Jobbsøking

Hvordan signere et følgebrev med signatureksempler

Mann signerer følgebrev

•••

South_agency / E+ / Getty Images



InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du skriver et følgebrev som skal inkluderes i CV-en din, er det viktig å være oppmerksom på hver detalj, siden du bare får én sjanse til å gjøre det førsteinntrykket. Så, hva bør du ta med i signaturen din når du skriver følgebrevet ditt for å søke jobb?

Det varierer, avhengig av hvordan du søker på stillingen. Formatet og informasjonen som er inkludert i signaturen din vil endres avhengig av om du sender, laster opp eller sender følgebrevdokumentet på e-post.

Trenger følgebrevet ditt en skriftlig signatur?

Når du distribuerer følgebrevet ditt på nettet ved å sende det via e-post eller laste det opp til et selskaps nettportal, er det ikke nødvendig å håndsignere følgebrevet. Arbeidsgivere forventer ikke å se din håndskrevne signatur på følgebrevet ditt. Du kan legge til et skannet bilde av signaturen din i dokumentet, men det er valgfritt og ikke nødvendig.

Hvordan signere et opplastet eller trykt følgebrev

Lastet opp brev: Hvis du laster opp følgebrevet ditt til en jobbside, vil signaturen din ganske enkelt inneholde en passende lukking setning og fullt navn. Sett et komma etter din avslutning, som f.eks Beste, eller Med vennlig hilsen, og skriv deretter inn navnet ditt i linjen nedenfor.

Bruk en formell brevformat i forretningsstil som inkluderer en overskrift, hilsen, hoveddelen av brevet, avsluttende frase og signaturen din. Gjennomgå disse retningslinjer for hva du skal inkludere i brevet ditt .

Papirkopibrev: Når du skriver ut en papirkopi, ta med en avsluttende setning, din håndskrevne signatur og ditt skrevne fulle navn. La det være flere mellomrom mellom den avsluttende setningen og navnet ditt. På den måten får du plass til signaturen din når du skriver ut brevet. Signer den med enten blått eller svart blekk.

Signatureksempler for opplastede eller trykte brev

For opplastede eller papirutskrevne brev er det ikke nødvendig å inkludere så mye informasjon som du ville gjort i en e-postmelding, fordi overskriften på følgebrevet ditt inkluderer kontaktinformasjonen din.

Signatureksempel (opplastet brev)

Med vennlig hilsen,

Janet Dolan

Utvide

Signaturformat (signert brev)

Avslutningsfrase,

Håndskrevet signatur

Fornavn Etternavn

Utvide

Signatureksempel (signert brev)

Med vennlig hilsen,

Janet Dolan (Din signatur)

Janet Dolan

Utvide

Hvordan legge til en digital signatur

Å legge til en håndskrevet signatur er en valgfri berøring, men definitivt ikke nødvendig, og det er mulig å legge til den håndskrevne signaturen din digitalt. Den enkleste måten er å bruke en skanner eller en skannerapp på smarttelefonen:

  • Bare signer et stykke skriverpapir og skann siden.
  • Etter skanning vil programvaren gi deg muligheten til å beskjære det skannede bildet (det vil si kutte bildet ned til størrelsen på din skrevne signatur) eller du kan beskjære det i Word.
  • Når du har beskåret signaturbildet til riktig størrelse, lagrer du signaturen som en .gif-, .jpg- eller .png-fil på skrivebordet eller en mappe på datamaskinen.
  • Åpne Word-dokumentet der du skrev følgebrevet, og deretter legg inn bildet av signaturen din i dokumentet under avslutningsfrasen.
  • Husk å skrive navnet ditt under din håndskrevne signatur.

Et annet alternativ er å ta siden du signerte til en kontorrekvisitabutikk, og butikkens skriverteller kan skanne signaturen din til en digital fil. Sørg for å ta med en flash-stasjon, eller du kan be skriveren om å sende deg bildefilen på e-post med din håndskrevne signatur.

Signaturer hvis du sender e-post

Hvis du sender deg følgebrevet eller forespørselen på e-post, avslutter du med en høflig avmelding etterfulgt av ditt fulle navn. Det er ikke nødvendig å signere et følgebrev som sendes elektronisk. Skriv ut ditt fulle navn med samme font som resten av brevet, og ikke bruk kursiv eller håndskrift.

Formateringen her er veldig lik den i et opplastet følgebrev. E-poster inneholder imidlertid ikke en overskrift med telefonnummeret ditt eller annen kontaktinformasjon.

Det er en god idé å inkludere disse detaljene i det avsluttende avsnittet eller etter den skrevne signaturen. Det gjør det enkelt for arbeidsgiver eller nettverkskontakt å komme i kontakt med deg.

Du kan også inkludere lenker til nettporteføljer, hvis det er aktuelt, eller en lenke til dine profesjonelle sosiale mediekontoer, for eksempel LinkedIn eller Twitter.

Du vil imidlertid ikke gjøre denne delen for rotete, så begrense deg til den mest relevante informasjonen. Her er hvordan sette opp en e-postsignatur , sammen med flere råd om hva du bør inkludere i den og hva du bør utelate.

Signatureksempler for dokumenter som sendes via e-post

Når du er sende følgebrev på e-post , er det viktig å inkludere kontaktinformasjon slik at ansettelseslederen enkelt kan se hvordan du kontakter deg. Inkluder i det minste navn, e-postadresse og telefonnummer. Du kan også legge til annen valgfri informasjon, for eksempel gateadresse, nettportefølje eller kontoer for sosiale medier.

Eksempel på e-postsignatur

Hilsen

Navnet ditt
E-post
Telefon

Utvide

Eksempel på e-postsignatur med full adresse

Beste,

Navnet ditt
gate
By (*): Stat (*): Postnummer
E-post
Telefon

Utvide

Eksempel på e-postsignatur med sosiale medier-håndtak

Vennlig hilsen,

Navnet ditt
E-post
Telefon
LinkedIn-profil (Valgfri)
Twitter-konto (Valgfri)

Utvide

Hvilken e-postadresse som skal brukes

Ikke bruk jobbe-e-postadressen din for jobbsøking. Bruk din personlige e-postkonto, eller sett opp en unik konto som bare skal brukes til jobbjakten din. Det finnes mange gratis e-posttjenester på nettet, som Gmail og Yahoo Mail, som du kan bruke til å sette opp en ny e-postkonto eksklusivt for jobbsøking.

Selv om du bruker en personlig konto, velg en e-postadresse som ser profesjonell ut.

Det beste alternativet ditt er en variant av fornavn, etternavn (f.eks. jdoe@gmail.com) eller fornavn, etternavn (janedoe@gmail.com). Her er hvordan du setter opp en e-postkonto kun for jobbsøking .

Trenger du mer følgebrevhjelp?

Få informasjon om hvordan skrive et følgebrev , inkludert hva du skal inkludere i følgebrevet ditt, følgebrevformat, målrettede følgebrev og eksempler og eksempler på følgebrev.

Artikkelkilder

  1. Georgetown University. Cawley Career Education Center. ' Følgebrev ,' åpnet 15. november 2019.

  2. Microsoft Office. ' Sett inn en signatur ,' åpnet 15. november 2019.