Menneskelige Ressurser

Hvordan sette og oppnå mål

Hold deg motivert, engasjert og gå videre

Klatrere når toppen av et fjell

••• Buena Vista Images/Getty ImagesMål er mål, mål eller intensjoner som du har som mål å oppnå. De kan være personlige eller støtte målene for arbeidsorganisasjonen din. Enten målet ditt er en forfremmelse på jobben, en strømlinjeformet arbeidsprosess, en ny kunde eller en publisert artikkel, må målene bli dine. Det er mindre sannsynlig at du oppnår mål du har i oppgave hvis du ikke tar eierskap til dem.

Det er mange måter å lage mål til dine egne. Omformuler dem til å være basert på dine verdier eller del dem med folk som står deg nær. Du kan belønne deg selv og teamet ditt for å oppnå mål. Måloppnåelse er basert på hvordan du motiverer deg selv og andre til å oppnå dem.

Oppnåelse av mål basert på verdier

En anbefaling er å knytte hvert mål til en verdi. For eksempel, hvis mangfold i arbeidsstyrken er en verdi organisasjonen din forfekter, må minst ett mål fremme mangfold.

Etabler kortsiktige, mellomlange og langsiktige mål basert på det solide grunnlaget for dine verdier, eller bedriftens verdier. Hvis målet ditt er kongruent med og lar deg etterleve dine viktigste verdier, er det mer sannsynlig at du oppnår målet.

Arbeidslivet ditt balansere er en viktig del av å nå dine mål. Når du oppnår dine personlige mål, er det mer sannsynlig at du lykkes med å oppnå organisatoriske mål fordi du balanserer livet ditt.

Hvis du ikke har vurdert å sette deg mål for ikke-arbeidslivet, kan du sette deg mål som tid med familien, etterutdanning eller fysisk form.

Det er mindre sannsynlig at du opplever motstridende prioriteringer hvis de viktige aspektene av livet ditt har et verdibasert mål. Noen områder du bør vurdere å ha satt inn mål kan være:

  • Familie og hjem
  • Økonomi og karriere
  • Åndelig og etisk
  • Fysisk og helse
  • Sosialt og kulturelt
  • Mentalt og lærerikt

Lag en plan

Problemet de fleste har med måloppnåelse er å lage en gjennomførbar plan. Å lage en plan kan virke komplisert i begynnelsen, men det trenger ikke å være det.

Planen for målet ditt bør settes opp i mindre oppnåelige milepæler som er relatert til det overordnede målet. Hvis planen din er å fullføre bachelorgraden din, vil det være spesifikke oppgaver du må utføre, som er målbare og oppnåelige. Disse målene vil være realistiske og tidsbaserte. Dette er kjent som et SMART mål.

Oppgavene du må utføre for graden din er klassene du må ta. Klassene vil bli målt etter karakterene du får, og de vil være oppnåelige med hardt arbeid.

Fullføring av høyskoleklasser er et realistisk mål, og det er tidsbegrensninger for hver klasse. Når du fullfører hver av dem, går du til den neste.

Når du setter deg mål, tenk på å flytte til forskjellige klasser på videregående eller høyskole. Du må alltid fullføre ett for å flytte til et annet, og du kan gjøre flere fag samtidig.

SMARTE mål

Spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og tidsbestemte (SMART) mål lar deg utvikle mål du kan nå. Målsvikt oppstår vanligvis når målene ikke er oppnåelige eller realistiske, noe som fører til frustrasjon og til slutt å slutte.

Et spesifikt mål er ikke tvetydig. Å gå på college er et tvetydig mål. Å oppnå en bachelor i realfag i ledelse er et spesifikt mål.

Et mål må være målbart slik at du kan spore fremgangen din. Hvert utdanningsnivå er merket som en klasse eller et nivå. Hvert nivå og karakter har et antall klassepoeng som kreves for progresjon. Klasser på hvert nivå er verdt en viss mengde studiepoeng. Dette systemet lar deg måle fremgangen din.

Et mål som ikke er oppnåelig er ikke et mål. Du må sørge for at målene dine er oppnåelige, på samme måte som klassene er oppnåelige.

Realistiske mål er mye mer sannsynlig å bli fullført. Å fullføre et høyskoleprogram uten å studere eller delta på klasser er ikke et realistisk mål. Det er noen som er i stand til dette, men realistisk sett må du jobbe for det.

Mål bør være tidsbaserte. Det betyr at du bør sette tidsfrister for deg selv. Hvis du bestemmer deg for å ta graden din i regnskap, men ikke gir deg selv en frist, er sjansen for å lykkes liten fordi du ikke blir drevet til å fullføre.

Annonser dine mål

Minn deg selv på målene dine daglig. Det hjelper å skrive dem ned og plassere dem der du kan se dem. Du kan tenke på motiverende notater til deg selv på arbeidsplassen, på dashbordet eller på speilet. Påminnelsesalarmer satt på telefonen din med motiverende meldinger kan fungere for deg.

Uansett hvilken metode du velger for å annonsere målene dine, les dem hver gang du ser dem, og forplikt deg til dem på nytt hver gang du gjør det.

Del dine mål med andre

Venner og familie vil nesten alltid støtte dine mål. Du bør vurdere å dele dem. Det er sannsynlig at lederen din også støtter målene dine siden suksessene dine er hennes suksesser.

Menneskene nærmest deg er den største kilden til motivasjon du har. De kan minne deg på at du bør gjøre noe, eller sjekke fremgangen din. Til og med kommentarene du mottar fra naysayers kan gjøres om til motiverende energi. Du kommer aldri til å gjøre det, du kan like gjerne gi opp! er en uttalelse som kan gi deg energi til å oppnå mer.

Sjekk fremdriften regelmessig

En av svakhetene ved den årlige resultatgjennomgangen system er mangelen på hyppighet av fremdriftsmåling og sporing. Det er mer sannsynlig at du oppnår målene du setter hvis du vurderer fremgangen din med planlagte intervaller som en del av din vanlige rutine.

Enten du bruker en papirplanlegger, en smarttelefon eller en datamaskin, skriv inn målene dine og planlegg daglige og ukentlige handlinger som støtter deres oppnåelse. Disiplinen til den vanlige gjennomgangen er et kraftig verktøy for å oppnå mål.

Adresse eller eliminere hindringer

Det er ikke nok å bare spore målene dine daglig. Hvis du er misfornøyd med fremgangen din, vurder hva som hindrer deg i å nå målene. Still deg selv spørsmål som: Er det noe jeg kunne gjort annerledes? eller 'er det en annen tilnærming til dette?' Kanskje du kan revurdere den målrelaterte oppgaven for å sikre at den stemmer overens med planen din og er oppnåelig og realistisk.

Hvis du ikke gjør fremgang på et bestemt mål, prøv å gjøre en rotårsaksanalyse for å finne ut hvorfor. En rotårsaksanalyse er en systematisk måte å identifisere et problem på, for eksempel å gjennomgå alle trinnene i en prosess for å finne ut hva som er galt.

Bare ved å ærlig analysere mangelen på fremgang kan du bestemme trinnene du skal ta for å endre.

Belønningsmåloppnåelse

Selv oppnåelsen av et mindre mål er grunn til å feire. Ikke deprimer deg selv med tanker om alt du fortsatt har å gjøre. Feir det du har gjort. Gå deretter videre til neste milepæl.

Endre mål

Se med jevne mellomrom på målene du har satt deg. Er målene fortsatt de riktige målene? Gi deg selv tillatelse til å endre dine mål og vedtak basert på endrede omstendigheter.

Ikke bruk et helt år på å ikke oppnå et bestemt mål. Tiden din brukes bedre på prestasjoner enn på å slå deg selv opp på grunn av manglende fremgang. Kanskje du gjorde målet for stort eller kanskje du satte deg for mange mål. Gjør en ærlig vurdering, endre det som må endres, og fortsett videre.