Jobbintervjuer

Hvordan undersøke et selskap for et jobbintervju

7 måter å finne ut hva du trenger å vite før den store dagen

Kvinne studerer med bærbar PC på kafé

••• JGI/Daniel Grill / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har kanskje hørt rådet om at det er viktig å ha noen spørsmål til ansettelsesleder når du intervjuer for en jobb. Det er sant at intervjuere vil forvente at du er nysgjerrig og interessert i organisasjonen deres, og de forventer å vise det ved å stille spørsmål, men det er også sant at du bør komme til intervjuet med et godt grunnlag for kunnskap om selskapet.

Forhåpentligvis vil du lære mye om selskapet under intervjuet – for eksempel om organisasjonen og bedriftskultur område passer godt for deg, for eksempel. Men under intervjuet er ikke tiden for å lære grunnleggende informasjon om selskapet. Du bør vite alt det før du setter din fot i bedriftens hovedkvarter.

Den gode nyheten er at det er enklere enn noen gang før å lære om en arbeidsgiver før jobbintervjuet. Ta deg tid på forhånd til å lære så mye du kan på nettet. Deretter kan du benytte deg av det virkelige nettverket ditt for å se hvem du kjenner som kan bidra til å gi deg et intervjuforsprang på de andre kandidatene. Gjør din research, og du vil gjøre et mye bedre inntrykk på ansettelsessjefen. Her er tips for å undersøke bedrifter før intervjuet.

Besøk selskapets hjemmeside

Start med å besøke selskapets hjemmeside. Der kan du gjennomgå organisasjonens målsetning og historie, produkter og tjenester og ledelse, samt informasjon om bedriftskulturen. Informasjonen er vanligvis tilgjengelig i delen 'Om oss' på nettstedet. Hvis det er en pressedel av nettstedet, les gjennom de omtalte lenkene der.

Vær oppmerksom på temaer som dukker opp gjentatte ganger på nettstedet. Like mye som alle uttalte bedriftsverdier, er ordene bedrifter velger å beskrive seg selv som forteller. Vil du jobbe på et sted hvor folk drives til fortreffelighet, eller gjør det deg trøtt? Liker du ideen om å jobbe med mennesker som vurderer kollegaens familie, eller trenger du mer avstand mellom jobben og privatlivet? Selvfølgelig bruker organisasjoner hyperbole når de snakker om seg selv... men det er ofte ganske talende hyperbole.

Bla gjennom sosiale medier

Deretter sjekker du selskapets kontoer på sosiale medier. Besøk deres Facebook-, Instagram- og Twitter-sider. Dette vil gi deg en god følelse av hvordan selskapet vil at forbrukerne skal se det. Lik eller følg selskapet for å få oppdateringer. Du vil finne informasjon du kanskje ikke har funnet ellers.

Du kan også avdekke noen røde flagg. Hvis organisasjonen for eksempel ikke har en profesjonelt administrert tilstedeværelse på sosiale medier, eller hvis den oppdateres sporadisk og inkonsekvent, kan det hende at de ikke har fullstendig kontroll over sitt offentlige image.

Bruk LinkedIn

LinkedIn bedriftsprofiler er en god måte å finne mer informasjon om et selskap du er interessert i. Du vil kunne se kontaktene dine i selskapet, nyansettelser, kampanjer, stillinger lagt ut, relaterte selskaper og selskap statistikk. Hvis du har forbindelser i selskapet, bør du vurdere å kontakte dem. Ikke bare kan de sette inn et godt ord for deg, men de kan også dele sitt perspektiv på selskapet og gi deg tips som vil hjelpe deg med å klare intervjuet.

Ta en titt på intervjuerens LinkedIn-profil for å få innsikt i jobben deres og bakgrunnen deres. Se etter vanlige koblinger mellom dere. Kjenner du de samme menneskene? Gikk du på samme skole? Er du en del av de samme gruppene, online eller utenfor? Disse vanlige koblingene kan hjelpe deg med å etablere rapport under intervjuprosessen.

Få en Intervju Edge

Vurder å slå opp selskapet på Glassdør . Deres Intervjuspørsmål og anmeldelser seksjonen har en gullgruve av informasjon for jobbsøkere.

Du kan finne ut hvilke kandidater til stillingene du intervjuer til som ble spurt og få råd om hvor tøft intervjuet var. Bruk anmeldelser for å få en følelse av bedriftskultur. Når det er sagt, ta dem med en klype salt - det er ofte mest sannsynlig at ansatte legger igjen anmeldelser når de er misfornøyde. Når du leser anmeldelser, se etter gjentatte temaer. Jo flere omtaler et gitt emne får (enten det er ros for fleksible timer eller frustrasjon med toppledelsen), jo mer sannsynlig er det å være nøyaktig.

Bruk Google og Google Nyheter

Søk både på Google og Google Nyheter etter firmanavnet. Dette kan være uvurderlig. Du kan finne ut at selskapet ekspanderer til Asia, for eksempel, eller nylig mottok en runde med oppstartsfinansiering. Eller du kan finne ut at et nylig produkt underpresterte eller måtte tilbakekalles. Denne kunnskapen kan bidra til å forme svarene dine på intervjuspørsmål.

Trykk på Dine tilkoblinger

Kjenner du noen som jobber i bedriften? Spør dem om de kan hjelpe.

Hvis du er en høyskoleutdannet, spør din karrierekontor hvis de kan gi deg en liste over alumni som jobber der. Send dem en e-post, send en LinkedIn-melding , eller ring og be om hjelp.

Bli kjent med bransjen og konkurrentene

I tillegg til å undersøke selskapet, er det fornuftig å vurdere den generelle bransjen. Hvis du for eksempel intervjuer for en jobb i et kredittforetak, er det nyttig å bli informert om gjeldende boligeierskapstrender. Bli kjent med selskapets største konkurrenter og identifiser deres suksesser og mangler også. Innsikt i selskapets bransje og rivaler vil garantert imponere intervjuere.

Hvordan bruke denne forskningen under intervjuer

Under et jobbintervju, intervjuere stille spørsmål for å bli kjent med kandidater . Men deres hovedmål er å finne ut om en kandidat vil passe godt for stillingen og selskapet.

Din bedriftsundersøkelse vil gjøre svarene dine på spørsmål overbevisende og vise at du vil være nyttig for deres mål og bunnlinje.

I tillegg vil kunnskapen din hjelpe deg med å gi et spesifikt svar hvis du blir spurt om hvorfor du vil jobbe for selskapet. Du kan dele detaljer om ting du synes er beundringsverdig om selskapet, dets oppdrag eller dets kultur.