Jobbsøking

Hvordan sette et lønnsområde for en jobb

Hvordan bestemme hvor mye du bør tjene på din neste jobb

mann som jobber på bærbar PC og kalkulator

•••

Aping Vision / STS / Getty Images

Hvis du er på utkikk etter en ny jobb, lurer du kanskje på hvor mye du bør forvente å tjene ved neste stilling. Din ønskede jobb har sannsynligvis en viss lønnsområde , og det hjelper å få en følelse av dette området før du intervjuer.

Selv om du vet hva du er eller ble betalt i din siste jobb, vet du kanskje ikke hva det større markedet ville betale for din kompetansesett . Finn ut om ønsket lønn er i den høye eller lave enden av serien, og hvor du bør gis ditt erfaringsnivå.

Når du ser etter en ny jobb, gir det deg en følelse av perspektiv og veiledning til jobbsøket å ha en lønnsomfang i tankene – ikke bare målet ditt, men en bunnlinje samt en rimelig potensiell oppside. Jobber som faller utenfor dette området er lettere å utelukke.

Å ha et lønnsområde i tankene setter deg også i en maktposisjon når du forbereder deg til jobbintervjuer. Jo tryggere du er på lønnsområdet, desto mer sannsynlig er det at du vil fremstå som en gjennomtenkt kandidat og til og med en skarpsindig forhandler.

Se gjennom din nåværende lønn og tittel

Sett lønnsintervallet ditt etter å vite hva din nåværende jobb er verdt . Samle så mye informasjon du kan om lønn i ditt felt, inkludert informasjon fra din siste stilling. Lønn kan ha endret seg siden du begynte å jobbe i selskapet, spesielt hvis du har vært i jobben din i mange år. Målet er å finne ut hva bedriften din må betale en nyansatt i dag for å gjøre jobben din.

Sjekk stillingsannonser i ditt eksisterende selskap og for den større industrien, se om noen selskaper avslører lønn betalt for jobben din så vel som jobben du ønsker. Hvis du føler at din siste stillingstittel ikke er i tråd med ditt faktiske jobbansvar, kan du undersøke titler som du mener beskriver rollen din bedre. Dette vil gi deg mer nøyaktige estimater for mållønnen din.

Undersøk lønnsområder i din bransje

Nettsteder som tilbyr lønnsdata og lønnskalkulatorer , som for eksempel Salary.com , payscale.com , Indeed.com , og Glassdoor.com , kan gi deg noen benchmarks for stillingstitler og lønn innenfor bestemte selskaper. (Glassdoor inkluderer også firmaanmeldelser, som kan påvirke din mening ytterligere.) Selv Bureau of Labor Statistics tilbyr lønnsanslag for hver sektor i USA.

Informasjonen på ulike lønnssider kan variere, og den er ikke alltid helt nøyaktig, men hvis du kartlegger mer enn én av dem, kan du sette sammen et samlet spekter. Husk å undersøke tittelen som best omfatter dine jobbansvar. Pass på å ta hensyn til regionale data, og se kun på gjennomsnitt i ditt område. Noen nettsteder lar deg også inkludere detaljer som mange års erfaring, opptjente grader og så videre.

Spør lønnseksperter

Hvis tallene du finner i forskningen din virker veldig unøyaktige sammenlignet med den siste lønnen din, a rekrutterer kan også gi råd om hvordan du skal forholde deg til lønnsspørsmålet. Uavhengige rekrutterere (de som ikke jobber i det større selskapet) er ganske upartiske og vil at du skal få det du er verdt. Dette er delvis fordi hvis de setter deg i en ny jobb, er provisjonen deres ofte basert på en prosentandel av lønnen din. Hvis du jobber med en, bør du kunne få mer spesifikke tilbakemeldinger basert på dine ferdigheter samt forhold i det større markedet og hva bedrifter ønsker å betale.

Du kan også være i stand til å få lignende tilbakemeldinger gjennom en profesjonell organisasjon i din bransje. Bransjeblogger og fagpublikasjoner kan også være nyttige informasjonskilder. Du kan kanskje få tilbakemelding på spørsmålet ditt på et brukerforum, men husk at informasjonskilden kanskje ikke er pålitelig.

Hvis du har venner og tidligere kolleger som jobber i samme bransje, ta kontakt med dem for tilbakemelding. Selv om det er enkelt Høres dette riktig ut for deg? en kunnskapsrik venn kan hjelpe deg med å legge til dataene dine.

Med forskning i hånden bør det være lettere for deg å bestemme mållønnen din. Den øvre og nedre delen av dette området vil sannsynligvis være innenfor $10 000 eller $15 000 fra hverandre, med målet et sted i mellom.

Vurder ditt budsjett og grunnlønnsbehov

Mange setter den lave enden av lønnsområdet som sin siste lønn pluss rundt 10 %. Men hvis du står uten jobb og trenger å justere forventningene dine, eller vurderer å gå til en ny karriere, må du kanskje vurdere mer enn det som er akseptabelt i din bransje. Det er også viktig å vite hva du kan leve med.

Hvis du ikke har gjort det, hjelper det å lage et personlig budsjett som sporer alle utgående månedlige faste og variable utgifter. Hva ville lønnskravet ditt vært hvis du kuttet noen av de variable kostnadene? Hvis du ble tilbudt drømmejobben din, ville denne lønnen fungere for deg? Husk at arbeidsgiveren din kan velge det laveste tallet innenfor rekkevidden din, så sørg for at det er rimelig for deg.

Husk fordelene

Dine lønnshensyn bør inkludere kontantbonuser, aksjebonuser og aksjekurs, så vel som andre typer arbeidsgiversponsede fordeler og fordeler som 401k-matching, overskuddsdeling, helsetjenester og fleksible arbeidstilbud. Hvis selskapet er en oppstart eller ny virksomhet, vurder fremtidig vekst og kompensasjonspotensial. Til og med en fordel som forkortede sommerfredager eller en arbeidsdagsplan som favoriserer balanse mellom arbeid og privatliv kan ha betydning for rekkevidden din. Gjør din forskning, og din nye stilling vil få deg til å føle deg hjemme.