Praksisplasser

Hvordan starte en samtale ved nettverksarrangementer

Folk som snakker i en gruppe under et nettverksarrangement.

••• Stígur Már Karlsson / World Photos / Getty Images

Inntil du har gjort det minst et par ganger, kan det være stressende å delta på et nettverksarrangement. Hva er den beste måten å presentere deg selv på? Hvem bør du snakke med? Hvordan kan du få i gang en samtale – og holde den i gang? Dette er bare noen av spørsmålene du kan ha om hvordan du kan få nettverksarrangementer til å fungere godt for deg.

Jo flere folk du snakker med, desto flere muligheter har du til å komme videre karrierevei . Det er ting du kan gjøre for å gjøre nettverksbygging på forretningsarrangementer enkelt og greit. Hvis du tar deg tid til å forberede deg og øve på forhånd, vil du snart få nettverk som en proff.

Typer nettverksarrangementer

Det finnes mange forskjellige typer programmer du kan delta i. Alternativer inkludert jobbmesser (utformet for å hjelpe arbeidsgivere med å finne kandidater å ansette), Faglig forening møter og programmer (som gir videreutdanning og nettverksmuligheter for medlemmer), lokale forretningsmøtemiksere og workshops, studenter og alumni-arrangementer, mangfoldsarrangementer, messer og profesjonelle konferanser gir alle muligheter for personlig nettverksbygging.

Hvordan finne nettverksarrangementer

Hva er den enkleste måten å finne arrangementer å gå til? Å finne en begivenhet kan være like enkelt som å svare på en e-post fra en profesjonell forening eller alumnikontoret ditt, se et innlegg på sosiale medier som reklamerer for et program, eller be kontaktene dine om anbefalinger. De fleste nettverksarrangementer er oppført på nettet, og det finnes en rekke måter å gjøre det på finne hendelser som samsvarer med nettverksmålene dine.

Hvordan forberede

Det viktigste å gjøre før hvert nettverksarrangement du deltar på er å perfeksjonere heisplassen din , en kort oppsummering av den profesjonelle deg, og for å være klar til å dele den med alle du møter.

Sammen med heistalen din, ta med noen visittkort og kopier av CV-en din hvis du deltar på et karrierefokusert arrangement eller program.

Se gjennom møteagendaen og workshops (hvis aktuelt) som du ønsker å delta på. Hvis det er en karrieremesse, se gjennom listen over deltakende selskaper slik at du kan planlegge hvem du vil snakke med. Du vil være mer komfortabel med å delta hvis du har en handlingsplan på plass.

Når du ankommer arrangementet

En enkel måte å komme i gang på er å tilby å hjelpe til med registreringen (hvis det ser ut som de trenger frivillige) eller å melde seg på på forhånd for å være en hilsen. Det er en fantastisk måte å møte deltakere på, og det samme er å blande seg rundt registreringsbordet når folk ankommer.

En annen god måte å starte nettverksarbeidet på er å begynne med å introdusere deg selv for folk som er alene (vær modige – de kan føle seg sjenerte og trenger litt selskap), deretter jobbe opp med å introdusere deg selv for et par personer og deretter en gruppe. Se gjennom disse enkle måtene å få i gang en samtale.

Ikke glem å bære navneskiltet ditt. Det er vanskelig å huske navn når du møter folk i en gruppesetting, og navnelappen din vil være en enkel påminnelse om hvem du er for personene du snakker med.

Hvordan introdusere deg selv

Introduser deg selv med et smil og tilby deg å håndhilse mens du introduserer deg selv:

  • Hei, jeg heter Elizabeth Jennings, og jeg er glad for å møte deg.
  • Hei, jeg heter Jonathan Brightman, og det er en glede å møte deg.

Når du introduserer deg selv, ta øyekontakt uten å stirre på den andre personen. Ta et øyeblikk til å se på personens navneskilt – det kan nevne selskapet de jobber for eller deres rolle som organisasjon, noe som vil gi deg muligheten til å bryte isen og ha noe å snakke om.

Når noen presenterer seg for deg, vær forberedt på å svare med noen setninger for å få i gang samtalen:

  • Hei Elizabeth, jeg heter Andrew Cairns, og det er en glede å møte deg.
  • Hyggelig å møte deg, Jon, jeg heter Katherine Kildeen.

Hvordan håndhilse

Vær forberedt på å bruke det som er kjent som en forretningshåndtrykk – et formelt håndtrykk for bruk i profesjonelle omgivelser. Strekk ut høyre hånd (hvis du bærer noe, hold den i venstre side) og rist hånden til den andre personen i et par sekunder, men ikke grip hånden for hardt eller for løst. Hvis du ikke kan bruke høyre hånd på grunn av en skade eller sykdom, bruk venstre.

Hvis du er nervøs og har svette håndflater, stopp på toalettet og vask og tørk hendene eller bruk litt hånddesinfeksjon (når det fordamper, vil det tørke ut hendene) før du tar rundene. Hvis du ikke har tid, bruk siden av buksene eller skjørtet raskt for å tørke hånden.

Komme i gang samtalen

Etter introduksjoner er neste trinn å få i gang en samtale. En enkel samtalestarter er å nevne arrangementsstedet. Du kan si at dette er et flott sted, og diskuter deretter nærheten til kontoret eller hjemmet ditt. Nevn organisasjonen som holder arrangementet og hvordan du fant ut om det, for å få i gang en toveis samtale.

Et annet alternativ er å nevne lignende arrangementer du har deltatt på. Kanskje du og personen du snakker med jobber eller bor i nærheten av hverandre eller har deltatt i andre nettverksarrangementer sponset av organisasjonen. Dere begge kjenner kanskje folk til felles gjennom jobb, høyskole, profesjonelle foreninger og andre forbindelser.

Hvis det er en bransjebegivenhet, er det alltid aktuelt å diskutere nyheter og utviklinger innen din bransje eller karriere. Hvis du er en foredragsholder eller deltar i en workshop, så nevne det. Legg til at du vil være interessert i å høre tilbakemeldinger etter programmet.

Hold samtalen i gang

Når du deltar på en konferanse, snakk om noen av programmene eller workshopene du har deltatt på og hva du likte med dem. Å stille et spørsmål eller to vil bidra til å holde samtalen i gang. For eksempel:

  • Har du vært på dette arrangementet før?
  • Hva syntes du om høyttaleren?
  • Har du deltatt på veldig mange av disse arrangementene?
  • Hva liker du best med å delta på denne typen programmer?
  • Hva synes du om programmet så langt?
  • Hva likte du best med foredraget/foredragsholderen/workshopen? (hvis du så personen i en workshop eller presentasjon du deltok på).

Flere måter å introdusere deg selv på

Nettverksarrangementer er ikke de eneste situasjonene der introduksjonen din kan påvirke resultatet av møtene dine. Under jobbmesser og jobbintervjuer, og selv når du sender e-post eller sender en LinkedIn-melding, må førsteinntrykket være solid. Her er hvordan du lager en perfekt introduksjon på et jobbintervju, på en jobbmesse, når du starter en ny jobb, og hvordan du presenterer deg selv i en e-postmelding.

Nettverkspraksis gjør mester

Selv om det å introdusere deg selv kan føles vanskelig og litt ubehagelig, jo mer du gjør det, jo mer øvd blir du. Det er alltid en god idé å ha et nettverk, selv om du ikke trenger det. Hvis du deltar fordi du vil, i stedet for fordi du må, vil det være mindre press for å prestere og flere muligheter til å øve. Jo flere nettverksarrangementer du deltar på, jo lettere blir det.

Hvis du er en introvert og tanken på nettverksbygging fortsatt setter deg i panikkmodus, les tips vil hjelpe deg å føle deg mye mer komfortabel mens du jobber i rommet.