Menneskelige Ressurser

Hvordan det er til fordel for ansatte og arbeidsgivere å ta betalt ferie

Portrett av smilende familie som går på stranden når de ansatte bruker sin betalte ferietid

•••

Ian Lishman/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Ferie fordeler alle

Når ansatte tar en betalt ferie , både arbeidsgiver og arbeidstaker nyter godt av at ansatte bruker sin betalte ferietid. Amerikanere mottar (i gjennomsnitt) mindre ferietid enn europeiske land .

For eksempel har Østerrike mellom 25 dager med obligatorisk ferie (som hopper til 30 hvis du har vært der i 25 år), pluss 13 helligdager. Alt betalt. Estland har 20 feriedager, pluss 11 betalte feriedager, for totalt 31. Og hva med vår språklige forelder, Storbritannia? 28 dager av ferietid, ingen betalte ferier kreves . Og, USA? Null.

I følge loven trenger ikke arbeidsgiveren gi deg betalt fri – ikke til jul, ikke for en strandtur, ikke for noe. De fleste bedrifter gjør det imidlertid, og den gjennomsnittlige arbeideren tok 16 dager ferie i 2013.

Så selv om USA ikke når europeiske nivåer, er betalt ferietid tilgjengelig. Akkurat hvordan bør du bruke det? Du kan bruke ferien på hvilken som helst måte du vil, men noen ideer er bedre enn andre – for den ansatte og for bedriften. Her er ideer om hvordan du kan bruke betalt ferietid.

Arbeidsgiverfordel

Arbeidsgiver opplever flere betydelige fordeler når ansatte tar ut forlenget ferie. Det er din mulighet til å ta en titt hvordan den ansatte presterer på jobben gjennom øynene og tilgangen du gir til en annen ansatt.

Den amerikanske regjeringen oppfordrer sterkt (selv om det ikke krever lovlig) bankansatte til å ta ferie. Hvorfor? For å forhindre svindel. Tidligere kriminell og nåværende sikkerhetskonsulent, Frank Abagnale, forklarer hvorfor i sin bok, 'The Art of the Steal: How to Protect Yourself and Your Business from Fraud , USAs #1 kriminalitet.'

«Få folk til å ta ferie, spesielt de som håndterer pengene og transaksjonsregistreringene dine. Hver ansatt må være ute av kontoret og uten kontroll over transaksjoner i minst en uke i året. Store underslagsordninger, som jeg allerede har påpekt, må ofte opprettholdes daglig, og nøkkelpersoner i ordningen vil motstå å være borte. [Hvis nøkkelansatte aldri tar ferie,] finn ut hvorfor.'

Dan Lewis, på 'Now I Know, ' delte dette rådet og historien om Toshihidi Iguchi, hvis oppførsel forårsaket et tap på 1,1 milliarder dollar. Iguchi hadde ikke tatt en lengre ferie på 11 år.

Det er ikke det tar ferie hindrer deg i å bli en tyv; det er at det gjør det vanskeligere å drive en svindel når du ikke er der for å ta vare på det – hele tiden.

Mens mange jobber ikke involverer håndtering av penger direkte, har hver jobb potensiale for feil å bygge opp. Å ha hver ansatt ute av kontoret i en uke (eller mer) uten evne til å håndtere e-post eller logge på datamaskinen sin betyr at en annen ansatt må håndtere det. Det lar ledelsen finne ut om ytelsesproblemer og andre problemer før de blir for store.

Det er derfor når ansatte tar en hel uke eller mer ferie, kan alle bedrifter dra nytte av det. (Minst ansattes ferietid tvinger deg til å kryssetre ansatte og sørger for at du har en reserveplan for når ansatte slutter i jobben.) Hvilke fordeler de ansatte som bruker betalt ferietid, kommer deg maksimalt til gode.

Ansattes fordel

Du kan se hvordan arbeidsgiveren drar nytte av når ansatte tar lengre ferie, men kan en uke eller to unna kontoret også gi ansatte? Selvfølgelig.

Klinisk psykolog Deborah Mulhern delte med ABC news at ikke bare er ferier bra nå, men hvis du ikke tar dem, du vil miste evnen til å slappe av . Hun sa:

'Uten tid og mulighet til å gjøre dette, blir de nevrale forbindelsene som produserer følelser av ro og fred svakere, noe som gjør det faktisk vanskeligere å skifte til mindre stressede moduser,' sa Mulhern. «Det nevrovitenskapen viser er at vi trenger nedetid for at kroppen vår skal gå gjennom gjenopprettingsprosessen. Det er bare når vi er det sikker mot ytre påkjenninger at kroppen vår kan slappe av nok til å aktivere restaurering.'

Er lange ferier den eneste måten?

Nei, lange betalte ferier er ikke viktig. Det som er viktig er pausen. 'Wall Street Journal' sier at det som er viktig er oppladingen:

Psykologer og forskere har studert hvordan man kan lage en ideell ferie som øker velværet vårt, lindrer stress som kan påvirke helsen vår, og hjelper oss å lade opp for å komme tilbake til jobb. Noen konklusjoner: Lengre ferier er ikke nødvendigvis bedre enn kortere. Delta i aktiviteter du ikke har gjort før, selv om du er hjemme på en staycation. Og avslutte en tur på en høy tone.

TIL kort ferie kan lade deg opp , så lenge du ikke bare rydder i kjelleren eller hjelper foreldrene dine med å flytte inn på et sykehjem. Det er en pause fra jobben, men ikke en pause fra stress, og det er det du trenger. Du trenger den nedetiden for å lade opp og fokusere på jobben din.

Hvordan arbeidsgivere kan oppmuntre ansatte til å ta betalt fri

Som arbeidsgiver har du måter du kan bruke for å hjelpe dine ansatte med å utnytte deres betalte ferietid, inkludert flytende ferier . På grunn av de ovennevnte positive effektene som arbeidsgivere og ansatte opplever når ansatte bruker sin betalte ferietid, påstår det å benytte seg av disse ideene.

Noen selskaper (og mange offentlige jobber) tillater ansatte å sette inn en ubegrenset mengde ferietid. Når du slutter, får du all den akkumulerte ferietiden utbetalt i kontanter. Mens mange mennesker elsker denne ideen, det er ikke sunt i lengden . Ansatte må ha vanlig feriefri.

I stedet for å tilby ansatte akkumulering av ferietid, bør bedrifter gjøre to ting:

  • Begrens ferieakkumulering og velt. Selv om det ikke alltid er praktisk for hver person å bruke sin tildelte ferietid hvert år innen 31. desember, må du oppmuntre ansatte til å bruke betalt ferietid og ikke belønne dem ved å la dem hamstre den. Begrens antall dager som skal rulle over til neste år.
  • Gi betalt uførepermisjon. En av grunnene til at folk samler ferietid er slik at de har råd til å ta seg tid til en baby, eller operasjon, eller et uventet problem. Bedrifter bør tenke seg om hvordan de best kan møte sine ansattes behov for disse hendelsene uten at de brenner ut når de aldri får en rimelig pause fra jobben.

Ansattes bør og ikke gjøres

Ansatte skal ikke gjøre følgende når de bruker betalt ferietid.

  • Arbeid. Det er fristende å kalle inn på det møtet og svare på alle e-poster , så du kommer ikke bakpå, men da er du ikke på ferie, du jobber bare fra et annet sted.
  • Sett deg i gjeld. Du trenger ikke en fancy tur til Disney World eller Karibien for å ha fri regnes som en ferie. Hvis du setter deg i gjeld for ferien, blir du lagt til stress tilbake i arbeidsdagen. Det er bedre å gjøre et opphold og gå til parken enn det er å samle opp gjeld i forsøket på å slappe av.
  • Bruk alle feriedager til andre forpliktelser. Du er et godt barn, så du vil hjelpe dine aldrende foreldre, eller flytte barnet ditt inn i det nye hybelrommet deres på college. Disse aktivitetene er flotte – og viktige komponenter i ethvert menneskes liv. Men hvis du bruker all din betalte ferietid til å gjøre annet arbeid (inkludert å rydde din egen kjeller), vil du aldri få den sjansen du sårt trenger å slappe av.

Ansatte bør gjøre følgende når de tar betalt ferie.

  • Noe gøy. Det er ikke avslappende hvis du ikke har det gøy. Hva det er gøy varierer fra person til person. Du kan elske fotturer mens en annen person kan se det som en skjebne som er verre enn døden. Det som er viktig er at du bryte rutinen .
  • Bruk din tildelte ferietid. Det er en del av kompensasjonen din . Du ville aldri frivillig gitt opp en en del av lønnen din , men det er nettopp det du gjør når du jobber gratis—som er hva ansatte som har brukt det eller mister det feriedager gjør.
  • Oppmuntre dine medarbeidere/ansatte til å ta ferie. Hvis du vil ha en flott ferie, så dekk for kollegene dine når de er ute av kontoret. Dette gjør det lettere for alle å ta en flott ferie når du har et støttende team.

Ferie er faktisk en kritisk del av en god balanse mellom arbeid og privatliv . Pass på at du tar ut betalt ferietid. Slå av telefonen og ha det hyggelig.

-------------------------------------------------- -----

Suzanne Lucas er en frilansjournalist som spesialiserer seg på Human Resources. Suzannes arbeid har blitt omtalt i bemerkelsesverdige publikasjoner, inkludert 'Forbes', 'CBS', 'Business Inside r,' og 'Yahoo.'