Jobbintervjuer

Hvordan selge deg selv under et jobbintervju

Ung dame smiler under et jobbintervju

••• Thomas Barwick / Stone / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva vil det si å prestere godt under et intervju? Vel, du må vise at du har den rette bakgrunnen og erfaringen, i tillegg til å være en god match for rollen og bedriftens kultur .

Tenk på dette som en forsterket, personlig versjon av det samme arbeidet du gjorde på jobbsøknaden for å få et intervju.

Men du må gjøre mer enn å krysse av i boksene på intervjulisten din – du vil at personen du snakker med skal føle seg begeistret for å gi et tilbud. Det betyr å selge deg selv til intervjuere, for å gjøre det klart at du er en sterk kandidat. Høres overveldende ut? Slik kommer du i gang.

Bær deg selv med selvtillit

Hvis du føler deg usikker på deg selv under intervjuet, vises det.

Gjør alt du kan for utad å projisere tillit når du møter intervjuere.

Det du sier som svar på spørsmål er viktig (mer om det senere), men hvordan du sier det, så vel som ditt generelle utseende og hvordan du bærer deg selv, er også meningsfullt. Her er noen ting du bør huske på:

Pass på kroppsspråket ditt

Sitter du sammen i stolen? Fitling? Unngå øyekontakt? Disse nei-nei kan få deg til å virke ufokusert, uinteressert i jobben eller usikker på deg selv. Oppretthold god holdning, få øyekontakt når du håndhilser, og sett deg i en stilling som utstråler engasjement i samtalen. Her er kroppsspråk tips å følge under ditt neste intervju.

Se dine ordvalg

Nerver kan gjøre verbale tics enda mer fremtredende. Prøv å unngå å si 'um' eller 'liker' for mye – og demp enhver tendens du har til å snakke opp – snakk med en stigende tone på slutten av hver setning. Uptalk er et talemønster som kan få deg til å virke umoden. Å ta opp deg selv med å øve på intervjuspørsmål – eller ha en venn til å øve med deg – kan hjelpe deg med å identifisere disse vanene.

Velg et antrekk som passer bransje og intervju

Det er ingen svar på hva du skal ha på deg under et intervju . Bruk noe du er komfortabel i (hvis du har en kløende søm eller fortsetter å dra i en kant, kan intervjuere legge merke til det), men velg også et antrekk som passer for det spesifikke intervjuet. Hva som passer for et intervju i et motemagasin, teknisk oppstart og detaljhandel er forskjellig.

Øv på svar, men sørg for å utvikle de som er spesifikke og minneverdige

Det er godt å øve på det du vil si som svar på vanlige intervjuspørsmål . Intervjuer forventer at du er forberedt. Men bare fordi spørsmålene er vanlige, betyr det ikke at svarene dine burde være det!

Husk: du vil selge deg selv under intervjuet, og ingen er ivrige etter å kjøpe et tullete produkt.

Mål å være minneverdig, så svarene dine fester seg i intervjuerens minne, selv dager etter en samtale.

Mens du øver på svarene dine, husk disse tipsene:

Vær spesifikk når du gir et eksempel. Ikke bare si at arbeidet mitt med det prosjektet sparte selskapet penger. Fortell intervjuere hvor mye penger og hva du gjorde for å spare dem. Unngå vage svar.

Fortell en historie som deg fortelle noe du har gjort eller opplevd . Det er lett å si at du er en lagspillende, detaljorientert selvstarter. Disse buzzordene kommer opp i stillingsannonser, men det er din jobb å oversette dem til historier om deg selv. Det beviser at du har kvaliteten.

Så i stedet for å si, jeg er en selvstarter, si: Da jeg kom om bord, var det en papir- og digitalbasert arbeidsflyt for den månedlige rapporten. Jeg undersøkte, og å fjerne den papirbaserte arbeidsflyten resulterte i 10 prosent besparelser og fjernet også duplikatarbeid. Jeg presenterte funnene mine for ledergruppen, og vi gikk over til en ny, kun digital rutine måneden etter. Personalet var lettet, og vi er alle glade for å skåne miljøet.

Hold det kort i svarene dine, men svar på det direkte spørsmålet. Ikke tumle i svarene dine. Det er bedre å ta en pause et sekund for å ramme tankene dine enn å dykke ned og avslutte babling i minutter på minutter. Vær respektfull for intervjuerens tid, og vær oppmerksom på signaler. (Hvis intervjuere ser ut til å kjede seg, er de sannsynligvis det – avslutt det!).

Å følge disse strategiene vil hjelpe deg å unngå blide svar.

Vet hva intervjuere vil ha

På noen måter er hva intervjuerne ønsker åpenbart: en kandidat som kan gjøre jobben godt, og passe inn i selskapet. Men dette vil variere på tvers av stillinger, bransjer og selskaper. For å få innsikt i arbeidsgivers ønsker og behov, undersøke selskapet og industri. Hvis det har gått en stund (si siden du skrev følgebrevet ditt) analysere stillingsbeskrivelsen .

Tenk alltid: Hva kan jeg gjøre for selskapet?

Vil du hjelpe dem med å selge flere widgets, løse kundeklager raskere, strømlinjeforme arbeidsflyten eller sørge for at kundene er fornøyde? Finn ut hvordan du vil være nyttig, og sørg for at det er tydelig i svaret på intervjuspørsmålet.

Vis styrkene dine

Intervjuer er ikke tiden for beskjedenhet! Snarere er det et øyeblikk da det er passende å si, jeg gjorde XYZ eller arbeidet mitt hjalp til med ABC. Unngå å si vi og sørg for å nevne dine prestasjoner. Hvis dette føles ubehagelig som å skryte, kan du vurdere å sette inn prestasjoner i form av andres kommentarer:

  • Mine kolleger kåret meg til den beste lagspilleren to år på rad.
  • I min årlige gjennomgang var lederen min takknemlig for mine organisatoriske evner.

Følg disse trinnene, og du vil være sikker på å imponere intervjuere med din selvtillit og egnethet for stillingen.

Den beste måten å be om jobben på

En av de beste måtene å avslutte avtalen på er å be om jobben på slutten av intervjuet. Det er strategiske måter du kan gjøre det på uten å fremstå som ekkelt eller presset. Her er hvordan – og hvordan ikke – å be om jobben under et intervju.