Halv

Slik forbereder du deg på et mediejobbintervju

Forretningskvinner gjennomgår papirarbeid i kontorlobbyen

••• Heltebilder / Getty Images

Et mediejobbintervju er sjansen til å imponere en potensiell sjef med din bakgrunn, ferdigheter og ambisjoner. Men det krever også mye hjemmelekser på forhånd, slik at du blir den som har tilbudt stillingen og ikke blir offer for en dårlig jobbintervju .

Forbered deg på et mediejobbintervju og skil deg ut fra konkurrentene dine. Bare vet hvilke typer spørsmål du vil bli stilt, slik at du er klar til å selge deg selv effektivt og har tid til å stille dine egne spørsmål .

Lær om sjefen før mediejobbintervjuet ditt

Dette gir deg en rask måte å bryte isen og roe nervene. Bruk Internett for å finne ut hennes tidligere stillinger, hvor hun har bodd, og eventuelle mediepriser hun har vunnet. Kanskje du kan komplimentere bildet av puddelen hennes du legger merke til på skrivebordet hennes – alt for å unngå vanskelig stillhet.

Folk liker å snakke om seg selv. Dette vil få intervjuet i gang på en mer uformell tone og la deg se om den potensielle sjefen din er forretninger eller liker å snakke litt. Hvis det er en interesse du deler eller annen forbindelse, nevner det. Selv om det er så enkelt som å si at du har bodd i samme tilstand, er det nok til å få i gang samtalen.

Kjenn bakgrunnen til selskapet

De fleste potensielle sjefer er på vakt mot jobbsøkere som har søkt overalt og ikke bryr seg mindre om hvilken jobb de får. Ved å lære bakgrunnen til medieselskapet viser du at du har forsket litt og er ivrig etter å vite mer om stillingen enn bare hva den lønner seg.

De New York Times og New York Post er to aviser som dekker Big Apple, men deres tilnærminger er svært forskjellige. Du bør være klar over om bedriften er tradisjonell eller banebrytende. Det vil diktere hvordan du kler deg og hvordan du bør oppføre deg.

Et oppstartsselskap kan gi deg sjanser til raskere avansement, selv om det kan være risiko for at operasjonen ikke vil overleve. Et generasjonsgammelt medieutsalg kan ha flere lag med ledelse og struktur, men det kan gi mer stabilitet og langsiktige fordeler.

Studer aktuelle hendelser

Det spiller ingen rolle om du søker om å bli en topp 40 radiokunngjører eller en lokal TV-reporter, du vil bli forventet å vite den nyeste informasjonen om bransjen din. Noen mediesjefer presenterer til og med popquizer for intervjuobjekter for å teste kunnskapen deres.

Avhengig av stillingen, finn ut hva som skjer i kongressen, på konsertscenen eller på det siste elektroniske showet. Selv om du ikke blir spurt direkte om aktuelle hendelser, vil du kunne ta dem opp i samtalen for å vise at du følger med på nyhetene.

Hvis jobbmuligheten er i en annen by eller stat, sjekk ut det lokale nyhetsnettstedet for å få en følelse av problemene i området. Mediesjefer vil at de nyansatte skal komme i gang, og å vite om ordføreren eller det lokale idrettslaget skader aldri.

Forvent å få ferdighetene dine testet

Du kan bli bedt om å gjøre mer enn å gjengi det du vet om aktuelle hendelser. En søker til en skrivestilling kan få utlevert et eksemplar og gis 15 minutter til å omskrive det til en artikkel.

Ikke få panikk. Skrivingen din var god nok til å skaffe deg et intervju, så noen måtte like det.

Din bekymring kan være å skrive kreativt. Men det som kan testes er evnen din til å skrive klare, forståelige setninger med korrekt tegnsetting.

Enten du er en magasinfotograf eller en personlighet på lufta, hvis du blir bedt om å opptre på stedet, sørg for at du demonstrerer at du mestrer det grunnleggende. Du vil lære om selskapets stil etter at du er ansatt.

Vær forberedt på å snakke om din nåværende jobb

Det er uunngåelig at du blir spurt om din nåværende jobb og hvorfor du vil slutte. Du kan bli fristet til å si at du hater de lange timene, lav lønn og dine motbydelige medarbeidere. Selv om det kan være sant, er det bedre å svare mer forsiktig på dette spørsmålet.

Det er ingenting galt med å si at du vil ha nye utfordringer eller at du ønsker å lære nye ferdigheter. Få det du sier til å høres positivt ut. Det er vanlig i mediebransjen at ansatte ønsker å flytte opp til større markeder, oppleve en ny by og jobbe for de beste mediene. Hvis du bare vil videreføre mediekarrieren din , bare si det i mediejobbintervjuet.

Men hvis du tar en sveip på din nåværende bedrift eller sjef, kan den negativiteten gjøre intervjueren bekymret for at du kan være en problemmedarbeider. Hvem vet? Hun kan være bestevenn med din nåværende sjef, og ordene dine kan komme tilbake for å skade deg.

Vær ærlig hvis du er uten jobb

I media er det å være uten jobb en konsekvens av en konkurranseutsatt industri . Det skjer med de fleste av oss og kan til og med ha skjedd med din potensielle sjef på en gang.

Hvis du ble permittert, er det ingen skam å si det. I disse økonomiske tider er tilsynsmyndighetene godt klar over det nye fokuset på bunnlinjen og kostnadsreduserende mandater når inntektene ikke oppfyller anslagene.

Hvis du ble sagt opp av en annen grunn, vær ærlig om omstendighetene uten å avsløre alle detaljer. Det er ingen grunn til å trekke ned intervjuet med en langdryg forklaring av situasjonen din. Å si at bedriften din ble kjøpt ut og de nye eierne ønsket en retningsendring kan være alt som trengs.

Bestem hvor mye av en forpliktelse du er villig til å gjøre

Du tror kanskje en mediesjef elsker å ansette nye medarbeidere. Sannheten er at de fleste heller vil beholde menneskene de har og bygge ferdighetene deres i stedet for å starte fra bunnen av med et nytt ansikt.

Det er derfor du kan bli spurt om hva slags forpliktelse du er klar til å gjøre for selskapet. En sjef vil ikke ha en her-i dag-og-borte-i morgen-arbeider.

Du må si at du vil være der i minst to år. Det første året vil bli tatt opp med opplæring, som gir deg ett år til å være en solid produsent.

Hvis du ærlig kan si at du vil være der lenger, understreke at du er villig til det signere en langsiktig kontrakt . Du gir sjefen din trygghet i å vite at hun ikke trenger å gjenta denne prosessen på en stund.

Forutse sonderende spørsmål

Noen potensielle sjefer vil gå utover standardspørsmålene for å prøve å finne ut mer om deg. 'Hva var den siste boken du leste?' eller 'Hva var den største feilen du noen gang har gjort?' blir noen ganger spurt.

Selv om det er umulig å forutsi hva du kan møte, forbered deg på undersøkende spørsmål. Vurder hvorfor du ønsker å jobbe for dette selskapet, i denne stillingen, og hvilke mål du ønsker å oppnå. Svarene kan være en del av det du forteller intervjueren.

Noen få sjefer prøver kanskje å snuble deg for å teste din nåde under ild. Tross alt, hvis du søker på en rapporteringsjobb, må du bruke samme ferdighetssett for å spørre vanskelige spørsmål under dine egne intervjuer.

Men flertallet av potensielle sjefer ønsker bare å bli kjent med deg. Du vil finne at angsten du kanskje føler vil lette når du innser at de tar en risiko med alle de ansetter, og at dere begge ønsker å ta den riktige avgjørelsen og ha en lykkelig, produktiv fremtid.