Kvinner I Næringslivet

Hvordan lykkes på jobben som aleneforsørger

••• Ariel Skelley / Digital Vision / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Millioner av aleneforeldre navigerer i balanse mellom arbeid og privatliv hver dag – uten en annenpilot. Det kan være en utfordrende livsstil fra begge perspektiver: som forelder og også som ansatt.

Hvordan kan du balansere behovet for å være en god, engasjert forelder med arbeidet ditt? Få tips til hvordan du trives på arbeidsplassen som aleneforsørger.

Oppsøk familievennlige selskaper

Når det gjelder å imøtekomme ansatte med barn, har ikke alle bedrifter samme retningslinjer og holdninger. Søk på nettet etter lister over familievennlige selskaper. Se etter under intervjuet tegn på at selskapet er imøtekommende overfor foreldre .

Enten før eller etter intervjuet, sjekk på LinkedIn for forbindelser du måtte ha i selskapet. Hvis noen er foreldre, be om deres syn på selskapets holdning og retningslinjer overfor arbeidende foreldre. Du kan kanskje også få innsikt gjennom anmeldelser på nettsteder som Glassdoor .

Hvis du finner ut at ditt nåværende felt ikke fungerer for deg som aleneforelder og du ønsker å skifte til en ny rolle, kan du utforske vår liste over beste jobber for yrkesaktive foreldre .

Vær åpen med lederen din

Hvis du for tiden er ansatt og blir aleneforsørger, er det verdt det å være åpen med lederen din – selv om du er en privatperson. Å dele situasjonen din vil øke lederens sympati og hjelpe ham eller henne å forstå hvorfor du avslår muligheter eller uventet trenger å jobbe hjemmefra på grunn av barnrelaterte omstendigheter.

Det er mulig at det å dele situasjonen din med andre, fra lederen din til HR, vil avsløre alternativer på jobben du ikke var klar over, for eksempel et barnepasstilbud til redusert pris som tilbys av selskapet eller muligheten til å jobbe fleksibelt (mer på det nedenfor!).

Finn timeplanen vår

Når du er aleneforelder, er det en konstant utfordring å sjonglere timeplanen din. Du har timene når du trenger å jobbe og timene når du trenger å være foreldre - noen ganger kan disse to kategoriene overlappe hverandre.

Vurder å lete etter arbeidsplasser på bedrifter hvor det er mulig å jobbe med en fleksibel timeplan.

Du kan også utforske dette alternativet på din nåværende arbeidsplass, og snakke med din personalrepresentant og din leder om mulighetene. En deltidsjobb kan være svaret eller en dag hver uke når du kan jobbe hjemmefra.

Finne ut mer informasjon om fleksible tidsplaner , sammen med tips om hvordan du kan spørre arbeidsgiveren din om denne timeplanen.

Slå sammen arbeids- og hjemmekalendere

For å unngå øyeblikk der den etterlengtede danseforestillingen og det essensielle Q3-møtet faller på samme dag og tid, kan du kombinere din personlige kalender og arbeidskalender. På den måten blir det lettere å se planleggingskonflikter på forhånd og unngå dem.

Deleger og godta hjelp

Selv som aleneforsørger kan du sannsynligvis ikke takle alt alene. Hvis du har venner og familie som er tilgjengelige for å hjelpe, godta tilbudene deres.

Og på jobb, prøv å forlate enhver gå-det-alene-holdning. Hvis du har et team, vær en del av det, og ikke en solooperatør. Hvis du veileder ansatte, gi dem ansvar. En praktikant kan takle en utgiftsrapport, med deg gjennomgang på slutten. En medarbeider kan skrive det første utkastet til korrespondanse for hele kontoret og deretter til slutt påta seg oppgaven fullstendig.

Delegering av ansvar er til syvende og sist nyttig for personene du veileder – ved å la folk håndtere flere oppgaver, gir du dem beskjed om at du stoler på dem, og du hjelper dem også med å bygge ferdigheter og legge til punktpunkter i CV-en.

Sett forventninger

Enten i din nåværende jobb, eller under jobbintervjuet og de første dagene i et nytt selskap, forsøk å sette forventninger. Hvis du kan reise på jobb, men bare hvis du har tre ukers forhåndsvarsel, gjør det klart.

Hvis du er ivrig etter å lede prosjekter, men trenger å kunne jobbe hjemmefra for å få en time tilbake i transporttid, si ifra.

Hvis du trenger å gå glipp av noen timers arbeid med noen måneders mellomrom for foreldrekonferanser eller skoleforestillinger, snakk med lederen din om hvordan du best kan gjøre opp disse timene.

Å sette forventninger på forhånd vil redusere overraskelser for både deg og dine ledere og sette deg opp på en vei hvor du kan lykkes som ansatt (og få imøtekommet dine behov som forelder).

Vær en god arbeider

Selv om du lander på et selskap som imøtekommer dine behov som enslig forsørger, må du fortsatt være en god ansatt. Når du er på jobb, så lenge det ikke er en krise med barna dine, bør det å gjøre jobben din være hovedfokuset ditt. Selv den mest forståelsesfulle arbeidsgiveren og selskapet har fortsatt en bunnlinje som er relatert til selskapets suksess og arbeidet som blir gjort.

Tenk gjennom grensene dine

Noen eksperter kan anbefale at du gjør grensene mellom hjem og jobb faste - når du er på jobb, fokuser kun på å jobbe, og hjemme, kun fokus på barnet ditt. Det er ett alternativ, og kan fungere for deg.

Men du kan også finne ut at det er nyttig å forlate jobben tidlig og svare på e-poster hjemme mens barnet ditt gjør lekser.

Når det gjelder å være enslig, arbeidende forelder, er det sannsynligvis ingen riktig strategi, så gjør ditt beste for å finne alternativet som gir mening for deg, barna dine og arbeidsplassen din.