Jobbsøking

Slik setter du opp e-postsignaturen din

Oversikt av kvinne ved laptop på kjøkkenet

••• Heltebilder / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du bruker e-post til jobbsøk eller nettverk, er det viktig å inkludere en profesjonell e-signatur som inneholder all kontaktinformasjonen din. Dette gjør det enkelt for ansettelsesledere og rekrutterere å komme i kontakt med deg. Les videre for råd om hva du skal inkludere i e-postsignaturen din, og hvordan du setter opp en på e-postkontoen din.

Først må du forsikre deg om at e-postkontoen du bruker for jobbsøkingen er en profesjonell. Du bør ha et enkelt, profesjonelt e-posthåndtak som FornavnEtternavn@[sett inn e-posttjeneste her]. Hvis du ikke er sikker på hvordan du setter opp en e-postkonto, se gjennom hvordan sette opp en e-postkonto for jobbsøking .

En e-postsignatur vises nederst i hver e-post og inkluderer alle viktige kontaktdetaljer.

En e-postsignatur inneholder mye av den samme informasjonen som du vil inkludere øverst i et typisk forretningsbrev.

Formatet på en e-postmelding er ikke det samme som et skriftlig brev. For eksempel i en forretningsbrev , inkluderer du navn og kontaktinformasjon øverst i brevet. Du inkluderer ikke denne informasjonen øverst i en e-post. I stedet går det i e-postsignaturen din.

Hva bør du inkludere i en e-postsignatur?

Som et minimum bør en e-postsignatur inneholde ditt fulle navn, din e-postadresse og ditt telefonnummer, slik at ansettelsesledere kan med et blikk se hvordan du kontakter deg.

Du kan også inkludere din nåværende stillingstittel, selskapet du jobber for og din fullstendige adresse. Å inkludere en lenke til LinkedIn-profilen din er en god måte å gi ansettelseslederen mer informasjon om dine ferdigheter og evner.

Du kan også legg til en LinkedIn-knapp i e-postsignaturen din hvis du foretrekker. Du kan også koble til Twitter-kontoen din hvis du bruker den til jobbsøking eller andre karriererelaterte formål. For søkere innen kreative felt, for eksempel forfattere eller designere, er det en utmerket idé å legge til en lenke til en online portefølje. Eller hvis du har din egen profesjonelle nettsted , kan du legge til en lenke til den.

Ikke la deg rive med, og vær forsiktig med å inkludere for mange lenker i e-postsignaturen din. Bare lenke til den viktigste informasjonen. Før du legger til alle mulige nettadresser der du vises på nettet, bør du vurdere hvor du helst vil at folk skal klikke.

For eksempel, hvis LinkedIn-profilen din innkapsler karrierehistorien din best, bruk den. Hvis Twitter-feeden din viser karriererelaterte ferdigheter (f.eks. markedsføringsevner), kan en lenke dit være mer meningsfull. Men du trenger ikke begge deler.

Det er også viktig å utelate ting som ikke hører hjemme i en e-postsignatur når du sender e-poster relatert til jobbsøkingen din, for eksempel inspirerende sitater. Selv om disse er fine for personlige e-poster, er det for uprofesjonelt for en arbeidsrelatert e-post.

Eksempel på e-postsignaturer

Se en rekke e-postsignaturer nedenfor. Alle disse vil være hensiktsmessige å bruke ved jobbsøking. Hvis du vil bruke noen av disse eksemplene, sørg for å endre all informasjon slik at den passer til dine personlige forhold.

Eksempel på e-postsignatur

Fornavn Etternavn
Epostadresse
Telefon

Utvide

Eksempel på e-postsignatur med adresse og ansettelsesinformasjon

Fornavn Etternavn
Markedsdirektør, ABC Company
gate
By (*): Stat (*): Postnummer
Epostadresse
Telefon

Utvide

Eksempel på e-postsignatur med LinkedIn

Fornavn Etternavn
Epostadresse
Telefon
LinkedIn URL

Utvide

Eksempel på e-postsignatur med Twitter

Fornavn Etternavn
Epostadresse
Telefon
LinkedIn URL
Twitter-konto

Utvide

Slik setter du opp e-postsignaturen din

Hver e-postserver har forskjellige trinn du må ta for å sette opp e-postsignaturen din. Vanligvis kan du klikke på Innstillinger på e-postkontoen din og finne en fane som forteller deg hvordan og hvor du skal legge til en signatur.

Når du legger til en signatur, skal den automatisk legges til i alle utgående meldinger. Dette betyr at du faktisk ikke trenger å skrive inn signaturen hver gang du sender en e-post – den vil forhåndsutfylle slutten av alle meldingene dine.

Jobbsøk E-postetikett

Det er mye mer ved profesjonell e-postetikett for jobbsøk enn å lage en e-postsignatur. Se gjennom denne veiledningen til jobbsøk e-postetikett for å lære mer om hva du skal skrive i jobbsøke-e-postene dine, hvordan du formaterer e-posten din, hvordan du sørger for at e-postmeldingen din er lest, og lese eksempler på jobbsøk-e-postmeldinger.