Halv

Hvordan ta opp video som en profesjonell videograf

Ung mann skyter HD-video på en sti

••• Getty Images/Cavan Images/Taxi

Enten du ønsker å bli en medievideograf eller bare vil vite hvordan du tar profesjonelt utseende videoer, trenger du mer enn godt utstyr. Å mestre flere grunnleggende videotips vil lette frustrasjonen mange videografer opplever. Om ikke lenge vil standardtriksene bli så rutinemessige at du vil kunne konsentrere deg om kreativitet og ikke bare det grunnleggende.

Ta en jevn video

Et stativ er et enkelt svar på å produsere stødig video, men unngå å bli avhengig av det. Du kan ta stødig video uten å dra rundt på mye utstyr.

Få kroppen i posisjon slik at hvert pust du tar ikke fører til uønsket kamerabevegelse. Bruk bakken, en vegg eller en annen gjenstand for å støtte kameraet og få interessante visuelle perspektiver. Ved å droppe stativet har du friheten til å bevege deg rundt i en scene uten å være forankret på ett sted.

Lag kreative bilder

Hvis du ikke vil at videoene dine skal se ut som om de kom fra et overvåkingskamera, må du lære deg å leke med vinkler og perspektiv. Å produsere interessante videoer innebærer å lære kreative skyteteknikker.

En nybegynner har en tendens til å skyte alt fra hjørnet av et rom eller vekk fra handlingen. Ved å sette deg selv midt i det som skjer, vil du få bilder som ikke er mulig på avstand. Eksperimenter med forskjellige vinkler ved å fotografere over og under motivene dine.

Øv på Widescreen-videoer

Med utbredelsen av smarttelefonkameraer, trender til og med hjemmevideoer mot widescreen-formater, for eksempel et 16 x 9-forhold. Tenk på hvordan du kan få dette ekstra visuelle rommet til å fungere for deg.

Du kan ta mye mer innhold i ett enkelt opptak, men husk at widescreen-video ikke betyr at du tar alle brede bilder. TV er fortsatt et intimt medium. Nærbilder av ansikter vil formidle mer følelser enn et gruppebilde av en folkemengde.

Unngå unødvendig zooming og panorering

Når du tar opp et videokamera for første gang, vil nesten alle trykke på zoomknappen på hvert bilde mens de panorerer over horisonten. Resultatet kan gjøre seerne sjøsyke.

Hvis du tar opp en actionscene, la bevegelsen som skjer naturlig dominere videoen din. Slutt deg selv fra å legge til tilfeldige zoomer og panoreringer, som distraherer fra handlingen.

Det er tider for å zoome eller panorere. På et sportsarrangement følger profesjonelle videografer handlingen ved å følge ballen. Det er motivasjonen bak å vippe kameraet opp når en baseballspiller slår en flyball eller panorerer under et dobbeltspill. La handlingen diktere de beleilige – og sjeldne – tidspunktene for å bruke disse teknikkene.

Få gode resultater når du fotograferer utendørs

Du skulle tro utendørs videofotografering ville være enkel fordi solen gir belysningen, men for å få de beste utendørsresultatene, må du se nøye på solens posisjon.

Ta bilder med solen i ryggen. Hvis du tar opp folk, kan de klage over å se direkte inn i sollys, men fortell dem at bildene du får vil være mye bedre enn om de var silhuett mot solen.

Tid på døgnet og været bør også påvirke fotograferingen din. Noen typer skyting vil være bedre på en overskyet dag, mens andre vil bli forbedret av 'den gyldne timen'. Noen ganger må du legge om utendørsfotograferingene dine for å vente på akkurat de rette forholdene.

Forbered deg på innendørs videoopptak

Hvis du ignorerer lys når du fotograferer innendørs, kan videoene dine se mørke ut. Det er derfor innendørs videoopptak krever ekstra forberedelse.

Å legge til lys er ideelt. Hvis det ikke er mulig, sjekk ut de tilgjengelige lyskildene. Hvis du tar opp video av mennesker, få så mye lys i ansiktene deres som du kan. Men ikke la deg lure av overlys. Selv om de kan være lyse, lyser de bare toppen av folks hoder, og etterlater ansiktstrekkene skyggefulle.

Plasser lys for utseendet du ønsker

Bruk av TV-lys vil gi videoene dine et skarpere utseende. Men god belysning innebærer mer enn å sprenge motivet med så mye effekt du kan finne.

Å vite hvor lysene skal plasseres gjør hele forskjellen når det gjelder å oppnå en naturlig effekt i stedet for å få folk til å se ut som om de er i ferd med å gjennomgå kirurgi.

Foruten et standard 3-lysoppsett – ett direkte på motivet, pluss et bakgrunnslys og et fylllys – eksperimenter for å få dramatiske effekter. Slå av alle lysene i et rom og bruk kun utstyret ditt for å fremheve det du ønsker.

Lag kreative intervjuer

På et tidspunkt vil du ta opp video av en person som snakker inn i kameraet. Det kan være et sittende nyhetsintervju eller bare en samtale med en person på gaten. Planlegg intervju skyte for å levere profesjonelle resultater.

Tenk på bakgrunnen. Hvis du snakker med noen om trafikken i nabolaget deres, vis biler i det fjerne. Hvis du intervjuer en far om dagen barnet hans ble født, sett ham i koselige omgivelser, som i nærheten av en peis.

Bestem deretter hvor stramt du vil skyte intervjuet. Det er standard hode-og-skuldre-utseende, men det kan være lurt å intervjue en bonde på traktoren hans med mye av traktoren i skuddet. Et svært følelsesladet intervju bør skytes fast slik at du kan se inn i personens øyne.

Husk å fange god lyd

God lyd er et viktig supplement til video av høy kvalitet. Uten den kan videoen din bli ubrukelig.

De to vanligste feilene uerfarne videografer gjør er å glemme å ta opp lyd og å ikke overvåke lyden de får. Tenk deg å ta bare en lydløs video av et barns bursdagsfest. Du kan kanskje se de andre barna synge og ler, men uten å høre det er videoen ødelagt.

Overvåking av lyden hjelper deg å unngå å ta opp uønsket lyd. Det kan skje når du intervjuer noen og ikke legger merke til at du står i nærheten av et høyt klimaanlegg. Når du ser videoen senere, hører du bare summingen fra AC-enheten, som overdøver det personen sa.

Legg til en grønn skjerm for spesialeffekter

Å bruke en chromakey-grønn skjerm gir deg en verden av alternativer. Dette er de samme verktøyene TV-stasjoner bruker for å presentere været. EN meteorolog står foran en grønn skjerm, som gjør at værkartene kan legges over ham.

Du kan skyte en person som husker konfirmasjonen hennes mens videoen av konfirmasjonen spilles av bak henne. Det er en enkel måte å kombinere to videokilder til ett opptak.

Å bli en god videograf er ikke så vanskelig, men det tar mye tid og øvelse. Å lære disse essensielle teknikkene vil gå en lang vei mot å etablere deg i videokarrieren din.