Menneskelige Ressurser

Hvordan gi anerkjennelse som motiverer dine ansatte

Kontorkolleger gratulerer glad kvinne begeistret av gode nyheter på nettet

••• fizkes/iStock/Getty Images Plus

Har du noen gang vært den månedens ansatt ? Har du den beste nettsiden i henhold til en kollegastemme? Fikk du den flotte parkeringsplassen ved siden av bedriftsdøren i en uke eller mer?

Vant du teamarbeidsprisen for kvartalet, men du er ikke helt sikker på hvorfor? Sjansen er stor for at du er det et offer for ansattes anerkjennelse det var ikke motiverende og mest sannsynlig gjort feil.

Kanskje du følte deg bra med anerkjennelsen, men det er usannsynlig at medarbeidere deler gleden din. De ansatte som ikke er nominert for anerkjennelse, og som ikke forstår kriteriene for tildeling av belønningen, blir generelt negativt påvirket av den ansattes anerkjennelse.

Dette er spesielt frustrerende når den ansatte mener deres bidrag var tilsvarende eller enda bedre. Eller, ansattes anerkjennelse blir en spøk (må være din tur til å bli månedens ansatte) eller en demotivator (jeg ble ikke nominert, så glem det når du trenger hjelp igjen en gang).

Utstemte utmerkelser er generelt en popularitetskonkurranse, spesielt når solide kriterier for vurdering ikke er etablert. Eller, hvis tiden som er nødvendig for å gi en utdannet stemme er utilgjengelig eller ukompensert, vil få bry seg om å delta.

Motiverende ansattgjenkjenningsfeller

Du kan unngå de ansattes gjenkjennelsesfeller som:

 • Trekk ut en eller noen få ansatte som på mystisk vis er valgt ut til anerkjennelsen
 • Slapp av moralen til de mange som ikke klarte å vinne, plassere eller til og med vise
 • Forvirrende personer som oppfyller kriteriene for ansatt anerkjennelse ennå ikke ble valgt
 • Søk stemmer eller andre personlige, subjektive kriterier for å avgjøre vinnere.

Ansattes anerkjennelse som er motiverende og givende

Ansatt anerkjennelse er en av nøklene til vellykket motivasjon av ansatte . Ansattes anerkjennelse følger tillit som en faktor i ansattes tilfredshet med sin overordnede og sin arbeidsplass.

Uformell anerkjennelse , så enkelt noen ganger som å si takk og vær så snill, burde være på alle ansattes sinn hver dag . Spesielt veiledere og kolleger har muligheten til å rose og oppmuntre til beste innsats daglig. Disse tipsene vil hjelpe deg vellykket gi mer formell anerkjennelse som er verdsatt, verdifullt og motiverende.

 • Bestem hvilken atferd arbeidsplassen din ønsker å gjenkjenne. I et kundeselskap bestemte et team seg for å anerkjenne teamarbeid , gå den ekstra milen og mange års tjeneste. Et annet selskap anerkjente ansatte for deres bidrag til medarbeidernes suksess.
 • Identifiser og kommuniser kriteriene som de foreslåtte mottakerne vil bli vurdert eller vurdert etter, slik at folk er klare på hva de må gjøre for å kvalifisere for anerkjennelsen. (Du må forstå hva de klare forventningene er hvis du skal ha noen sjanse til å møte dem. Jo klarere, jo bedre.)
 • Kunngjør og kommuniser anerkjennelsen og kriteriene du har fastsatt for prisene. Gi ansatte mulighet til å stille spørsmål, diskutere og dele betydningen av kriteriene.
 • Design og kommuniser prosessen der ansatte skal velges ut for anerkjennelse slik at alle ansatte forstår utvelgelsesprosessen. De vil også ønske å vite hvem som skal avgjøre, basert på de kommuniserte kriteriene, hvem som skal vinne prisene.
 • Gi folk tid til å kvalifisere seg for anerkjennelsen.
 • Hvert bidrag som kvalifiserer for anerkjennelsen bør motta anerkjennelsen.
 • Hvis økonomiske begrensninger er et problem, kan du enten presentere innregningsbeløp du har råd til. Eller kunngjør alle kvalifiserte ansatte, ros dem offentlig for deres bidrag, og plasser deretter alle navn i en trekning for å velge den heldige vinneren.
 • Forstørr verdien av anerkjennelsen ved hjelp av disse metodene: navngi de ansatte offentlig, plasser ansattes navn i nyhetsbrevet, send ut en e-postmelding for hele selskapet, og så videre.

Er det noen gang greit å nominere folk eller prosjekter og bare stemme? I min bok, kun for trivielle, morsomme arrangementer og premier. Ingenting av betydning bør noen gang behandles som en popularitetskonkurranse. Et eksempel?

En kundebedrift, i et rentromsmiljø, har grupper med ansatte som dekorerer utvendige vinduer rundt produksjonsområdet hver høytid. Alle ansatte stemmer på sitt favorittvindu, og en nominell gave går til lagene som dekorerte de tre øverste vinduene.

Effektiv, rettferdig anerkjennelse av ansatte er motiverende for begge de ansatte mottar anerkjennelse og deres medarbeidere – gjort riktig.