Amerikanske Militære Karrierer

Hvordan stige i marinerangering med offisersopprykk

Bildet viser to medlemmer av marinen. Teksten lyder:

Bilde av Elise Degarmo The Balance 2019

En offiser i den amerikanske marinen er ikke garantert en forfremmelse. Imidlertid må en junioroffiser virkelig jobbe for ikke å rykke opp i gradene som løytnant (O-3). Kriminelle handlinger som kjøring mens de er beruset (DWI), forbrødring, seksuell trakassering eller godt dokumentert dårlig lederskap er noen av de typiske årsakene til at unge junioroffiserer ikke ville oppnå O-3.

Hvordan marinen fremmer offiserer

Marinen fremmer offiserer basert på ledige stillinger i de avanserte offisersrekkene, så det er ingen automatiske opprykk. Noen offisermiljøer er større enn andre og tilbyr et bredere spekter av avanserte stillinger forbi 20-årsgrensen (O-6 og over). Noen samfunn som en SEAL, Diver og Navy EOD er ​​mindre samfunn med svært begrensede blokker i O-7 og høyere rekker.

Det er imidlertid noen ting du kan gjøre – noen åpenbare, andre ikke – for å forbedre sjansene dine for å bli forfremmet når du tjener som amerikansk sjøoffiser.

Kategorier av sjøoffiserer

Det er tre kategorier av offiserer fra den amerikanske marinen, og du vil konkurrere om kampanjer kun innenfor kategorien din. Disse inkluderer:

  • Begrenset tjenesteoffiserlinje: Inkluderer overflate-, ubåt-, luftfarts-, Information Dominance Corp, SEAL, General and Explosive Ordnance Disposal Series LDOs.
  • Begrenset tjenesteoffiserstab: Inkluderer LDO-er for forsyning og sivilingeniørkorps.
  • Chief Warrant Officer: Alle CWO-er konkurrerer om de samme forfremmelsesmulighetene fra marinen.

Ifølge Sjøforsvaret betyr denne praksisen at offiserer som er i svært forskjellige felt – for eksempel flykontroll og atomkraft – konkurrerer om de samme forfremmelsene. Utvalgskomiteen har i oppgave å velge de 'beste og mest kvalifiserte' blant alle opprykkskandidater. Styret vurderer både kompetansen til søkeren og tjenestens spesielle behov, ifølge Sjøforsvaret.

Forbedre kampanjesjansene dine

De aller fleste marineoffiserer tjener minst én eller to forfremmelser. Men når du først er forfremmet til en høyere rangering, blir det vanskeligere å bli forfremmet videre.

Å bli godkjent for å bli sjef for et skip, ubåt, luftving, SEAL Team eller annen enhet er en nesten garantert måte å lage O-5 og kanskje O-6. Men å kjøre et skip på grunn eller ha en skandale i enheten din kan være grunn til oppsigelse, og du vil sannsynligvis aldri bli avansert igjen.

Å bli akseptert for en hovedkommando er også en annen måte å sikre O-6, og kanskje O-7-avansement hvis offiseren har en fantastisk rekord i ytelse på det nivået.

Amerikansk lov styrer hvor mange offiserer i klassene Chief Warrant Officer 5, Kommandørløytnant, Kommandør og Kaptein som Sjøforsvaret til enhver tid kan ha. Derfor er opprykk til disse karakterene direkte knyttet til ledige stillinger, og ikke til kvalifikasjoner.

Imidlertid er disse ledige stillingene vanligvis få hvert år, og utvelgelsesprosessen krever at et styre av senioroffiserer velger den mest kvalifiserte søkeren for å bli avansert til neste rang og utføre på det kommandonivået.

Sjøforsvaret anbefaler å diskutere karrieren din og dine forhåpninger om forfremmelse med sjefen din og med andre offiserer, inkludert senior LDO-er og CWO-er. Det kan hjelpe deg med å få en ide om hva du må gjøre for å få en kampanje.