Forlater Jobben Din

Hvordan si farvel når du forlater jobben din

Den beste måten å si farvel på når du går videre

Forretningsfolk som går og snakker i kontorkorridoren

•••

Sam Edwards / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har funnet en ny jobb og er klar til å gi to ukers varsel til din nåværende arbeidsgiver. Eller du har mistet jobben. Nå lurer du på, hva er den beste måten å si farvel på når du forlater en jobb?

Hvis du er i ferd med å si opp, er ditt første ansvar å gi arbeidsgiver beskjed om at du slutter . Ta deg tid til formaliser din avgang ved å skrive et oppsigelsesbrev som inkluderer detaljene i planen din, som den siste dagen du skal jobbe og hvordan du kan bli kontaktet.

Det er viktig å skilles på gode vilkår. Du vil ikke at sjefen din skal høre rykter om din avgang gjennom vinranken.

Det neste trinnet er å sende en avskjedsmelding til medarbeidere for å fortelle dem at du går videre til en ny stilling, starter et jobbsøk, går av med pensjon eller gjør noe annet med livet ditt. Det passer å sende en e-post avskjedsbrev og å inkludere kontaktinformasjonen din slik at du kan holde kontakten.

Hvordan si farvel når du forlater en jobb

Håndter avreisen din like forsiktig som du ville håndtere enhver annen forretningsforsøk. Det er alltid lurt å ikke brenne broer fordi du ikke vet når du trenger dine tidligere arbeidsgivere som referanse.

Anmeldelse hva du skal si og hvordan du skal dra så avgangen din er polert og profesjonell. Hvis du ikke er sikker på hva du skal skrive i avskjedsbrevet, se gjennom eksempler på oppsigelsesbrev , oppsigelsesmail meldinger, og farvel brev , så skreddersy en for å møte dine omstendigheter.

Tips for å ta farvel med medarbeidere

forlate en jobbinfografikk

Når sjefen din vet at du drar, er det greit å la dine medarbeidere og kolleger vite at du går videre. Her er tips for å si farvel.

  • Fortell nære kolleger personlig: Det er greit å sende e-post eller melding til de fleste du har jobbet med. Men ha en personlig samtale med alle medarbeidere du er nær. Dette er spesielt viktig hvis avgangen din skal ha en betydelig innvirkning på arbeidslivet deres.
  • Koble til på LinkedIn: Hvis du ikke allerede er koblet til din kolleger på LinkedIn , nå er et utmerket tidspunkt å legge dem til i nettverket ditt.
  • Si farvel via e-post : Send en e-postmelding eller a LinkedIn-melding til medarbeidere du kjenner godt, eller til din avdeling. Du trenger ikke nødvendigvis å sende farvel til hele selskapet, spesielt hvis det er tusenvis av ansatte.
  • Hold meldingen kort og saklig: Ikke ta med en lang avhandling om hvordan du hatet jobben din og ikke orket å jobbe for selskapet. Ikke ta med det faktum at du tjener massevis av penger på den nye jobben, selv om det er sant. Det er ingen grunn til å kritisere eller skryte. Du ønsker å gå videre og si farvel på en positiv måte.
  • Husk de gode tidene: Nevn felles prosjekter dere har jobbet med eller spesielle tider dere har hatt sammen. Hvis du sender individualiserte farvel-e-poster, skreddersy meldingen din til forholdet ditt til kollegaen. Dette avskjedsbrevet er tilfeldig og personlig, snarere enn offisiell.
  • Holde kontakten: Del personlig kontaktinformasjon, inkludert e-postadresse og telefonnummer, slik at kollegene dine kan holde kontakten.
  • Se eksempler på avskjedsbrev for å få hjelp: Viser til disse avskjedsbrev for å få en idé om hvordan du skal si farvel når du ikke er sikker på hva du skal skrive.

Når du har blitt sparket eller permittert

Hvis du har vært det sparken eller permittert, og ønsker å fortelle kollegene dine at du drar, kan du sende en enda kortere e-postbrev , hvis du fortsatt har tilgang til bedriftens e-post.

Fortell kollegene dine at du skal gå videre. Spørre for jobbsøkingshjelp , hvis det passer, og oppgi din personlige kontaktinformasjon slik at de kan ta kontakt.

Du kan også inkludere en lenke til LinkedIn-profilsiden din. Ikke vent eller klag i denne e-posten selv om du føler deg trist, frustrert eller sint over å dra.

Hold farvel kort

Oppsummert, når du forlater en stilling, hold farvel kort og godt. Ikke gå over bord. Det er ikke nødvendig å gi ut for mye informasjon om hvorfor du går videre. Sørg for at du varsler kolleger som trenger å vite at du drar, med informasjon om hvordan du kan komme i kontakt med deg etter at du er borte.

Gjennomgå eksempler på farvelbrev

Her er en liste over eksempler på farvelbrev å si farvel til medarbeidere, klienter og forretningskontakter for å fortelle dem at du har godtatt en ny jobb , går av med pensjon eller går av. Det er også breveksempler du kan sende til kolleger, kunder og kunder for å gratulere dem og ønske dem lykke til når de går videre til en ny mulighet.