Karriereråd

Hvordan den eksterne ansettelsesprosessen fungerer

Forretningsfolk på videokonferanse

••• FS Productions / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

I 2020 gikk mange arbeidsgivere over til fjernarbeid på heltid - kanskje permanent i noen tilfeller.Selskaper som Facebook, Twitter og Shopify har annonsert planer om å la noen eller alle ansatte jobbe hjemmefra på ubestemt tid.

Helseproblemer og billigere faste kostnader er blant de viktigste årsakene til at arbeidsgivere støtter fjernarbeid. Ansatte får også mange fordeler ved å jobbe eksternt. I følge en undersøkelse fra videokonferanseteknologifirmaet OWL Labs sa 83 % av de spurte at å jobbe eksternt ville gjøre dem lykkeligere. Kanskje det forklarer hvorfor flere av de spurte sannsynligvis ville se etter en annen jobb hvis de ikke lenger kunne fortsette fjernarbeid.

Hvis du ønsker å bli med i denne arbeidsstyrken og lande en jobb hjemmefra , er det nyttig å forstå den eksterne ansettelsesprosessen. Mens mange aspekter av intervjuprosessen ligner på den personlige versjonen, er det nok subtile forskjeller som det lønner seg å lese seg opp på før du hopper inn. Her er noen trinn du kan ta eller støte på under den eksterne ansettelsesprosessen.

Finn eksterne jobber

Den beste jobbsøkingsplan er flersidig. Ikke stol kun på én kilde for jobbmuligheter. La ditt profesjonelle nettverk vite at du leter, søk etter stillingsannonser på nettet og følg drømmearbeidsgiverne dine på sosiale medier.

Du vet aldri hvor drømmejobben din kommer fra.

Hvis du leter etter din første fjernjobb , kan du også utvide søket til å inkludere freelance-, kontrakts- og deltidsmuligheter. Bedrifter er mer villige til å ta sjansen på en korttidskontraktarbeider. I tillegg kan den midlertidige jobben din utvikle seg til en heltidsrolle, eller gi deg den eksterne arbeidserfaringen som andre arbeidsgivere søker.

Ser du etter stillingsannonser på nett? Mens du kan finne mange muligheter på jobbsøkemotorer og generelle jobbsøkingsnettsteder ved å søke etter nøkkelord som fjernkontroll, arbeid hjemmefra og fjernarbeid, bør du også prøve nisjejobbbrett. Eksterne jobbtavler som f.eks FlexJobs , WeWorkRemotely , og remote.com tilby jobbannonser hjemmefra.

Bli valgt ut til intervju

For å komme til intervjustadiet, må du komme forbi søkersporingssystemet og imponere ansettelsessjefen. Dette betyr dekoding av stillingsannonsen for å finne ut hvilke ferdigheter, kvalifikasjoner og prestasjoner som er mest attraktive for arbeidsgiveren. Deretter bruker du disse nøkkelordene i CV-en og følgebrevet, så vel som under jobbintervjuet.

Når du søker på en ekstern jobb, er det avgjørende å vise at du har begge deler harde og myke ferdigheter som er nødvendige for å lykkes i rollen.

Husk at din potensielle leder kanskje ikke kan trene deg personlig. Faktisk kan det hende de ikke en gang møter deg personlig på en stund - eller i det hele tatt.

Du må demonstrere at du kan hoppe inn i rollen uten mye tilsyn og være en suksess, fra dag én.

Legg vekt på din jobbspesifikke ferdigheter for eksempel prosjektledelse, administrative ferdigheter eller din kjennskap til programvarepakker. Vis også din folks ferdigheter som kommunikasjon, teamarbeid og selvmotivasjon.

Til slutt, hvis du har erfaring med å jobbe hjemmefra sørg for å markere det . Å administrere tiden din, samarbeide på avstand og feilsøke tekniske problemer er verdifulle ferdigheter. De fleste arbeidsgivere med eksterne stillinger foretrekker å ansette noen med ekstern arbeidserfaring, enten fra en tidligere jobb, frilans- og kontraktsarbeid, eller gründerforetak.

Forvent å gjøre flere videointervjuer

Intervjuprosessen ser ut til å bli lengre og mer involvert hvert år, og den eksterne ansettelsesprosessen er ikke annerledes. Det ville hjelpe hvis du forberedte deg på flere telefon- eller videointervjuer, som kan innebære å ansette ledere, potensielle kolleger og menneskelige ressurser.

Hvis du er ny på videojobbintervjuer, forbered deg på forhånd, og du vil føle deg mer avslappet under diskusjonen. En ResumeGo-undersøkelse viser at arbeidsgivere oftest bruker disse videoplattformene:

 • Zoom: 43 %
 • Skype: 12 %
 • Google Meet/Hangouts: 19 %
 • Microsoft Teams: 7 %
 • Cisco WebEx: 5 %
 • Annet: 14 %

Bli komfortabel med de vanligste teknologiene og bruk dem til å gjøre praksisintervjuer med venner som kan kritisere prestasjonen din. Sørg for å kle deg passende og sett opp et profesjonelt arbeidsområde før du intervjuer, slik at du er klar til å gå. Hopp over de sprø Zoom-bakgrunnene og hold den passelig for jobben.

Vær klar til å gjøre et videointervju med en gang. Arbeidsgivere kan sende screeningsspørsmål eller ta en telefon først, eller de kan gå rett til videochat.

Forbered deg på fjernarbeidsspørsmål

Forbered deg på å svare intervju spørsmål om din arbeidserfaring, kvalifikasjoner, ferdigheter og mål. Forvent også at ansettelseslederen stiller intervjuspørsmål for å avgjøre om du kan jobbe produktivt og vellykket hjemmefra. Disse kan omfatte:

På et tidspunkt i løpet av intervjuprosessen kan arbeidsgiveren også spørre deg om posisjonen din - selv om jobben din er helt ekstern. Dette er fordi noen jobber er stedsspesifikke blant annet på grunn av juridiske eller skattemessige krav.

Mange arbeidsgivere opptrer ferdighetsvurderinger før ansettelse eller be ansatte om å fullføre et eksempelprosjekt under intervjuprosessen. For eksterne jobber kan disse verktøyene være enda viktigere. Alle kan hevde å ha en ferdighet, men disse teknikkene gir bevis på en søkers evner i tillegg til å gi innsikt i hvordan de fungerer.

Etter intervjuet

Uansett om du har tenkt å forfølge jobben, send en takkebrev eller e-post så snart som mulig etter jobbintervjuet for å uttrykke din takknemlighet for muligheten. Du kan også bruke dette notatet til å understreke dine kvalifikasjoner på nytt eller avklare poeng fra intervjuet.

Når intervjuprosessen er fullført, kan du forvente enten en tilbudsbrev eller et avslagsbrev. Vanligvis vil disse bli sendt via e-post og følge en mal som selskapet bruker for denne kommunikasjonen.

Igjen, det er vanskelig å si hvor lang tid det kan ta å få beskjed om jobben. Noen organisasjoner er ganske raske, mens andre lar arbeidere henge. Noen ganger kan du til og med støte på et selskap som spøkelser potensielle ansatte, og lar dem dingle uten et klart ja eller nei.

Hvor frustrerende denne situasjonen enn kan være, tenk på at du sannsynligvis har hatt en heldig flukt. En bedrift som behandler jobbkandidatene sine dårlig vil sannsynligvis gjøre det samme mot sine ansatte.

Bestem om du vil godta jobben

Hvis du mottar et tilbud, må du bestemme deg for om du vil akseptere det mot tilbud , eller avslå . Til vurdere jobbtilbudet , Vurder følgende:

 • Gjør det kompensasjon og fordeler slik som helseforsikring, pensjonsordninger og syketid møte dine behov?
 • er bedriftskultur og arbeidsmiljø en match?
 • Er det andre fordeler som kan veie opp for en lavere lønn?
 • Vil du være i stand til å oppnå balansen mellom arbeid og privatliv du trenger?
 • Vil du ha muligheter til å lære og vokse?
 • er det en veien til forfremmelse hvis du vil ha en eller annen sjanse til å komme nærmere dine mål?

Onboarding og orientering

Til slutt, hvis du mottar et tilbud og takker ja til stillingen, kan du vanligvis forvente å delta i et onboarding- eller orienteringsprogram. Disse har ofte form av interaktive økter og møter via Zoom eller en lignende plattform for fjernarbeidere. Noen selskaper bruker videochatter for å hjelpe nye kollegaer med å koble seg sosialt under innføringsprosessen.

Viktige takeaways

 • Legg vekt på kvalifikasjonene dine ved å matche ferdighetene dine til kravene i stillingslisten, men ikke glem å fremheve eventuell ekstern arbeidserfaring.
 • Gjør et godt inntrykk i videointervjuet ved å kle deg profesjonelt og øv deg på å bruke videokonferanseprogramvaren før møtet.
 • Forbered deg på å svare på spørsmål om fjernarbeid og vis at du har initiativ, ansvar og tidsstyringsferdigheter for å lykkes.
 • Send et takkebrev så snart som mulig etter jobbintervjuet, uttrykk din takknemlighet og fremhev dine ferdigheter.

Artikkelkilder

 1. SHRM. COVID-19 tar i bruk nye utsikter for å ansette eksterne arbeidere . Åpnet 2. juni 2020.

 2. Wall Street Journal. ' For mange er fjernarbeid i ferd med å bli permanent i kjølvannet av koronaviruset .' Åpnet 2. juni 2020.

 3. OWL Labs. Status for fjernarbeid 2019 . Åpnet 2. juni 2020.

 4. Remote.co. Hva er din ansettelsesprosess for eksterne arbeidere ? Åpnet 2. juni 2020.

 5. ResumeGo. Virtuelle jobbintervjuer under COVID-19-pandemien . Åpnet 2. juni 2020.

 6. OWL Labs. Veiledning for ekstern ansettelse . Åpnet 2. juni 2020.

 7. Talentstyret. ' The 2017 Talent Board Candide Experience Benchmark Research: Pre-Employment Assessment and Testing .' Åpnet 2. juni 2020.

 8. SHRM. Virtuell onboarding av eksterne arbeidere viktigere enn noensinne . Åpnet 2. juni 2020.