste intervjuere vil spørre om de vil at du skal utdype noen spesifikke emner eller spørsmål.
 10. Følg opp intervjuet med et takkebrev for å gjenta interessen din for praksisplassen.
 11. Vurder hvordan du tror du gjorde og hva du kan gjøre for å forbedre til neste intervju .