Jobbintervjuer

Hvordan forberede seg til et jobbintervju

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Forbered deg på jobbintervju

Balansen / Alison Czinkota

Har du et jobbintervju på timeplanen? Hvis du tar deg tid til å forberede deg til et intervju på forhånd, kan det hjelpe deg med å klare intervjuet og sikre deg et jobbtilbud. Det er en rekke trinn du kan ta før (og etter) intervjuet for å sikre at du gjør et fantastisk inntrykk på din potensielle arbeidsgiver.

De beste måtene å forberede seg til et intervju

En studie fra JDP rapporterer at søkere bruker opptil syv timer på å undersøke selskapet før intervjuet. Mange kandidater (64%) forsker også på intervjueren sin. Fordi intervjuer ofte er stressende, øver 70 % av undersøkelsene på svarene sine høyt, og 62 % forbereder anekdoter som de kan dele med intervjueren.

Her er hvordan du undersøker jobben og bedriften, hvordan du øver på intervjuspørsmål og svar, hvordan du kle deg til intervjuet, hvordan du følger opp etter intervjuet, og flere tips til intervjuforberedelse.

Analyser jobben

En viktig del av intervjuforberedelsen er å ta deg tid til å analysere stillingsannonsen, hvis du har det. Når du går gjennom stillingsbeskrivelsen, bør du vurdere hva selskapet søker i en kandidat.

Lag en liste over ferdigheter, kunnskaper og faglige og personlige egenskaper som kreves av arbeidsgiveren og som er avgjørende for å lykkes i jobben.

Lag en kamp

Når du har listet opp kvalifikasjonene for jobben, lag en liste over dine eiendeler og matche dem til jobbkravene .

Lag en liste over dine styrker som samsvarer med jobbkravene. Disse kan omfatte ferdigheter, kvaliteter, sertifiseringer, erfaringer, faglige kvalifikasjoner, evner, datakunnskaper og kunnskapsbaser. Du kan ta opp noen av disse eiendelene når du forklarer arbeidsgiveren hvorfor du passer utmerket for jobben.

Tenk også på eksempler fra tidligere arbeidserfaringer som viser at du har disse egenskapene. På denne måten, hvis intervjueren ber deg beskrive en gang du demonstrerte en spesiell ferdighet eller evne, vil du være klar.

Se gjennom jobbkravene, listen over styrker og eksemplene dine før intervjuet, slik at du er forberedt på å dele dem under intervjuet.

Denne forberedelsen vil hjelpe deg å være klar til å svare jobbspesifikke intervjuspørsmål og atferdsintervjuspørsmål designet for å avgjøre om du har kunnskapen, ferdighetene og egenskapene som trengs for å utføre jobben.

Undersøk selskapet

Før du deltar på et jobbintervju er det viktig å finne ut så mye du kan om ikke bare jobben, men også bedriften. Bedriftsundersøkelser er en kritisk del av intervjuforberedelsen. Det vil hjelpe deg å forberede deg på å svare på intervjuspørsmål om selskapet og å stille spørsmål til intervjueren om selskapet. Du vil også kunne finne ut om bedriften og dens kultur passer for deg.

For en kortfattet forståelse av selskapet, sjekk ut selskapets nettsted, spesielt siden Om oss. Få en følelse av hvordan selskapet er sammenlignet med andre organisasjoner i samme bransje ved å lese artikler om selskapet i bransjeblader eller nettsteder. Du kan også sjekke ut bedriftsanmeldelser fra kunder, og fra nåværende og tidligere ansatte.

Bruk også tid på å benytte deg av nettverket ditt for å se om du kjenner noen som kan hjelpe deg med å gi deg et intervjuforsprang på de andre kandidatene.

Øv på intervju

Ta deg tid til øve på å svare på intervjuspørsmål du vil sannsynligvis bli spurt. Dette vil også bidra til å roe nervene dine, fordi du ikke vil streve etter svar mens du er i intervjuet.

Øv deg på å intervjue en venn eller et familiemedlem på forhånd, så blir det mye lettere når du faktisk er på jobbintervju.

Prøv å gjennomføre praksisintervjuet i samme format som det virkelige intervjuet. For eksempel, hvis det er et telefonintervju, be en venn ringe deg for å øve på å svare på spørsmål over telefonen. Hvis det er et panelintervju, spør et par venner om å late som om de er et panel.

Hvis du er intervjuer virtuelt , vær sikker på at du er komfortabel med teknologien, gjennomgå vanlig jobbintervju spørsmål og svar, og tenk på hvordan du vil svare, slik at du er forberedt på å svare.

Klargjør intervjuklærne

Ikke vent til siste minutt for å sørge for at intervjuklærne dine er klare. Ha en intervjuantrekk klar til å ha på deg til enhver tid, så du slipper å tenke på hva du skal ha på deg mens du streber etter å gjøre deg klar til et jobbintervju.

Uavhengig av hvilken type jobb du intervjuer for, bør førsteinntrykket være godt. Når du kler deg til et intervju for en profesjonell stilling, kle deg deretter i forretningsantrekk.

Hvis du søker på en jobb i et mer uformelt miljø, som for eksempel en butikk eller restaurant, er det fortsatt viktig å være ryddig, ryddig og velstelt, og å presentere et positivt bilde for arbeidsgiveren.

Det er også viktig å tenke på sminken din og tilbehør når du kler deg til et intervju.

Bestem deg for hva du skal gjøre med håret ditt

Hvordan du styler håret til et jobbintervju er nesten like viktig som intervjuklærne du har på deg. Tross alt kommer intervjueren til å legge merke til alt om deg, inkludert intervjuantrekket ditt, frisyren og sminken, og du har bare sekunder på deg til å gjøre et godt inntrykk.

Undersøkelser frisyrer for kort, middels og langt hår for inspirasjon til hva du skal gjøre med håret når du skal intervjue.

Hva du skal ta med til et jobbintervju

Det er viktig å vite hva man skal ta med (og ikke ha med) til et jobbintervju. Gjenstander å ta med inkluderer en portefølje med ekstra kopier av CV-en din, en liste over referanser , en liste over spørsmål å stille intervjueren, og noe å skrive på og med.

Det er også viktig å vite hva ikke å ta med, inkludert mobiltelefonen din (eller i det minste slå av telefonen), en kopp kaffe, tyggegummi eller noe annet enn deg selv og legitimasjonen din.

Øv på intervjuetikett

Ordentlig intervjuetikett er viktig. Husk å hilse på resepsjonisten, intervjueren din og alle andre du møter høflig, hyggelig og entusiastisk.

Under intervjuet:

  • Pass på kroppsspråket ditt
  • Gi hendene godt
  • Få øyekontakt mens du formulerer poengene dine
  • Følg med
  • Vær oppmerksom
  • Se interessert ut

Dette er noe du kan jobbe med i dine praksisintervjuer.

Det er også spesifikke etikettetips avhengig av hvilken type intervju du har, for eksempel en lunsj eller middagsintervju , et panelintervju, et telefonintervju eller et videointervju.

Jo mer positivt inntrykk du gjør, jo bedre vil du gjøre det under jobbintervjuet.

Få veibeskrivelse

Hvis du intervjuer personlig, er det viktig å vite på forhånd hvor du må gå for jobbintervjuet. På den måten slipper du å komme for sent til intervjuet. Bruk Google Maps eller en lignende app for å få veibeskrivelse hvis du ikke er sikker på hvor du skal.

Programmer GPS-en din, hvis du har en, slik at du kan finne den beste ruten til selskapet. Sjekk parkering, hvis det sannsynligvis vil være et problem.

Hvis du har tid, er det lurt å ta en øving en dag eller to før intervjuet. På den måten vil du være sikker på hvor du skal og hvor lang tid det vil ta å komme dit. Gi deg selv noen ekstra minutter og kom litt tidlig til intervjuet.

Du vil kanskje også bekrefte tid og sted for intervjuet , bare for å være sikker på at du er på vei i riktig retning.

Lytt og still spørsmål

Under et jobbintervju er lytting like viktig som å svare på spørsmål. Hvis du ikke tar hensyn, vil du ikke kunne gi et godt svar.

Det er viktig å lytte til intervjueren, være oppmerksom og ta deg tid, hvis du trenger det, til å komponere et passende svar. Det er også viktig å diskutere dine kvalifikasjoner på en måte som vil imponere intervjueren.

Vær også klar til å engasjere intervjueren. Du vil at det skal være et gi og ta i samtalen, så du bygger et forhold til intervjueren i stedet for bare å gi utenatlige svar på spørsmål. Har dine egne spørsmål klare til å stille intervjueren.

Mot slutten av intervjuet, la rekruttereren vite at du mener at jobben passer utmerket og at du er svært interessert.

Du vil vite om intervjuet gikk bra hvis det går over 30 minutter, diskuterer du lønn, eller du får en invitasjon til et nytt intervju.

Følg opp med en takkemelding

Følg opp a jobbintervju med en takkemelding eller e-post gjenta din interesse for jobben.

Betrakt takkebrevet ditt som et oppfølgende 'salgsbrev'. Gjenta hvorfor du vil ha jobben, hvilke kvalifikasjoner du har, hvordan du kan gi betydelige bidrag, og så videre.

Dette takkebrevet er også den perfekte anledningen til å diskutere alt av betydning som intervjueren unnlot å spørre om, eller som du unnlot å svare så grundig, eller så godt, som du ville ha ønsket. Lykke til!

Artikkelkilder

  1. JDP. ' Hvordan amerikanere forbereder seg til intervjuer .' Åpnet 14. juli 2021.