Følgebrev

Hvordan vise din personlighet i et følgebrev

Smilende ung kvinne bruker laptop på balkongen mens hun gjennomgår og redigerer følgebrevet sitt for en jobbsøknad.

••• Westend61 / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Ansettelsesledere leser dusinvis, om ikke hundrevis, av søknader for hver jobb de legger ut. Skal du få jobben, må du skille deg ut. Det er viktig å vise ansettelseslederen ikke bare at du er kvalifisert, men også at du er den beste kandidaten for stillingen.

En måte å få søknaden din lagt merke til er å skrive en unik, engasjerende følgebrev som viser ikke bare dine kvalifikasjoner, men også din personlighet. Gå utover noe av det klisjéfylte, formelspråket som finnes i mange brev.

Hvis du får personligheten din til å skille seg ut i brevet ditt, vil ansettelseslederen mer sannsynlig gi søknaden din en ny titt.

Selvfølgelig er det også noe slikt som å legge for mye personlighet i brevet ditt. Du ønsker å forbli profesjonell, og fokusere på det som gjør deg til en ideell kandidat. Finn den rette balansen mellom å vise din personlighet og å være profesjonell i følgebrevet ditt, så er du på vei til et jobbintervju.

Skriv et unikt følgebrev

Den beste måten å vise hvem du er for selskapet, er å unngå å skrive ett generisk følgebrev for hvert stillingsannonse . I stedet, skreddersy brevet ditt til den spesifikke jobben og selskap.

Du kan skrive en målrettet følgebrev på flere måter:

Hvis du må, kan du grave litt for å finne navnet på ansettelsessjefen, og adressere brevet ditt til dem.

Unngå uttrykket Til den det måtte gjelde med mindre du ikke finner en kontakt. Det er viktig å gjøre ditt beste for å vise en ansettelsesleder at du har tatt deg tid til å skrive et unikt følgebrev for den spesifikke jobben.

Unngå klisjeer

En av de beste måtene å unngå å høres ut som alle andre i følgebrevet ditt er å utelate noe av det meste overbrukte fraser i følgebrev. For eksempel, ikke si at du er en hard arbeider eller at du går utover. Prøv å finne unike måter å forklare hvem du er. En måte å gjøre dette på er å fokusere på bestemte eksempler – vis dem hvem du er, i stedet for å fortelle dem.

Prøv en kreativ første setning

Så mange følgebrev starter med setningen, jeg søker på X-stilling. Selv om dette er en fin måte å starte på, har ansettelsessjefen sannsynligvis sett denne setningen hundrevis av ganger. Prøv å begynne med en mer engasjerende første setning (eller første setninger) som viser hvem du er.

Du kan uttrykke hvorfor du brenner for jobben eller selskapet. Du kan for eksempel begynne, jeg har alltid vært en historieforteller. Som barn skrev jeg utallige historier om prinser og prinsesser. Nå har jeg gjort min lidenskap for historiefortelling til en karriere innen markedsføring. Eller, da jeg først undersøkte bedriften din for et prosjekt i en business class for over fem år siden, ble jeg inspirert av oppdraget ditt om å tilby rimelige teknologiske løsninger.

En god krok vil holde ansettelsessjefen lese og vil vise ham eller henne litt om hvorfor du passer godt for jobben og selskapet.

Lag en tilkobling

Hvis du kjenner noen i selskapet, eller hvis noen i selskapet henviste deg til jobben , nevne dette tidlig i følgebrevet ditt (ideelt i de første par setningene).

Dette menneskeliggjør deg, og får deg til å virke mer som om du allerede er en del av bedriftskultur . Det viser også at noen i bedriften allerede mener du er kvalifisert for jobben.

Tenk på unike eksempler

Husk at et følgebrev ikke bare skal gjengi CV-en din. Mens CV-en din viser kvalifikasjonene dine, går følgebrevet dypere, og gir eksempler på ganger du demonstrerte spesielle ferdigheter og evner som er nødvendige for jobben.

En måte å vise din personlighet på er å inkludere noen unike, til og med overraskende, eksempler som viser dine ferdigheter. For eksempel, hvis du søker på en jobb som krever organisatoriske ferdigheter, kan du nevne hvordan du nøyaktig administrerer og behandler dusinvis av månedlige forsendelser fra Etsy-kontoen din. Slike eksempler er spesielt nyttige hvis du ikke har mye relevant arbeidserfaring.

Ta selvfølgelig bare med eksempler som er relevante - de må koble seg tilbake til en ferdighet eller egenskap som er nødvendig for jobben.

Vis at du vil passe inn i bedriftskulturen

Ansettende ledere ønsker ikke bare å vite at du er kvalifisert, men også at du vil passe inn i bedriftskulturen. Før du skriver brevet ditt, undersøk organisasjonen. Sjekk ut selskapets nettside, og snakk med alle du kjenner som jobber der. Så kan du nevne måter du kan passe inn i kulturen.

For eksempel, hvis du vet at de driver mye med lagidretter etter jobb, kan du kort nevne på slutten av brevet at du gjerne vil bruke pitchferdighetene dine til god bruk.

Noen stillingsannonser også gi deg et innblikk i bedriftskulturen . For eksempel, hvis oppføringen i seg selv er veldig dum eller morsom, kan du gjerne legge til litt humor i brevet ditt, hvis det føles naturlig.

Skreddersy din tone for å passe bransjen

På samme måte kan du skreddersy brevet ditt for å passe personligheten til bransjen. Hvis du for eksempel søker på en bedriftsjobb, vil du kanskje skrive et mer tradisjonelt følgebrev. Du kan fortsatt inkludere noen personlige eksempler, og kanskje en fengende første setning, men du bør unngå for mye humor eller galskap.

Hvis du søker på en jobb i en bransje som er litt mer uformell – for eksempel et teknologisk oppstartsselskap – kan du bli litt mer kreativ. Tonen din kan være mer lettsinnet, og du kan inkludere noen kreative eksempler.

Hvis du søker på en jobb i et visuelt, kreativt felt, bør du vurdere å vise personligheten din gjennom brevets form. Du kan inkludere nøkkelpunkter , eller til og med en visuell (for eksempel en infografikk). Du kan inkludere noen av disse utradisjonelle elementene i CV-en din også.

Hold det profesjonelt

Uansett hvor mye av din personlighet du bestemmer deg for å legge inn i følgebrevet ditt, hold brevet profesjonelt. Det må være godt skrevet og feilfritt. Den må også holde fokus på hovedtemaet: hvorfor du passer utmerket for jobben.

Ikke gå negativ

Noen prøver å legge til personlighet ved å bruke setninger som jeg vet at du hater å lese følgebrev, men ... eller jeg vet at jeg er en av mange kandidater, men ... Unngå setninger som høres negative ut.

Unngå også fraser som antyder at du vet hvordan ansettelseslederen har det. Du vet faktisk ikke om han eller hun hater å lese følgebrev, og du vet ikke hvor mange kandidater som søkte på jobben. Fokuser på det positive, og ikke gjør antagelser om ansettelseslederen, jobben eller selskapet.

Eksempel på følgebrev som viser personlighet

Sarah Jones
7 Chestnut Street
Anytown, Anystate postnummer
555-555-5555
email@email.com

5. januar 2019

John Wilson
Forlagsdirektør
XYZ Magazine
5 Main Street, Suite 1
Anytown, Anystate postnummer

Kjære Mr. Wilson,

Jeg skriver dette følgebrevet til deg klokken 23.00. Hvorfor? Fordi jeg nettopp har snakket med min tidligere kollega, Jane Smith, som forteller meg at du ansetter for stillingen som redaksjonsassistent, og jeg ønsket å søke umiddelbart.

Jane vil fortelle deg at jeg har vært ivrig etter å søke på en rolle i XYZ Magazine siden vi jobbet sammen, først på studentmagasinet vårt, hvor jeg var administrerende redaktør og hun var sjefredaktør, og deretter på ABCmag.com som assistenter. Jeg har alltid verdsatt XYZs utstillingsvindu for forskjellige og nye stemmer, så vel som dets engasjement for faktasjekking og kopiering.

Faktisk ga mitt ønske om å jobbe for magasinet ditt grunnlag for studiene mine ved Large Public University. Jeg tok flere kopierings- og multimediakurs i grafisk design det siste året og har fortsatt å ta kurs etter endt utdanning.

I tillegg til min bakgrunn innen multimediadesign og kopiredigering – og min lidenskap for XYZ – har jeg:

  • Tre års erfaring med idédugnad, pitching og tildeling av historier
  • Utmerkede forsknings- og rapporteringsevner
  • Omfattende erfaring med å analysere trafikktrender med Google Analytics
  • Ledelsesferdigheter for sosiale medier på ekspertnivå
  • En intens kjærlighetsaffære med Oxford Comma (som jeg vet du deler)

Jeg har også hatt noen bylines på XYZ i løpet av årene:

[URL]

[URL]

[URL]

Jeg vil gjerne snakke med deg om rollen. Ta gjerne kontakt med meg på 555-555-5555 eller email@email.com for å diskutere det eller for å avtale et intervju.

Takk og vennlig hilsen,

Sarah Jones [signatur for papirkopi]

Sarah Jones

Utvide