Menneskelige Ressurser

Hvordan ta ansvar for livet ditt

Når du tar ansvar for livet ditt, oppnår du drømmene dine

Ung kvinne som lager tommelen

••• Yukmin / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvem er ansvarlig for livet ditt?

Du er fullstendig ansvarlig for livet ditt. Dette er det grunnleggende prinsippet du må omfavne hvis du planlegger for lykke og suksess i ditt liv og arbeid . For mange mennesker er alt andres feil. Ethvert problem kan bortforklares med årsaker til at de ikke kan påvirke situasjonen eller resultatet, spesielt på jobben hvor det er lett å finne unnskyldninger fordi folk er så tett sammenvevd – og hvert prosjekt har en kjede av interne kunder som er avhengige av andre i kjeden.

Enhver fiasko har en syndebukk som de kan bruke for å unngå å ta ansvar for sine egne handlinger – fiasko er aldri et resultat av valgene de har tatt.

Hvis du ikke tar ansvar?

Men uten å ta ansvar, er det desto større sannsynlighet for at du ser på karrieren din som en fiasko fordi du lot enhver forbipasserende vind blåse deg rundt, samtidig som du skylder vinden for hvordan ting ble. Når du ikke klarer å lede retningen og resultatene på en ansvarlig måte, setter du scenen for å skape et elendig liv —et liv som ikke oppfyller noen av dine drømmer og ambisjoner .

Kom med ingen unnskyldninger

Unnskyldninger for å mislykkes, unnskyldninger om valgene dine i livet, unnskyldninger om hva du føler du har oppnådd – og hva du ikke har – gir drivstoff til dysfunksjonell tenkning og følgelig uønskede handlinger og atferd.

Å komme med unnskyldninger i stedet for å ta hundre prosent ansvar for dine handlinger, tanker og mål er kjennetegnet på mennesker som ikke klarer å lykkes både i sitt profesjonelle liv og i privatlivet.

En del av kraften ved å ta ansvar for dine handlinger er at du tier den negative, lite hjelpsomme stemmen i hodet ditt. Når du bruker tenketiden på suksess og måloppnåelse , i stedet for å komme med unnskyldninger, frigjør du det følelsesmessige rommet som tidligere var bebodd av negativitet.

Dette gjelder spesielt ettersom den negative stemmen i hodet ditt vil kjøre endeløse bånd av misnøye og øve på negative, utilfredsstillende resultater om og om igjen og om igjen – ad nauseum.

Neste gang du tar deg selv med å lage en unnskyldning, enten det er for det sene prosjektet, det uoppnådde målet eller jobben du har valgt å jobbe med, minn deg selv forsiktig på – ingen unnskyldninger.

Avbryt den uopphørlige kassetten som spiller i tankene dine og slutt å øve på den unnskyldningsfylte samtalen. Bruk tid på å planlegge neste vellykkede satsing. Sett pris på det du har i dag, ikke det du sørger over fra i går, eller er bekymret for i morgen. Positiv tenkning blir en nyttig vane. Unnskyldninger for dine allerede utførte handlinger drivstoffsvikt.

Ta ansvar for livet ditt

Mennesker som tar fullt ansvar for sine liv oppleve glede og kontroll over omstendighetene. De er i stand til å ta valg fordi de forstår at de er ansvarlige for sine valg.

Faktisk, selv når hendelser som ikke er under din kontroll går galt, kan du i det minste bestemme hvordan du vil reagere på hendelsen. Du kan gjøre en hendelse til en katastrofe, eller du kan bruke den som en mulighet til å lære og vokse.

Det viktigste aspektet ved å ta ansvar for livet ditt er å erkjenne at livet ditt er ditt ansvar. Ingen kan leve livet ditt for deg. Du bestemmer. Uansett hvor hardt du prøver å skylde på andre for hendelsene i livet ditt, er hver hendelse et resultat av valg du har tatt og tar.

Vil du reise? Reis deretter. Det er ikke jobben din, din ektefelle eller partner, kostnadene eller tiden som holder deg tilbake fra å oppnå drømmene dine. Det er deg. Vil du veie et visst antall kilo? Deretter spiser og trener som personen som veier akkurat den vekten.

Ønsker en forfremmelse til en lederstilling ? Deretter, oppfør deg som, se ut og praktiser handlingene som vellykkede ledere viser i organisasjonen din i den rollen, Gjør ønsket ditt kjent også, siden du aldri vil realisere målet ditt hvis du holder det hemmelig . Passert flere ganger? Spør hva du må gjøre for å få en kampanje. Er du fortsatt forbigått? Se etter en ny jobb for å fortsette å forfølge drømmen din.

Tar du ansvar eller skylder du?

Over alt annet, hør på den lille stemmen i hodet ditt. Og observer deg selv snakke med kolleger, familiemedlemmer og venner. Hører du deg selv ta ansvar eller skylde?

  • Eliminer skylden, eliminer unnskyldninger. Hvis skyldsporet eller unnskyldningssporet spiller gjentatte ganger i tankene dine, flytter du ansvaret for dine avgjørelser og livet til andre.
  • Lytt til deg selv når du snakker. I samtalen din, gjør du høre deg selv skylde på andre for ting som ikke går akkurat som du ønsker? Finner du deg selv å peke fingre til kollegene dine eller oppveksten din, foreldrenes innflytelse, hvor mye penger du tjener, eller din ektefelle? Kommer du med unnskyldninger for mål som ikke er nådd eller oppgaver som har gått glipp av tidsfristene? Hvis du kan høre skyldemønstrene dine, kan du stoppe dem.
  • Hvis en person du respekterer gir tilbakemelding om at du kommer med unnskyldninger og klandrer andre for plagene dine, ta tilbakemeldingene på alvor . Kontroller den defensive reaksjonen din og utforsk eksempler og utdyp forståelsen av kollegaen eller vennen. Folk som vurderer tilbakemeldinger på en ansvarlig måte, tiltrekker seg mye mer tilbakemelding.

Du betyr noe

Lev hver dag som om det du gjør betyr noe – fordi det gjør det. Hvert valg du tar; hver handling du tar – betyr noe. Valgene dine betyr noe for deg og skaper det livet du lever. Din valg betyr noe på jobben også. Du velger veien til produktivitet og bidrag, eller du velger veien til en marginal ansatt.

Hver handling du tar påvirker organisasjonens fremgang på en eller annen måte. Du gjør alltid en forskjell. La den forskjellen flytte verden fremover . Du betyr noe. Og tankene dine betyr også noe.

Dine tanker betyr noe

Uansett hva vi planter i vår underbevissthet og nærer med repetisjon og følelser, vil en dag bli en realitet.' Earl Nightingales treffende oppsummering av kraften i tankene dine er en av de mest betydningsfulle utsagnene som noen gang er gitt. Tenk på det. Dine tanker er alltid med deg.

Og de pleier å spille seg selv om og om igjen i hodet ditt. De støtter deg enten til å tenke på og ta positive handlinger eller det motsatte. Dine tanker enten kritiserer eller støtter oppnåelsen av dine mål .

Lytt til stemmen i tankene dine. Du vet hvordan. Negative tanker er overveldende og de kan ta kontroll over sinnet ditt i flere dager. Men hvordan man blir jevn, hvordan man spiller om eller omskaper en situasjon som allerede har oppstått, eller hvordan man kommer med unnskyldninger eller skylder på andre er ikke kraftig, positiv tenkning.

Når din tanker er negative eller ikke-støttende av din lykke og suksess, må du endre tankegangen din. Forsiktig - ikke slå deg selv opp - omdiriger tankene dine til tanker som vil støtte din suksess og lykke. Le, hvis du kan, når du tenker på tiden du brukte på å være besatt av saker som er over og fullført.

Dine tanker styrer suksessen til dine mellommenneskelige interaksjoner. Dine tanker er frontlyktene som lyser opp veien din i mørket. De går alltid foran deg og dine handlinger. Sa Nightingale, Sinnet beveger seg i retning av våre for tiden dominerende tanker.' Tro ham.