Ledelse Og Ledelse

Slik forbereder du deg til den årlige gjennomgang av ansatte

Seriøs kvinnelig forretningsperson møter en ansatt.

••• asiseeit / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Din årlige ansattes resultatgjennomgang er en viktig mulighet til å gjennomgå dine mål og prestasjoner og motta tilbakemeldinger om tidligere resultater og forslag til forbedringer. Resultatvurderinger kan brukes til å rettferdiggjøre høyninger eller kampanjer eller for å be om ytterligere ansvar, så det er viktig at resultatene dine er nøyaktig dokumentert. Med en sunn mengde forhåndsplanlegging kan en årlig resultatgjennomgang være en positiv opplevelse som kan fremme karrieren din.

Forbered deg på din årlige resultatgjennomgang

Riktig forberedelse til den årlige ytelsesgjennomgangen gjennom året, ikke bare en uke eller to før den inntreffer, kan redusere eventuelle overraskelser og øke sannsynligheten for et produktivt, vellykket møte. Oppretthold en detaljert logg over dine mål og prestasjoner som du kan referere til gjennom året, og bruk dem som forberedelse til din årlige gjennomgang. Dette vil sikre at informasjonen du oppgir er detaljert, fullstendig og nøyaktig, og reduserer sannsynligheten for å gå glipp av et nøkkelelement i anmeldelsen din.

Hold deg i tillegg oppdatert på hva som forventes av deg for å nå selskapets mål. Bedriftsstrategier endrer seg alltid, og stillingsbeskrivelsen din kan endre seg sammen med den. Derfor, møte regelmessig med lederen din for å sikre at du fortsetter å oppfylle dagens forventninger.

Fem måter å forberede seg på en ytelsesgjennomgang

Viktige punkter å huske for en jevn ytelsesvurdering inkluderer:

  1. Kjenn til lederens forventninger og målene dine før gjennomgangen.
  2. Få tilbakemeldinger fra ledere med jevne mellomrom.
  3. Hold oversikt over dine prestasjoner og endrede mål gjennom året.
  4. Hold lederen din informert.
  5. Gi innspill til lederen din.

Administrer jobbforventninger

Forstå ledelsens forventninger, så vel som dine mål i god tid før din årlige gjennomgang. Ta en titt på stillingsannonsen som ble brukt til å annonsere stillingen din. Når du søker på en jobb, eller er ny i en jobb, er det ikke uvanlig å bare ha en overfladisk følelse av arbeidsoppgavene dine. Men når du er der i noen måneder, bør du ha en bedre forståelse av jobbkravene.

Mange ledere planlegger ukentlig en-til-én med sine ansatte for å holde seg informert om sine ansattes arbeid, noe som kan inkludere gjennomgang av jobbforventninger, spesielt når plikter endres sammen med endrede bedriftsmål. Fremfor alt er det viktig å få lederen din til å forklare hvordan du ytelsen vil bli vurdert gjennom året.

Selv om lederen eller bedriften din ikke har en formell prosess for målsetting eller utviklingsplanlegging, kan du fortsatt sette uformelle mål med lederen din. Ved å gjøre det demonstrerer du ikke bare overfor lederen din at du er ambisiøs og resultatorientert, du minimerer sjansene for å bli overrasket under den årlige gjennomgangsdiskusjonen.

Få tilbakemelding

Be lederen din om tilbakemelding to ganger i måneden eller månedlig. Dette kan gjøres under planlagte statusmøter. Informasjonen vil hjelpe deg å holde styr på dine mål og prestasjoner, og sette forventninger. Tilbakemeldinger vil også hjelpe deg med å gjøre nødvendige forbedringer. Du kan derfor være trygg på at du utfører jobben din skikkelig gjennom hele året.

Rekordprestasjoner

Registrer og oppretthold en logg over dine prestasjoner tenkte året. Hold for eksempel en mappe med gode og dårlige ytelser, tilbakemeldinger fra kunder, resultatrapporter, fremgang på mål og alt annet som støtter ytelsesforventningene og -målene dine.

Å føre en oversikt over dine viktigste prestasjoner og oppsummere dem på årsbasis er også det perfekte tidspunktet for å oppdatere CV-en din. Hvert år bør du legge til minst et par prestasjoner til CV-en og LinkedIn-profilen din.

Hold leder informert

Ikke anta at lederen din er klar over din prestasjonsstatus og prestasjoner. Uten å overdrive, la lederen få vite når du har gjort noe bra. Det er også viktig å ta ansvar for eventuelle feil, siden ledere misliker overraskelser og vil sette pris på at du er ansvarlig for handlingene dine.

Gi innspill til lederen

Gi innspill til lederen din, selv om det ikke blir bedt om det under din årlige gjennomgang. Dine innspill under dette møtet er en sjelden mulighet til å nevne dine prestasjoner for å øke sjansene dine for avansement.

Elektronisk gjennomgangsprosess

Mange selskaper har tatt i bruk en effektiv prosess som registrerer og sporer en ansatts fremgang gjennom årene de har vært ansatt. For eksempel finnes det programmer som forenkler gjennomgangsprosessen ved å be ledelsen fylle ut medarbeidermål som må oppfylles gjennom året. Medarbeideren forklarer deretter, i de obligatoriske feltene, hvordan de nådde disse målene sammen med konkrete eksempler. Lederen gjennomgår deretter ansattes kommentarer og prestasjoner og kan vurdere den ansatte, fra «oppfylte ikke forventningene» til «oversteg forventningene» og legger til sine egne kommentarer. Den ansatte møter deretter lederen sin for å gjennomgå funnene, som er grunnlaget for den årlige gjennomgangen.