Finne En Jobb

Hvordan vise en arbeidsgiver at du har tilført verdi på jobben

Del eksempler på dine prestasjoner med ansettelsessjefen

En kvinne gjennomfører et jobbintervju

••• Robert Daly / OJO Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Noe av det viktigste du kan gjøre under en jobbsøking er å vise ansettelseslederen hva du kan ta med til bedriften. Arbeidsgivere ser etter kandidater som vil tilføre verdi til organisasjonen deres, og et av ansettelsessjefens mål er å sørge for at personene de ansetter er topputøvere som vil lykkes i stillingen. Du kan gjøre det lettere for dem ved å vise at du er veldig godt kvalifisert for jobben.

Din CV, følgebrev og annet arbeidsmateriell kan vise hvordan du har det merverdi i dine tidligere stillinger . Hvis du blir valgt ut til et intervju, del eksempler på prestasjonene dine for å demonstrere hvordan du ville være det perfekte valget for rollen.

Tips:

Ved å tydelig vise hvordan du lyktes i tidligere stillinger, vil du hjelpe arbeidsgivere til å se hvorfor du ville være en verdifull ansatt.

Hvordan vise en potensiell arbeidsgiver verdien din

Definer suksess i dine tidligere stillinger. Før du skriver om jobbytelse, tenk på hvordan suksess ble målt i dine tidligere roller. Hvis du jobbet med salg, kan suksess ha blitt målt ved antall kunder du hadde. Hvis du var lærer, kunne suksessen din delvis blitt målt ut fra elevenes karakterer og testresultater. Sørg for at du vet hvordan suksess så ut i hver posisjon du har hatt.

Lag en liste over måter du har oppnådd suksess på . Når du har definert suksess i dine tidligere jobber, lag en liste over ganger du gikk utover for å levere den. Du kan for eksempel merke deg en måned da du skaffet deg en rekke nye kunder, eller et tidspunkt da elevenes testresultater ble betydelig forbedret i løpet av året.

Kvantifiser den suksessen. Når du har en liste over prestasjoner og prestasjoner, tenk på måter å gjøre det på kvantifisere den suksessen . Tall hjelper ansettelsesledere med å se nøyaktig hvordan du har tilført en bedrift verdi. Disse tallene trenger ikke å forholde seg til lønnsomhet. I stedet kan de referere til spart tid, reduserte kostnader eller forbedrede prosesser. For eksempel, hvis du er en administrativ assistent, kan du forklare at du har overført kontoret til et e-filsystem som sparte selskapet for rundt 1000 dollar per år i papirvarer.

Lag en liste over priser du har mottatt. Å nevne utmerkelser eller andre former for anerkjennelse du mottok på jobb viser også at arbeidsgiveren din anerkjente din betydning for selskapet.

Bruk verdirelaterte søkeord. Bruk aktive verb og annen søkeord i CV-en og følgebrevet som bidrar til å vise hvordan du økte verdi mens du var hos dine tidligere selskaper. Noen ord du kan bruke inkluderer:

 • Oppnådd/nominert/vunnet
 • Opprettet
 • Redusert/økt
 • Utviklet
 • Generert
 • Forbedret
 • Lanserte
 • Inntekter/overskudd
 • Lagret
 • Under budsjett

Når og hvordan du nevner din verdi

Fremhev dine prestasjoner i CV-en din

I arbeidshistorie del av CV-en din, ikke bare oppgi pliktene dine for hver tidligere jobb. Ta heller med eksempler på hvordan du tilførte verdi til hvert selskap. En måte å gjøre det på er å bruke punkt for å fremheve prestasjonene dine i hver rolle.

Du kan fremheve noen av de viktigste verdiøkende eksemplene dine i din CV sammendrag , hvis du har en. For eksempel kan en redaktør skrive et CV-sammendrag som sier: Frilansredaktør med 10 års erfaring med å revidere artikler, essays og bøker. Redigerer i gjennomsnitt 200 sider per uke for dusinvis av prisbelønte forfattere og tidsskrifter. Dette CV-sammendraget kvantifiserer redaktørens suksess når det gjelder hennes evne til å håndtere et høyt volum av sider og en rekke klienter. Det fremhever også hennes erfaring med kvalitetsskriving.

Del en historie i følgebrevet ditt

Marker to eller tre i følgebrevet ditt ferdigheter eller evner at vise hvordan du er den rette for jobben . For hver ferdighet, nevne en gang du brukte den for å oppnå suksess for bedriften din.

Du kan for eksempel si at du er en lærer som har sterke klasseledelsesevner. Du kan spesifisere at du administrerer klasserom med opptil 35 elever, og du har vunnet tre undervisningspriser for din effektive klasseromsledelse.

Tips:

Ved å kvantifisere suksessen din og fremheve prisene dine, vil du vise arbeidsgivere at din tidligere organisasjon verdsatte deg.

Under et jobbintervju

I din intervju , kan det hende du får et spesifikt spørsmål, for eksempel Fortell oss hvordan du har merverdi ved dine tidligere jobber. Hvis du gjør det, del eksempler på suksesser fra listen du opprettet før intervjuet.

Du kan også nevne hvordan du har tilført verdi når du svarer andre intervju spørsmål . For eksempel, hvis du søker en jobb som vertinne og intervjueren spør om du kan takle stress på jobben eller ikke, kan du nevne gjennomsnittlig antall personer du satt på ukekvelder og helger i den forrige vertsjobben din. Dette vil vise arbeidsgiveren at du kan administrere et travelt restaurantmiljø.

Eksempler på hvordan du viser at du har tilført verdi

Bruk disse prøvene til inspirasjon når du skriver CV og følgebrev og når du forbereder deg til et intervju.

Eksempel på ansettelseshistorikk i en CV

ARBEIDSHISTORIE
Senior arrangementskoordinator , ABC Events, Boston, MA 2017 – i dag

 • Planlagt og gjennomført over 125 arrangementer, inkludert bedriftsretreater, pengeinnsamlinger og workshops for grupper på opptil 300 deltakere.
 • Administrerte arrangementsbudsjetter på opptil $50 000, fullføring av arrangementer under budsjett 100 % av tiden.
 • Fikk et gjennomsnitt på 4,81 av 5 stjerner fra klienter.

Assisterende koordinator for bryllupsplanlegger , Claire Smith Weddings, Hartford, CT 2015-2017

 • Samplanlagt og co-gjennomført over 25 bryllup med selskaper på opptil 250 personer.
 • Ansvarlig for å administrere relasjoner med over 20 leverandører over hele New England-området.
 • Administrerte budsjetter på opptil $100 000.
 • Forfremmet fra assistent til assisterende koordinator på grunn av mine utmerkede budsjetterings- og organisasjonsevner.
Utvide

Eksempelavsnitt fra et følgebrev

Du oppgir i stillingsbeskrivelsen at du ønsker en bartender med lang erfaring i et hektisk miljø. Jeg er ekstremt komfortabel og fortrolig med å jobbe i store, travle restauranter. Som vertinne på ABC Restaurant i tre år satt jeg i gjennomsnitt 300 bord per dag. Da jeg gikk over til løper og deretter bartender på XYZ Bar and Taproom, serverte jeg 200-400 kunder på helgekvelder. Min veileder tildelte meg en gang månedens ansatt på grunn av min evne til å håndtere presset i et travelt arbeidsmiljø.

Utvide

Eksempel på svar på et intervjuspørsmål

Følgende er et eksempel på svar på intervjuspørsmålet, ' Hvorfor burde vi ansette deg? :

Jeg har mye kjennskap til å jobbe i et oppstartsmiljø som ditt. Jeg nyter muligheten til å være innovativ og kreativ, noe en startup gir. Du sa i stillingslisten at du ønsker en innovativ tenker som kan bruke kreativitet til å øke effektiviteten. Dette er den typen arbeid jeg elsker å gjøre. For eksempel, i min tidligere stilling som driftsdirektør, kom ansatte ofte for sent til møter. Jeg innså at en løsning var å lage et mer effektivt planleggingssystem for møter. Jeg byttet kontoret til et nytt planleggingssystem som reduserte tapte møter og feil i romtildelinger med 20 %. Jeg tilbød også tre kurs i det nye systemet slik at det var lite brukerfeil, selv den første uken jeg brukte systemet.

Utvide