Jobbintervjuer

Hvordan vise din personlighet på et jobbintervju

Forretningskvinne med funksjonshemming

••• Daniel Tardif / Getty ImagesJobbintervjuer trenger ikke være tørre og kjedelige. Det burde de faktisk ikke være. Det er selvfølgelig viktig å opptre profesjonelt, men det er også viktig å vise personligheten din til intervjueren.

Du vil imidlertid ikke gå over bord og overvelde ansettelseslederen - dette er ikke en fest eller familiesammenkomst. Les videre for å lære hvordan du viser din personlighet på et jobbintervju.

Hvorfor personlighet er viktig

Arbeidsgivere vil vite at du er kvalifisert for en stilling, men de vil også vite hvor godt du vil passe inn i bedriftskultur . Den eneste måten å vurdere dette på er å få en følelse av personligheten din.

Jo mer personlig du er og jo mer du får kontakt med intervjueren, jo større er sjansene dine for å bli valgt til jobben.

Hvor viktig er personlighet? En Accountemps-undersøkelse rapporterte at 79 % av de intervjuede finansdirektørene (CFOs) sa at en ansatts sans for humor er viktig for å passe inn i bedriftskulturen.

Når det er sagt, er det en fin linje mellom å være engasjerende, morsom og overdrive. Det som er viktig er å vise intervjueren at du er personlig og lett å komme overens med. Bedrifter liker ikke å måtte administrere vanskelige ansatte, så hvis du kan vise at du har den rette personligheten, kan det hjelpe deg med å bli ansatt.

Hvordan la din personlighet skinne på et jobbintervju

Så, hva er den beste måten å vise frem personligheten din under et intervju? I utgangspunktet, slapp av og vær deg selv. Men hvis det høres skummelt ut, fortsett og les følgende tips for å la personligheten din skinne under et jobbintervju:

Kom forberedt og avslappet

Ved å komme inn i intervjuet og føle deg rolig og samlet, vil du kunne fokusere på å la personligheten din, i stedet for nervene, komme gjennom. Øv deg på å svare på vanlige intervjuspørsmål på forhånd for å øke selvtilliten din. Finn en venn eller kollega som er villig til å fungere som intervjueren og les spørsmålene for deg slik at du kan øve deg på å svare høyt.

Vurder også å ansette noen avspenningsteknikker (som dyp pusting eller meditasjon) rett før intervjuet. Å komme til intervjuet avslappet og forberedt vil hjelpe deg til å føle deg vel og fokusere på å sette din beste fot frem.

Vær vennlig og engasjerende

Hils hver person du møter med et vennlig håndtrykk og et varmt smil. Førsteinntrykk er ekstremt viktige, så vis selvtillit med en gang. Stå høyt, få øyekontakt, og gi et fast håndtrykk og et smil når du møter intervjueren. Ledere ønsker å ansette folk de vil like å jobbe med, så vis at du er imøtekommende og har en positiv holdning.

Hvis du fjernintervjuer, sørg for å smile og holde blikket fokusert på kameraet slik at det ser ut som om du får øyekontakt.

Se kroppsspråket ditt

Vær oppmerksom på din kroppsspråk . Etter den første hilsenen vil du fortsette å virke selvsikker. Holdning er viktig, så ikke slurv. Stå eller sitt oppreist og prøv å unngå nervøse vaner (banke på foten, bite negler osv.) som kan få deg til å virke nervøs og uforberedt.

Det er også en god idé å unngå å krysse armene, da dette får deg til å se utilnærmelig ut. Å holde seg rolig og stille med god holdning er en fin måte å vise selvtillit og tilgjengelighet på.

Ikke vær redd for å vise din sans for humor

Ikke gå inn i møtet for å levere en standup-rutine, men vær heller ikke redd for å vise din sans for humor. Hvis det er aktuelt, le av deg selv eller en morsom kommentar ansettelsessjefen kommer med, men unngå sarkasme, upassende bemerkninger eller upassende vitser – dette er ikke tiden for å vise hvor nervøs du er.

Bare vær vennlig, vittig og omgjengelig, men ikke gå for langt unna den du er. Og ikke glem at et ekte smil kan være langt for å demonstrere din vennlige personlighet.

Del eksempler og historier

Gi spesifikke eksempler fra tidligere erfaringer når du svarer på spørsmål. Dette vil ikke bare gi deg en sjanse til å støtte svarene dine med eksempler, men det vil også gi intervjueren en følelse av hvordan personligheten din har hjulpet deg med å oppnå suksess tidligere.

For eksempel, å beskrive en spesifikk tid da du har ledet et teamprosjekt, vil demonstrere din selvtillit og lederskap mer enn en hypotetisk situasjon.

Hold det positivt

Når du svarer på spørsmål, ikke dvel ved dine negative opplevelser. For eksempel, hvis intervjueren spurte hvorfor du forlot din siste stilling, ikke dvel ved hva du mislikte med den forrige jobben din eller sleng ut hvor mye du hatet sjefen din.

Snakk i stedet om de positive erfaringene du hadde og diskuter hvordan du kan hjelpe dette selskapet. Hold fokus på det som begeistrer deg med jobben.

Du kan vær deg selv , vær autentisk, og få det jobbtilbudet etter intervjuet.

Husk at intervjuere ønsker å se den virkelige deg og hvordan du reagerer under press. Ved å forbli ærlig, men høflig, og ved å fremstå fattet under møtet, vil du fremheve dine styrker og evne til å jobbe godt som en del av et team, selv i prøvende situasjoner.

For mer hjelp, se gjennom disse tipsene for dele morsomme fakta om deg selv med intervjueren .

Artikkelkilder

  1. Robert Half. ' Accountemps-undersøkelse: Ledere sier at humor er en sentral del av Cultural Fit .' Åpnet 22. januar 2021.