Jobbintervjuer

Hvordan øve for et intervju

Tips for å øve på et jobbintervju

Kvinne tar opp innhold hjemme ved hjelp av mobiltelefonen

••• Hispanolistiske / Getty-bilderInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å ta deg tid til å øve på et jobbintervju vil hjelpe deg med å føle deg komfortabel under jobbintervjuet, forbedre intervjuferdighetene dine og øke sjansene dine for å få et jobbtilbud.

Hva er den beste måten å øve på? Å øve er en av de beste måtene å forberede seg til et jobbintervju . Du kan øve med en profesjonell, be et familiemedlem eller en venn om å hjelpe til, eller øve selv.

TIL spottintervju med en profesjonell er en måte å lære og øve på intervjuferdigheter, i tillegg til å bruke et online intervjuforberedende verktøy. Avhengig av ressursene du bruker, kan dette være gebyrbaserte alternativer, men du kan fortsatt øve selv om du ikke har råd til profesjonell hjelp.

Gjør-det-selv intervjupraksis

Det er flere måter å forberede seg til et intervju hjemme uten hjelp fra en profesjonell karriererådgiver, intervju coach , eller en avgiftsbasert tjeneste. Du kan også trene på intervjuer helt alene eller rekruttere venner og familie til å hjelpe deg.

Hvis du er en høyskolestudent eller utdannet, sjekk med ditt karrierekontor for å se om de tilbyr praksisintervjutjenester.

Hvis du er ny på arbeidsplassen eller ikke har intervjuet på en stund, prøv å lære det formatet på intervjuet for å unngå overraskelser. Hvis du forstår hvordan et jobbintervju fungerer , kan du vite hva du kan forvente.

Du trenger ingen overraskelser mens du intervjuer, så å lære om prosessen, enten det er et video-, telefon- eller personlig intervju, vil hjelpe deg med å forberede deg til å gjøre det beste inntrykket.

Øv deg på å svare på intervjuspørsmål

Den enkleste måten å forberede seg på er å lage en liste over vanlige intervjuspørsmål og svar høyt på hvert spørsmål. Jo mer du øver, jo mer vil du være forberedt på å svare under et faktisk jobbintervju. Det er viktig å øve høyt slik at du kan venne deg til å verbalisere svarene dine og bli mer komfortabel med å snakke.

Bruk Flashcards

Skriv ned spørsmålene på flashcards. Ved å blande kortene vil du bli komfortabel med å svare på spørsmål i hvilken som helst rekkefølge. Bruk av flashcards vil også hjelpe deg med å ramme inn svarene dine, slik at du er klar til å svare uten å nøle under selve intervjuet.

Registrer deg selv når du øver

Hvis du har et webkamera, videokamera eller smarttelefon, ta opp svarene dine og spill dem av til deg selv. Vurder din kroppsspråk (hvis du har et videokamera) og svarene dine på spørsmålene.

Vær oppmerksom på din holdning og øyekontakt; du vil ikke fikle, bli for ordrik eller høres usikker ut. Hvis du ikke har videokamera eller båndopptaker, øv deg foran speilet.

Hvis du er LinkedIn-medlem, kan du bruke LinkedIns intervjuforberedende verktøy å øve på å svare ved å spille inn en video eller skrive et svar.

Rekrutter en venn eller et familiemedlem

Du kan også gi en liste med spørsmål til en venn eller et familiemedlem og få dem til å intervjue deg og gi konstruktive tilbakemeldinger. Å øve med en venn eller et familiemedlem vil gi deg et komfortabelt, trygt miljø for å forbedre dine intervjuferdigheter og motta tilbakemeldinger.

Kle på delen

En måte å få et gjør-det-selv praksisintervju til å virke mer som et faktisk jobbintervju, er å kle seg ut intervjuantrekk .

Ikke bare vil det å kle på delen få deg til å føle at du er på vei til et ekte jobbintervju, men det vil også tillate deg å sørge for at intervjuklærne dine er i orden og at du er klar til å gå.

Å prøve klærne på dagen for intervjuet vil ikke gi deg mye rom for å improvisere hvis noe er galt, som flekk eller dårlig passform.

Sett opp et intervjurom

Øvelsen din vil føles mer som et faktisk intervju hvis du setter opp et intervjurom. Selv om det er kjøkkenbordet ditt (ryddet for rot) med en stol på hver side, en for deg og en for intervjueren, vil det legge til rette for at praksisintervjuet ditt blir mer formelt.

Bunnlinjen

Øver på din intervjuferdigheter vil bidra til å redusere stress under selve intervjuet, og vil tillate deg å fokusere på å få kontakt med intervjueren din i stedet for å slite med å finne svar. Jo mer kjent du er med typer intervjuspørsmål du vil bli spurt, jo bedre forberedt vil du være til intervju.

Her er en liste over øve intervjuspørsmål for en rekke yrker. Å bruke litt tid på å øve vil øke selvtilliten din og hjelpe deg med å klare jobbintervjuene dine.