Karriere Planlegging

Hvordan sette kort- og langsiktige karrieremål

Denne illustrasjonen viser tips for å sette karrieremål, inkludert å ha spesifikke mål, sørge for at disse målene er målbare, være positive, men realistiske, pare mål med en handling og være fleksibel.

Bilde av Maritsa Patrinos The Balance 2019

Du kan føle at det å sette langsiktige og kortsiktige mål er bortkastet tid, spesielt hvis du lever etter det gamle ordtaket: 'Mennesket planlegger, Gud ler.' Ikke gjør den feilen. Å ikke planlegge for fremtiden kan føre til kaotisk.

Hvordan det å sette mål påvirker din karrieresuksess

Å sette mål er en viktig del av karriereplanleggingsprosess . For å ha en vellykket og tilfredsstillende karriere, definer målene dine og lag en strategi for å oppnå dem. Et veikart som tar deg fra å velge et yrke til å jobbe og lykkes med det, kalles en handlingsplan for karrieren .

Din karrierehandlingsplan må ha både langsiktige og kortsiktige mål. Det er viktig å inkludere trinnene du må ta for å nå hver enkelt, sammen med måter å omgå barrierer som kan komme i veien for deg.

Siden planer, selv svært gjennomtenkte, ikke alltid fungerer, er det også viktig å inkludere alternativer å gjennomføre når behovet oppstår.

Forskjellen mellom kortsiktige og langsiktige mål

Mål er grovt sett klassifisert i to kategorier: kortsiktige mål og langsiktige mål. Du vil være i stand til å oppnå et kortsiktig mål på omtrent seks måneder til tre år, mens det vanligvis vil ta tre til fem år å nå et langsiktig mål. Noen ganger kan du oppnå et kortsiktig mål på mindre enn tre måneder, og et langsiktig mål kan ta mer enn fem år å fullføre.

For å oppnå hvert langsiktig mål, må du først oppnå en serie med både kortsiktige mål og ytterligere langsiktige mål. La oss for eksempel si at du ønsker å bli lege. Det kan være det ultimate langsiktige målet ditt, men før du kan takle det, må du oppnå noen få andre, for eksempel fullføre college (fire år), medisinsk skole (ytterligere fire år) og en medisinsk residens (tre til åtte år) år).

Langs veien for å nå disse langsiktige målene, er det flere kortsiktige mål å klare først. De inkluderer å utmerke seg i opptaksprøver og søke på høyskole, medisinsk skole og til slutt residenser. Siden karakterer betyr noe når det gjelder å oppnå disse målene, er det nødvendig å bryte ned de kortsiktige målene dine ytterligere, som å tjene et poengsnitt med høy karakter.

7 måter å øke sjansene dine for å nå dine mål

Ditt harde arbeid vil spille den mest fremtredende rollen i din suksess, men hvis du ikke formulerer målene dine riktig, vil det være mye mer utfordrende å oppnå dem. Dine kortsiktige og langsiktige mål må oppfylle følgende kriterier:

  1. Ha spesifikke mål. Du kan si: 'Jeg vil lykkes.' Vel, hvem gjør ikke det? Men kan du definere hva suksess betyr? Suksess for én person kan bety å bli administrerende direktør i et selskap, mens det for en annen person kan bety å komme hjem fra jobb innen kl. hver dag.
  2. Målene dine må være målbare. Ha en tidsramme for å nå dine mål og en måte å finne ut når du har nådd dem.
  3. Ikke vær negativ. Målet ditt bør være noe du ønsker i stedet for noe du vil unngå. Det er mye bedre å si, for eksempel, 'Jeg vil forbedre ferdighetene mine i løpet av de neste fire årene slik at jeg kvalifiserer for en bedre jobb' enn 'Jeg vil ikke sitte fast i denne jobben i fire år til.'
  4. Vær realistisk. Dine langsiktige mål må være kompatible med dine evner og ferdigheter. Å si 'Jeg vil vinne en Grammy Award' hvis du ikke kan synge eller spille et instrument, vil sette deg klar til å mislykkes.
  5. Målet ditt må kunne nås innenfor tidsrammen. Bryt et langsiktig mål ned i mindre mål. Det er bedre å ta små skritt enn ett stort gigantsprang.
  6. Par hvert mål med en handling. For eksempel, hvis målet ditt er å bli forfatter, meld deg på en skrivekurs.
  7. Vær fleksibel. Ikke gi opp hvis du møter barrierer som truer med å hindre fremgangen din. Endre i stedet målene dine tilsvarende. La oss si at du må fortsette å jobbe vil holde deg unna går på college fulltid. Selv om det ikke vil være mulig å fullføre bachelorgraden på fire år, kan du melde deg på deltid og ta litt lengre tid. Fleksibilitet betyr også å være villig til å gi slipp på mål som ikke lenger er meningsfulle og i stedet bruke energien på å forfølge andre.