Jobbintervjuer

Hvordan omplanlegge et jobbintervju

Holde kontakten med kontoret hjemmefra

••• mapodile / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har planlagt et jobbintervju, men du er syk, bilen din vil ikke starte, du sitter fast i en storm, eller du klarer rett og slett ikke det. Hva burde du gjøre? Vi vet alle hvor viktige personlige intervjuer er, men noen ganger oppstår det omstendigheter som kan kreve at du planlegger om selv det mest vitale jobbintervjuet.

Intervjuere ønsker ikke å møte syke kandidater, så tenk absolutt på å endre tidsplanen hvis du er syk.

Hvis du ikke er sikker på at du kan komme dit av en eller annen grunn, er det bedre å prøve å ombestemme tid på forhånd enn å ringe fra veien når du gled ut i en grøft under en snøstorm, eller er på vei til sykehuset med en syk barn. Det er hensiktsmessige måter å planlegge et jobbintervju på for å bevare sjansen for å bli ansatt, selv om du ikke kan gjennomføre det planlagte intervjuet.

omplanlegging av et jobbintervjuinfografikk

Balansen

Hva du skal gjøre hvis du er syk

Å møte opp til et jobbintervju når du er syk kommer til å bekymre intervjueren, ikke imponere dem. Hvis du har luftveis- eller influensalignende symptomer – inkludert hoste, rennende nese, tett nese eller sår hals – gjør både deg selv og ansettelsessjefen en tjeneste og bli hjemme.

Du vil spre uønskede bakterier, og vil ikke intervjue godt hvis du er syk. Din dømmekraft kan også settes i tvil. Ønsker de virkelig å ansette noen som er villig til å sette sine kolleger i fare?

Gyldige grunner til å ombestille et intervju

Det er andre årsaker enn sykdom som gjør det nødvendig å ombestille et intervju. De fleste selskaper forstår at omstendigheter dukker opp – et sykt familiemedlem, en planleggingskonflikt, bilproblemer og en rekke andre årsaker. Det er en god idé å være ærlig om hvorfor du trenger å planlegge på nytt, så sørg for at det er en gyldig grunn.

Hvis du endrer tidsplanen fordi du fikk et intervju for en jobb du er mer interessert i, bør du kanskje vurdere avbryte intervjuet heller enn å la dem vente. Du vet aldri om du kanskje møter intervjuerens svigerinne i det andre selskapet, og bedraget ditt kan komme tilbake til dem. Det er bedre å være ærlig enn å bli tatt i en løgn.

Hvordan omplanlegge et intervju

Det som er viktig er å gi selskapet beskjed i tide om at du ikke vil være i stand til å gjennomføre intervjuet og å prøve å sikre en ny intervjudato når du snakker med dem, så lenge denne jobben fortsatt er en prioritet. Hvis du trenger å avlyse et intervju, gi ansettelseslederen så mye varsel som mulig.

Det er best å varsle personen som planla intervjuet via e-post og telefon også, for å sikre at meldingen din mottas så snart som mulig.

Avhengig av intervjuerens tidsplan, kan det hende de ikke ser den ene eller den andre meldingen før de ankommer kontoret.

Fortell dem at du ikke kan klare det, og spør om det er mulig å endre tidsplanen:

  • Foreslå en dag eller to når du er tilgjengelig hvis du sender e-post eller legger igjen en talepost.
  • Hvis du får svar, spør når det er et passende tidspunkt for deg å komme på intervju.
  • Når du planlegger om på grunn av sykdom, sørg for å gi deg selv litt tid til å komme deg.
  • Vær så fleksibel som mulig, og prøv å imøtekomme timeplanen deres for å sette en annen dato for møtet. De gir deg en ny sjanse, så vær nådig.

Forespørsel om å omplanlegge et intervjueksempel

Emne : Ditt navn - Spørsmål om omplanlegging av intervju

Kjære fru Calibran,

Ville det være mulig å omplanlegge intervjuet vi hadde planlagt for sosiale medier-assistenten 17. august kl. 10? Dessverre kan jeg ikke være med på det tidspunktet. Jeg vil imidlertid sette stor pris på muligheten til å snakke med deg om stillingen.

Jeg er tilgjengelig på alle andre dager og tidspunkter denne uken, når det passer best for deg.

Tusen takk for din omtanke.

Beste,

Du Myers

Utvide

Gi så mye varsel som mulig

Uansett årsak, gi selskapet så mye beskjed som mulig om at du ikke kommer til å være der. Det vil settes pris på å ta hensyn til intervjuerens tid.

Avbestilling i siste øyeblikk, med mindre det er en reell nødsituasjon, kan bli holdt mot deg.

Ta kontakt med intervjueren så snart du vet at du ikke kan gjennomføre intervjuet. Intervjuere og ansettelsesledere er også mennesker, og de vil mest sannsynlig forstå og sette pris på at du er ærlig og gir dem nok varsel til å justere sine egne tidsplaner.

Følg opp for å bekrefte den nye datoen

Send en takkebrev før det endrede intervjuet ditt for å takke dem for at du lot deg planlegge på nytt. La dem vite at du forstår at timeplanene deres er travle, og si at du setter pris på at de imøtekommer ditt behov for å endre planer. Bekreft dato og klokkeslett av det endrede intervjuet i meldingen din.